ינואר 06, 2017 חזור »

טבע מפרסמת תחזית עסקית לשנת 2017

ירושלים, 6 בינואר, 2017 – טבע תעשיות פרמצבטיות בע"מ (NYSE: TEVA) מפרסמת תחזית תוצאות פיננסיות על בסיס non-GAAP לשנה המסתיימת ב-31 בדצמבר, 2017.

במטרה להגביר את הבנת המשקיעים לגבי הביצועים העסקיים של החברה, וכדי לספק יתר בהירות ושקיפות ביחס לתחזיות שלה לשנת 2017, ההנחות הבאות יחולו על התחזית הפיננסית על בסיס non-GAAP לשנת 2017:

התפלגות מעודכנת למגזרי העסק:

• מגזר התרופות הגנריות שלנו יכלול כעת את עסקינו לתרופות ללא מרשם;
  • מגזר התרופות הייחודיות יישאר במידה רבה כפי שהוא;
  • פעילויות עסקיות אחרות (אשר אינן מגזר) אשר יכללו את כל פעילויות ההפצה, כולל אנדה, וכן שירותי ייצור במסגרת חוזים הנוגעים למכירת מוצרים אשר היוו חלק מרכישת אקטביס ג'נריקס.
  • קופקסון 40 מג"/מ"ל אינו צפוי לתחרות גנרית בארה"ב במהלך 2017. כניסתם של שני מתחרים גנריים בדירוג AB בפברואר 2017 עשויה להפחית את ההכנסות ב- 1.0 מיליארד דולר עד 1.2 מיליארד דולר, ועשויה להפחית את הרווח למניה על בסיס non-GAAP ב- 0.65 עד 0.80 דולר למניה;
  • בהשוואה ל- 2016, תנודות שער חליפין צפויות להקטין את הכנסותינו ב- 0.8 מיליארד דולר, ולהפחית את הרווח התפעולי ב- 0.2 מיליארד דולר. זה כולל את השפעת השימוש, החל מ- 1 בדצמבר 2016, בשער חליפין משוקלל של כ- 300 בוליוואר לדולר לצורך דיווח תוצאותינו בוונצואלה.

תחזית לתוצאות non-GAAP לשנת 2017

תחזית ל- 2017​
23.8 – 24.5​  Net revenues ($B)​
57% - 58%​ (%) Gross profit
1.75 – 1.85​ R&D expenses ($B)​
3.4 – 3.55​ S&M expenses ($B)​
1.0 – 1.1​ G&A expenses ($B)​
7.4 – 7.8​ Operating income ($B)​
0.8 – 0.85​ Finance expenses ($B)​
17% - 18% (%) Tax
1,076 Number of shares (M)​
4.90 - 5.30 (%) EPS
5.7 – 6.1  Cash flow from operations ($B)​
6.3 – 6.7​ Free cash flow ($B)​

ארז ויגודמן, נשיא ומנכ"ל טבע, אמר: "2016 היתה שנת מעבר עבור טבע. מגזר הבריאות כולו התמודד עם שינויים משמעותיים אשר גם אנו לא היינו חסינים להם."

ויגודמן המשיך ואמר, "בהסתכלות קדימה ל- 2017 אנו ממוקדים בביצוע. הגדרנו את סדר העדיפויות שלנו ואנו נחושים לעמוד ביעדים. אנו ממוקדים במיצוי הסינרגיות הקשורות לעסקת אקטביס ג'נריקס, הנעת מאמצי התייעלות נוספים בכל הארגון, יצירת מזומנים והפחתת חוב, מימוש הפוטנציאל הגלום בצבר המוצרים הייחודיים שלנו והוצאה אל הפועל של השקות גנריות מרכזיות. אנו ממשיכים לקדם את האינטגרציה של אקטביס ג'נריקס כמתוכנן ואת הבטחתנו להגיע ל- 1.4 מיליארד דולר נטו של סינרגיות וחסכונות מס עד 2019. צבר המוצרים הרחב של העסק הגנרי המשולב מייצר צבר גדול של מוצרים חדשים ב-2017. בתחום התרופות הייחודיות אנו ממשיכים לחזק את צבר המוצרים באמצעות השקעה במערך המו"פ הפנימי שלנו המתמקד בתחומי הליבה הטיפוליים שקבענו. אנו נמשיך לבנות על התשתית החזקה שלנו ב- 2017 ולאחריה."

להלן התחזיות לשנת 2017 עבור מגזרי התרופות הגנריות והמוצרים הייחודיים שלנו.

תחזית 2017 למגזר התרופות הגנריות
13.9 – 14.3​ Net revenues ($B)​
4.1 – 4.3​ Segment profit* ($B)​
*  Segment profit consists of gross profit, less S&M and R&D expenses related to the segment. Segment profit does not include G&A expenses, amortization and certain other items.​ ​

אנו צופים שההכנסות ב- 2017 מתרופות גנריות בארה"ב יהיו כ- 43%-45% מהכנסות המגזר כולו ב- 2017, באירופה ההכנסות יהיו כ- 26%-28% ובשאר העולם 28%-30%.

אנו צופים כי רווחיות המגזר הגנרי ב- 2017 תנוע בין 30% ל- 31%.

תחזית 2017 למגזר התרופות הייחודיות

MS​
Specialty
ex-MS
3.8 -3.9 ​  4.0 -4.2 Net revenues ($B)​
3.05 - 3.1 1.1 -1.3​ Segment profit* ($B)​
*  Segment profit consists of gross profit, less S&M and R&D expenses related to the segment. Segment profit does not include G&A expenses, amortization, inventory step up and certain other items.​ ​ ​

תחזית ל- 2017 – מוצרים יחודיים מרכזיים​
במיליוני דולרים​
3,800 – 3,900​     Copaxone®  ​
600 – 660​ Bendeka™ & Treanda®
440 – 540​ ProAir® family​
450 – 490​ Qvar® family​
110 – 190​ Azilect®​

שיחת ועידה

הנהלת טבע תארח שיחת ועידה ושידור חי מקוון לדון בתחזית העסקית ל- 2017, ביום שישי, 6 בינואר, 2017 בשעה 8:00 בבוקר שעון מזרח ארה"ב, או 15:00 שעון ישראל.

בכדי להשתתף בשיחה נא חייגו את המספרים הבאים (לפחות 10 דקות לפני זמן הפתיחה): בארה"ב 1-866-966-1396, בקנדה 1-866-992-6802; בשאר העולם +44(0) 2071 928000; קוד גישה 44010191. רשימה של מספרי חינם בינלאומיים נוספים ניתן למצוא כאן.

שידור מקוון ישיר ילווה את השיחה וניתן לגישה באתר החברה: www.ir.tevapharm.com. נא התחברו לאתר לפחות 10 דקות לפני תחילת השיחה בכדי לאפשר זמן להורדת התוכנה המתאימה.

הקלטה של השיחה תמצא באתר החברה בתוך 24 שעות מסיומה. ניתן להאזין להקלטת השיחה גם בטלפון עד ה- 5 בפברואר, 2017 על ידי חיוג: 1-866-247-4222 בארה"ב, 1-866-878-9237 בקנדה, או +44 (0) 1452 550000 לשאר העולם. קוד 44010191.

טבע תעשיות פרמצבטיות בע"מ (NYSE & TASE: TEVA) היא חברת תרופות גלובלית המספקת פתרונות בריאות ממוקדי-מטופל באיכות גבוהה למיליוני מטופלים מדי יום. טבע, שבסיסה בישראל, היא יצרנית התרופות הגנריות הגדולה בעולם, הממנפת את צבר מוצריה הכולל יותר מ-1000 מולקולות לייצר מגוון רחב של מוצרים גנריים בכמעט כל התחומים הטיפוליים. בתחום התרופות הייחודיות, טבע הינה חברה מובילה בטיפולים חדשניים למחלות מערכת העצבים המרכזית, כולל כאב, ומחזיקה גם בצבר מוצרים חזק בתחום מחלות הנשימה. טבע משלבת את כישוריה בתחום התרופות הגנריות ובתחום התרופות הייחודיות בחטיבת המחקר והפיתוח הגלובלית שלה, במטרה ליצור דרכים חדשות לענות על צרכי המטופלים וזאת על ידי שילוב יכולות בתחום פיתוח תרופות יחד עם פיתוח תכשירים, שירותים וטכנולוגיות. הכנסות טבע בשנת 2014 הסתכמו ב-20.3$ מיליארד. למידע נוסף על החברה, בקרו באתר www.tevapharm.com.

This release contains forward-looking statements, which are based on management’s current beliefs and expectations and involve a number of known and unknown risks and uncertainties that could cause our future results, performance or achievements to differ significantly from the results, performance or achievements expressed or implied by such forward-looking statements. Important factors that could cause or contribute to such differences include risks relating to: our ability to develop and commercialize additional pharmaceutical products; competition for our specialty products, especially Copaxone® (including competition from orally-administered alternatives, as well as from generic equivalents such as the recently launched Sandoz product) and our ability to continue to migrate users to our 40 mg/mL version and maintain patients on that version; our ability to identify and successfully bid for suitable acquisition targets or licensing opportunities (such as our pending acquisitions of Allergan’s generic business and Rimsa), or to consummate and integrate acquisitions; the possibility of material fines, penalties and other sanctions and other adverse consequences arising out of our ongoing FCPA investigations and related matters; our ability to achieve expected results from the research and development efforts invested in our pipeline of specialty and other products; our ability to reduce operating expenses to the extent and during the timeframe intended by our cost reduction program; the extent to which any manufacturing or quality control problems damage our reputation for quality production and require costly remediation; increased government scrutiny in both the U.S. and Europe of our patent settlement agreements; our exposure to currency fluctuations and restrictions as well as credit risks; the effectiveness of our patents, confidentiality agreements and other measures to protect the intellectual property rights of our specialty medicines; the effects of reforms in healthcare regulation and pharmaceutical pricing, reimbursement and coverage; governmental investigations into sales and marketing practices, particularly for our specialty pharmaceutical products; adverse effects of political or economic instability, major hostilities or acts of terrorism on our significant worldwide operations; interruptions in our supply chain or problems with internal or third-party information technology systems that adversely affect our complex manufacturing processes; significant disruptions of our information technology systems or breaches of our data security; competition for our generic products, both from other pharmaceutical companies and as a result of increased governmental pricing pressures; competition for our specialty pharmaceutical businesses from companies with greater resources and capabilities; the impact of continuing consolidation of our distributors and customers; decreased opportunities to obtain U.S. market exclusivity for significant new generic products; potential liability in the U.S., Europe and other markets for sales of generic products prior to a final resolution of outstanding patent litigation; our potential exposure to product liability claims that are not covered by insurance; any failure to recruit or retain key personnel, or to attract additional executive and managerial talent; any failures to comply with complex Medicare and Medicaid reporting and payment obligations; significant impairment charges relating to intangible assets, goodwill and property, plant and equipment; the effects of increased leverage and our resulting reliance on access to the capital markets; potentially significant increases in tax liabilities; the effect on our overall effective tax rate of the termination or expiration of governmental programs or tax benefits, or of a change in our business; variations in patent laws that may adversely affect our ability to manufacture our products in the most efficient manner; environmental risks; and other factors that are discussed in our Annual Report on Form 20-F for the year ended December 31, 2014 and in our other filings with the U.S. Securities and Exchange Commission.