ספטמבר 13, 2012 חזור »

מינוי חדש בטבע: ד"ר ג'ונתן אייזקסון ישמש כמנהל רפואי ראשי
ירושלים, ישראל, 9 בספטמבר, 2012. טבע תעשיות פרמצבטיות בע"מ הודיעה לאחרונה על מינויו של ד"ר ג'ונתן אייזקסון לתפקיד המנהל הרפואי הראשי ((Chief Medical Officer של טבע בכפיפות לד"ר מייקל היידן, נשיא ומנכ"ל המחקר והפיתוח הגלובלי. בעקבות המינוי יעבור ד"ר אייזקסון להתגורר בישראל בחודשים הקרובים.

‫ד"ר אייזקסון (59) בעל ניסיון של יותר מ-25 שנה בפיתוח תרופות ובביצוע ניסויים קליניים. עד לאחרונה שימש ד"ר אייזקסון כסגן נשיא בכיר ב- ‪Medpace, חברה מובילה המבצעת מחקר ופיתוח קליני עבור חברות פרמצבטיות וביוטכנולוגיות. ד"ר איזקסון הוביל את הפיתוח הקליני של מספר רב של תרופות, החל משלב תכנון הניסויים הקליניים, דרך ניהולם במרכזים שונים ברחבי העולם וכלה בהגשתן לרשויות רגולטוריות במדינות רבות לצורך אישורן לשיווק.
‫‫
במסגרת תפקידו יתרום לעיצוב אסטרטגיות הפיתוח של תרופות ממותגות ותרופות גנריות בטבע וכן למאמצי הפיתוח העסקי של החברה. בנוסף, ד"ר אייזקסון ינהל את המחקר והפיתוח של טבע בתחום הנשימה; את תחום הפארמקוויגילנס, העוסק במעקב אחר בטיחות התרופות של טבע לאחר אישורן; את תחום כלכלת הבריאות ואף יוזמות של טבע במקומות שונים בעולם.
‫‫
ד"ר אייזקסון הוביל את צמיחתה של ‪Medpace מחברה קטנה לחברה המעסיקה 1200 עובדים ופועלת בלמעלה מ-40 מדינות. לפני כן, ד"ר אייזקסון החזיק בתפקידי ניהול בכירים במרכזים רפואיים ובארגוני מחקר קליני, ביניהם: בית הספר לרפואה של אוניברסיטת ייל והמרכז לחקר מטבוליזם וטרשת עורקים בסינסינטי, אשר ד"ר אייזקסון נמנה על מייסדיו. ד"ר אייזקסון הוסמך לרפואה בבית הספר לרפואה באוניברסיטת קייפטאון והשתלם בקרדיולוגיה בבית הספר לרפואה של אוניברסיטת הארוורד.

ד"ר מייקל היידן, נשיא ומנכ"ל המחקר והפיתוח הגלובלי של טבע, ציין כי ד"ר אייזקסון יביא עימו פרספקטיבה רפואית רחבה וידע קליני מקיף, ויהיה תוספת חשובה לצוות המוביל את מאמצי המחקר והפיתוח של החברה.

טבע תעשיות פרמצבטיות בע"מ (בורסת ניו-יורק: TEVA) היא חברת תרופות גלובלית המחויבת לפיתוח ולשיווק תרופות באיכות גבוהה בהישג יד בכל מקום בעולם. החברה, שבסיסה בישראל, עוסקת ביצור תרופות גנריות, תרופות ייחודיות וממותגות ובייצור חומרי גלם פעילים לתעשייה הפרמצבטית. טבע מובילה את שוק התרופות הגנריות העולמי, עם נוכחות ביותר מ-60 מדינות ועם סל תרופות של יותר מ-1,300 מולקולות הנמכר ביותר מ-120 שווקים. התרופות הייחודיות והממותגות של החברה מתמקדות בתחומי מערכת העצבים המרכזית, האונקולוגיה, הכאב, הנשימה ובריאות האישה, כמו גם בתחום התרופות הביולוגיות. טבע מעסיקה כיום כ- 46,000 איש. מכירות החברה הסתכמו בשנת 2011  ב- 18.3 מיליארד דולר.