מרץ 21, 2012 חזור »

טבע תעביר את המסחר במניותיה לבורסת ניו יורק (NYSE) בסוף מאי
ירושלים, ישראל, 21 במרץ 2012 - טבע מודיעה היום על העברת רישום ניירות הערך האמריקנים שלה
(ADS), מבורסת נאסד"ק (NASDAQ) לבורסת ניו-יורק ( NYSE). החברה תתחיל להיסחר בבורסת ניו-יורק
ב- 30 במאי 2012 תחת הסימול הנוכחי שלה: TEVA, ותמשיך להיסחר בנאסד"ק עד מועד המעבר.

"כחברה פרמצבטית גלובלית הממשיכה לצמוח הן בתחום הגנרי, הן בפעילות הממותגת והן בתחום התרופות ללא מרשם, בורסת ניו-יורק, הבורסה הגדולה בעולם, תספק עבורנו פלטפורמת מסחר איכותית ונגישות גדולה יותר לשוק," כך אמר היום ד"ר פיליפ פרוסט, יו"ר דירקטוריון טבע. "אנחנו שמחים להצטרף לבורסת ניו-יורק לצד רבים מהלקוחות הגדולים, הספקים והשותפים שלנו".

"אנחנו גאים שטבע, חברה פרמצבטית גלובלית המציעה תרופות איכותיות בהישג יד לכל מקום בעולם בחרה לעבור לבורסת ניו-יורק ומכירה בערך של קהילת שוק ההון הגלובלית, הרכב השוק והטכנולוגיה שלנו," כך אמר היום דאנקן נידראוור, מנכ"ל בורסת ניו-יורק. "אנו מצפים לשותפות עם טבע ועם בעלי המניות שלה".

לציון האירוע החגיגי, נציגי טבע יצלצלו בפעמון בורסת ניו יורק לפתיחת יום המסחר ב-30 במאי 2012, ב- 09:30 שעון ניו-יורק. האירוע יועבר בשידור חי באתר החברה.

טבע תעשיות פרמצבטיות בע"מ (נאסד"ק: TEVA) היא חברת תרופות גלובלית המחויבת לפיתוח ולשיווק תרופות באיכות גבוהה בהישג יד בכל מקום בעולם. החברה, שבסיסה בישראל, עוסקת ביצור תרופות גנריות, תרופות ייחודיות וממותגות ובייצור חומרי גלם פעילים לתעשייה הפרמצבטית. טבע מובילה את שוק התרופות הגנריות העולמי, עם נוכחות ביותר מ-60 מדינות ועם סל מוצרים של יותר מ-1,300 מולקולות הנמכר ביותר מ-120 שווקים. המוצרים הייחודיים והממותגים של החברה מתמקדים בתחומי מערכת העצבים המרכזית, האונקולוגיה, הכאב, הנשימה ובריאות האישה, כמו גם בתחום התרופות הביולוגיות. טבע מעסיקה כיום כ- 46,000 איש. מכירות החברה הסתכמו בשנת 2011  ב- 18.3 מיליארד דולר.

Teva’s Safe Harbor Statement under the U. S. Private Securities Litigation Reform Act of 1995:
This release contains forward-looking statements, which express the current beliefs and expectations of management. Such statements are based on management’s current beliefs and expectations and involve a number of known and unknown risks and uncertainties that could cause our future results, performance or achievements to differ significantly from the results, performance or achievements expressed or implied by such forward-looking statements. Important factors that could cause or contribute to such differences include risks relating to: our ability to develop and commercialize additional pharmaceutical products, competition from the introduction of competing generic equivalents and the impact of increased governmental pricing pressures, the effects of competition on revenues of our innovative products, especially Copaxone® (including competition from innovative orally-administered alternatives, as well as from potential generic equivalents), potential liability for revenues of generic products prior to a final resolution of outstanding patent litigation, including that relating to the generic version of Protonix®, the extent to which we may obtain U.S. market exclusivity for certain of our new generic products, the extent to which any manufacturing or quality control problems damage our reputation for high quality production and require costly remediation, our ability to identify, consummate and successfully integrate acquisitions (including the acquisition of Cephalon), our ability to achieve expected results through our innovative R&D efforts, dependence on the effectiveness of our patents and other protections for innovative products, intense competition in our specialty pharmaceutical businesses, uncertainties surrounding the legislative and regulatory pathway for the registration and approval of biotechnology-based products, our potential exposure to product liability claims to the extent not covered by insurance, any failures to comply with the complex Medicare and Medicaid reporting and payment obligations, our exposure to currency fluctuations and restrictions as well as credit risks, the effects of reforms in healthcare regulation and pharmaceutical pricing and reimbursement, adverse effects of political or economical instability, major hostilities or acts of terrorism on our significant worldwide operations, increased government scrutiny in both the U.S. and Europe of our agreements with brand companies, interruptions in our supply chain or problems with our information technology systems that adversely affect our complex manufacturing processes, the impact of continuing consolidation of our distributors and customers, the difficulty of complying with U.S. Food and Drug Administration, European Medicines Agency and other regulatory authority requirements, potentially significant impairments of intangible assets and goodwill, potential increases in tax liabilities resulting from challenges to our intercompany arrangements, the termination or expiration of governmental programs or tax benefits, any failure to retain key personnel or to attract additional executive and managerial talent, environmental risks and other factors that are discussed in our Annual Report on Form 20F for the year ended December 31, 2010 and in our other filings with the U.S. Securities and Exchange Commission.