ספטמבר 13, 2012 חזור »
טבע מודיעה על מינויו של פרופ' יצחק קרינסקי ליו"ר טבע יפן ודרום קוריאה ומנהל הפיתוח העסקי של
אסיה פסיפיק
- המינוי נועד לחזק את צוות ההנהלה ומחויבותה של טבע באזור אסיה פסיפיק -

ירושלים, ישראל 13 בספטמבר 2012 – טבע תעשיות פרמצבטיות בע"מ הודיעה היום על מינוי של פרופ' יצחק קרינסקי ליו"ר טבע יפן ודרום קוריאה ולמנהל הפיתוח העסקי של אסיה פסיפיק. פרופ' קרינסקי מכהן כיום כסמנכ"ל בכיר לפיתוח עסקים בטבע ומינויו החדש יכנס לתוקפו במהלך אמצע אוקטובר.  פרופ' קרינסקי יהיה אחראי על ניהול טבע ביפן ודרום קוריאה כמו גם ניהול פיתוח העסקים באזור אסיה פסיפיק. הוא ימשיך לכהן כחבר ההנהלה הבכירה של טבע ומקום מושבו יהיה ביפן.

פרופ' קרינסקי יחליף את מר משה מנור, נשיא ומנכ"ל אסיה-פסיפיק, אשר הביע את רצונו לפרוש מטבע. תהליך החפיפה יתבצע בצורה הדרגתית ומסודרת עד לתום שנה זו. משה מנור תרם רבות לטבע במשך 28 השנים האחרונות והחברה מאחלת לו הצלחה רבה בהמשך דרכו. פרופ' קרינסקי ידווח ישירות לד"ר ג'רמי לוין, נשיא ומנכ"ל טבע תעשיות פרמצבטיות בע"מ. סמכויותיו של פרופ' קרינסקי כראש יחידת פיתוח העסקים של טבע ימשיכו להיות במוקד הפעילות של טבע ויועברו לניהול משרד המנכ"ל.
"כחלק מהתכנית האסטרטגית הגלובלית של טבע ונוכחותנו הגוברת באזור אסיה פסיפיק, החלטנו על מיקוד מאמצינו באיתור הזדמנויות צמיחה באזור זה", אמר ד"ר לוין. "אנו מחוייבים לתחרות אגרסיבית בשווקים אלו ומינויו של פרופ' קרינסקי יחד עם הצוותים המוכשרים שיש לנו במדינות אלה, יאפשרו לנו ניהול הדוק של אזורים אלה ומתן ערך רב יותר למטופלינו ברחבי העולם. בנוסף, ניסיונו הנרחב של פרופ' קרינסקי בתחום פיתוח העסקים, הינו בעל ערך רב עבור מנהלינו באסיה פסיפיק ומאמציהם לפיתוח העסקים שלנו באזור זה. המיקוד שלנו יהיה באיתור הזדמנויות המשלימות את האסטרטגיה שלנו בשווקי מפתח מתפתחים אלו", הוסיף ד"ר לוין.

"יש לי הזכות והכבוד להיות חלק מהצוותים הנמרצים והמסורים באזור זה", אמר פרופ' איציק קרינסקי. "בנוסף, אני מצפה להמשיך ולתמוך במאמצי הפיתוח העסקי של טבע באמצעות עבודתי הצמודה עם מנהלי האזורים באסיה-פסיפיק למען מינוף הניסיון שלנו ומיקסום הפוטנציאל העסקי הטמון באזור".

טבע תעשיות פרמצבטיות בע"מ (בורסת ניו-יורק: TEVA) היא חברת תרופות גלובלית המחויבת לפיתוח ולשיווק תרופות באיכות גבוהה בהישג יד בכל מקום בעולם. החברה, שבסיסה בישראל, עוסקת ביצור תרופות גנריות, תרופות ייחודיות וממותגות ובייצור חומרי גלם פעילים לתעשייה הפרמצבטית. טבע מובילה את שוק התרופות הגנריות העולמי, עם נוכחות ביותר מ-60 מדינות ועם סל תרופות של יותר מ-1,300 מולקולות הנמכר ביותר מ-120 שווקים. התרופות הייחודיות והממותגות של החברה מתמקדות בתחומי מערכת העצבים המרכזית, האונקולוגיה, הכאב, הנשימה ובריאות האישה, כמו גם בתחום התרופות הביולוגיות. טבע מעסיקה כיום כ- 46,000 איש. מכירות החברה הסתכמו בשנת 2011  ב- 18.3 מיליארד דולר.