מאי 17, 2017 חזור »

הנתונים מצטרפים לרבים אחרים התומכים בפיתוח deutetrabenazine לטיפול בדיסקינזיה מאוחרת

ירושלים, 17 במאי 2017 – טבע תעשיות פרמצבטיות בע"מ (NYSE ו-TASE: TEVA) פרסמה היום שמונה תקצירים הבוחנים את טבליות deutetrabenazine – אשר כונו בעברSD-809 – לטיפול בדיסקינזיה מאוחרת, יוצגו בכנס השנתי של העמותה האמריקאית לפסיכיאטריה (APA) 2017 בסן דייגו קליפורניה, בין 20-24 במאי. הנתונים אשר יוצגו מדגישים את מאמציה של טבע לקדם מחקר וטיפולים בחולים הסובלים מדיסקינזיה מאוחרת.

"הנתונים אשר יפורסמו חושפים ניתוחים נוספים אודות שני הניסויים המרכזיים בשלב III, המציגים את הפוטנציאל של deutetrabenazine בדיסקינזיה מאוחרת. מחקר מסוג זה ממחיש את מחויבותה של טבע לשיפור יכולת ההבנה שלנו אודות אופן הטיפול במחלה מגבילה ובלתי מטופלת כראוי זו," אמר ד"ר מייקל היידן, נשיא המו"פ הגלובלי והמדען הראשי של טבע. "הקהילה הפסיכיאטרית משחקת תפקיד מרכזי באבחון ובטיפול בדיסקינזיה מאוחרת ואנו גאים לחלוק את הנתונים הללו בכנס APA היוקרתי."

הנתונים שיוצגו מתוך המחקרים שערכה טבע כוללים:

• [P7.001] Estimation of Tardive Dyskinesia Incidence and Prevalence in the United States (Poster Session 7, May 23; 10am-12pm) A. Dhir, T. Schilling, M.D., V. Abler, DO, R. Potluri, B. Carroll, PharmD.
  • [P7.005] The Effect of Deutetrabenazine (DTB) on Individual Components of the Total Abnormal Involuntary Movement Scale (AIMS) in ARM-TD (Poster Session 7, May 23; 10am-12pm) H.H. Fernandez, M.D., S.A. Factor, DO, J. Jimenez-Shahed, M.D., W.G. Ondo, M.D., M.D. Davis, Ph.D., D. Stamler, M.D., R.A. Hauser, M.D., MBA, K.E. Anderson, M.D.
  • [P7.006] Improvements in Clinical Global Impression of Change With Deutetrabenazine Treatment in Tardive Dyskinesia From the ARM-TD and AIM-TD Studies (Poster Session 7, May 23; 10am-12pm) H.H. Fernandez, M.D., D. Stamler, M.D., M.D. Davis, Ph.D., S.A. Factor, DO, R.A. Hauser, M.D., MBA, J. Isojarvi, M.D., Ph.D., L.F. Jarskog, M.D., J. Jimenez-Shahed, M.D., R. Kumar, M.D., FRCPC, S. Ochudlo, M.D., Ph..D, W.G. Ondo, M.D., K.E. Anderson, M.D.
  • [P7.007] Evaluation of Patient-Reported Outcomes in Tardive Dyskinesia Patients with Underlying Psychotic and Mood Disorders in the ARM-TD and AIM-TD Trials (Poster Session 7, May 23; 10am-12pm) H.H. Fernandez, M.D., D. Stamler, M.D., M.D. Davis, Ph.D., S.A. Factor, DO, R.A. Hauser, M.D., MBA, J. Isojarvi, M.D., Ph.D., L.F. Jarskog, M.D., J. Jimenez-Shahed, M.D., R. Kumar, M.D., FRCPC, S. Ochudlo, M.D., Ph.D., W.G. Ondo, M.D., K.E. Anderson, M.D.
  • [P7.008] Evaluating Fixed-Dose Deutetrabenazine for the Treatment of Moderate to Severe Tardive Dyskinesia in the AIM-TD Study (Poster Session 7, May 23; 10am-12pm) K.E. Anderson, M.D., S.A. Factor, DO, J. Jimenez-Shahed, M.D., W.G. Ondo, M.D., M.D. Davis, Ph.D., D. Stamler, M.D., R.A. Hauser, M.D., MBA, H.H. Fernandez, M.D.
  • [P7.009] Deutetrabenazine for the Treatment of Tardive Dyskinesia: Results From an Open-Label, Long-Term Study (Poster Session 7, May 23; 10am-12pm) K.E. Anderson, M.D., D. Stamler, M.D., M.D. Davis, Ph.D., S.A. Factor, DO, R.A. Hauser, M.D., MBA, J. Isojarvi, M.D., Ph.D., L.F. Jarskog, M.D., J. Jimenez-Shahed, M.D., R. Kumar, M.D., FRCPC, S. Ochudlo, M.D., Ph.D., W.G. Ondo, M.D., H.H. Fernandez, M.D.
  • [P7.010] Long-Term Safety of Deutetrabenazine for the Treatment of Tardive Dyskinesia: Results From an Open-Label, Long-Term Study (Poster Session 7, May 23; 10am-12pm) K.E. Anderson, M.D., D. Stamler, M.D., M.D. Davis, Ph.D., S.A., Factor, DO, R.A. Hauser, M.D., MBA, J. Isojarvi, M.D., Ph.D., L.F. Jarskog, M.D., J. Jimenez-Shahed, M.D., R. Kumar, M.D., FRCPC, S. Ochudlo, M.D., Ph..D, W.G. Ondo, M.D., H.H. Fernandez, M.D.
  • [P7.011] Effect of Deutetrabenazine on Quality of Life in Patients With Tardive Dyskinesia in AIM-TD: A 12-Week Double-Blind, Placebo-Controlled Study (Poster Session 7, May 23; 10am-12pm) K.E. Anderson, M.D., D. Stamler, M.D., M.D. Davis, Ph.D., S.A., Factor, DO, R.A. Hauser, M.D., MBA, J. Isojarvi, M.D., Ph.D., L.F. Jarskog, M.D., J. Jimenez-Shahed, M.D., R. Kumar, M.D., FRCPC, S. Ochudlo, M.D., Ph..D, W.G. Ondo, M.D., H.H. Fernandez, M.D.

אודות Deutetrabenazine

Deutetrabenazine, טיפול נסיוני לדיסקינזיה מאוחרת הוא חסם אוראלי של vesicular monoamine 2 transporter (VMAT2) המיועד לווסת את רמות הדופמין במוח. Deutetrabenazine מאושר בארה"ב לטיפול בכוריאה (מחולית) הנלווית למחלת הנטינגטון.

טבע תעשיות פרמצבטיות בע"מ (NYSE & TASE: TEVA) היא חברת תרופות גלובלית המספקת פתרונות בריאות ממוקדי-מטופל באיכות גבוהה המשמשים כ-200 מיליוני מטופלים ב-100 שווקים מדי יום. טבע, שבסיסה בישראל, היא יצרנית התרופות הגנריות הגדולה בעולם, הממנפת את צבר מוצריה הכולל יותר מ-1,800 מולקולות לייצור מגוון רחב של מוצרים גנריים ברוב התחומים הטיפוליים. בתחום התרופות הייחודיות, לטבע יש את הטיפול החדשני המוביל בעולם לטיפול בטרשת נפוצה וכן תכניות מחקר מתקדמות למחלות אחרות של מערכת העצבים המרכזית, כולל הפרעות תנועה, מיגרנה, כאב ותופעות ניווניות, וכן פורטפוליו מוצרים רחב בתחום הנשימה. טבע ממנפת את יכולותיה בגנריקה ובתרופות הייחודיות במטרה לחפש דרכים חדשות לענות על צרכי המטופלים, וזאת על ידי שילוב פיתוח תרופות יחד עם פיתוח תכשירים, שירותים וטכנולוגיות. הכנסות טבע בשנת 2016 הסתכמו ב-21.9$ מיליארד. למידע נוסף על החברה, בקרו באתר www.tevapharm.com.

Cautionary Note Regarding Forward-Looking Statements

This press release contains forward-looking statements within the meaning of the Private Securities Litigation Reform Act of 1995 regarding deutetrabenazine tablets, which are based on management’s current beliefs and expectations and are subject to substantial risks and uncertainties, both known and unknown, that could cause our future results, performance or achievements to differ significantly from that expressed or implied by such forward-looking statements. Important factors that could cause or contribute to such differences include risks relating to:

• challenges inherent in product research and development, including uncertainty of clinical success and obtaining regulatory approvals;
  • our specialty medicines business, including: competition for our specialty products, especially Copaxone®, our leading medicine, which faces competition from existing and potential additional generic versions and orally-administered alternatives; our ability to achieve expected results from investments in our product pipeline; competition from companies with greater resources and capabilities; and the effectiveness of our patents and other measures to protect our intellectual property rights;
  • our business and operations in general, including: our ability to develop and commercialize additional pharmaceutical products; manufacturing or quality control problems, which may damage our reputation for quality production and require costly remediation; interruptions in our supply chain; disruptions of our or third party information technology systems or breaches of our data security; the restructuring of our manufacturing network, including potential related labor unrest; the impact of continuing consolidation of our distributors and customers; and variations in patent laws that may adversely affect our ability to manufacture our products;
  • compliance, regulatory and litigation matters, including: costs and delays resulting from the extensive governmental regulation to which we are subject; the effects of reforms in healthcare regulation and reductions in pharmaceutical pricing, reimbursement and coverage; potential additional adverse consequences following our resolution with the U.S. government of our FCPA investigation; governmental investigations into sales and marketing practices; potential liability for sales of generic products prior to a final resolution of outstanding patent litigation; product liability claims; increased government scrutiny of our patent settlement agreements; failure to comply with complex Medicare and Medicaid reporting and payment obligations; and environmental risks;

and other factors discussed in our Annual Report on Form 20-F for the year ended December 31, 2016 (“Annual Report”), including in the section captioned “Risk Factors,” and in our other filings with the U.S. Securities and Exchange Commission, which are available at www.sec.gov and www.tevapharm.com. Forward-looking statements speak only as of the date on which they are made, and we assume no obligation to update or revise any forward-looking statements or other information contained herein, whether as a result of new information, future events or otherwise. You are cautioned not to put undue reliance on these forward-looking statements.