מרץ 22, 2016 חזור »

ירושלים, 22 במרץ 2016 – טבע תעשיות פרמצבטיות בע"מ (NYSE & TASE: TEVA) הודיעה היום על השקת הגרסה הגנרית של טבליות CAMPRAL® (Acamprosate Calcium) בשחרור מושהה במינון 333 מ"ג בארצות הברית. טבליות Acamprosate Calcium בשחרור מושהה משמשות לטיפול תחזוקתי בהימנעות מאלכוהול בקרב מטופלים המכורים לאלכוהול, שכבר מתנזרים מאלכוהול בתחילת הטיפול. הטיפול בטבליות Acamprosate Calcium בשחרור מושהה עוזר למטופלים להמשיך להימנע מצריכת אלכוהול רק כאשר הוא נלווה לתוכנית טיפול הכוללת ייעוץ ותמיכה רגשית.

כחלק ממחויבותה לחיזוק הפעילות העסקית הגנרית, ממשיכה טבע להשקיע במוצרים גנריים חדשים באיכות גבוהה. עם יותר מ-375 תרופות גנריות זמינות, טבע היא בעלת הפורטפוליו הגדול ביותר בשוק של מוצרים גנריים באישור ה-FDA.

המכירות השנתיות של טבליות Acamprosate Calcium בשחרור מושהה בארצות הברית הגיעו לסך של כ-14 מיליון דולר, על פי נתוני ה-IMS נכון לדצמבר 2015.

אודות טבליות Acamprosate Calcium בשחרור מושהה

ההתוויה של טבליות Acamprosate Calcium בשחרור מושהה היא לטיפול תחזוקתי בהימנעות מאלכוהול בקרב מטופלים המכורים לאלכוהול, שכבר מתנזרים מאלכוהול בתחילת הטיפול. הטיפול בטבליות Acamprosate Calcium בשחרור מושהה צריך להיות חלק מתכנית פיקוח מקיפה הכוללת תמיכה פסיכולוגית וסוציאלית. יעילות הטיפול ב-Acamprosate Calcium לעידוד התנזרות לא הוכחה בקרב מטופלים שלא עברו גמילה ולא הגיעו למצב של התנזרות מאלכוהול לפני תחילת הטיפול בטבליות Acamprosate Calcium בשחרור מושהה. יעילות הטיפול ב-Acamprosate Calcium לעידוד התנזרות מאלכוהול בקרב אנשים המכורים למספר חומרים שונים טרם נבדקה במלואה.

Important Safety Information

Acamprosate calcium is contraindicated in patients who previously have exhibited hypersensitivity to acamprosate calcium or any of its components. Acamprosate calcium is contraindicated in patients with severe renal impairment (creatinine clearance of ≤ 30 mL/min). Treatment with acamprosate calcium in patients with moderate renal impairment (creatinine clearance of 30 to 50 mL/min) requires a dose reduction.

Adverse events of a suicidal nature (suicidal ideation, suicide attempts, completed suicides) and depression were reported in controlled clinical trials of acamprosate calcium. Alcohol-dependent patients, including those patients being treated with acamprosate calcium, should be monitored for the development of symptoms of depression or suicidal thinking.

Use of acamprosate calcium does not eliminate or diminish withdrawal symptoms.

Common adverse events that occurred in any acamprosate calcium treatment group at a rate of 3% or greater and greater than the placebo group in controlled clinical trials with spontaneously reported adverse events are: accidental injury, asthenia, pain, anorexia, diarrhea, flatulence, nausea, anxiety, depression, dizziness, dry mouth, insomnia, paresthesia, pruritus and sweating.

For more information, please see the accompanying Full Prescribing Information.

טבע תעשיות פרמצבטיות בע"מ (NYSE & TASE: TEVA) היא חברת תרופות גלובלית המספקת פתרונות בריאות ממוקדי-מטופל באיכות גבוהה למיליוני מטופלים מדי יום. טבע, שבסיסה בישראל, היא יצרנית התרופות הגנריות הגדולה בעולם, הממנפת את צבר מוצריה הכולל יותר מ-1000 מולקולות לייצר מגוון רחב של מוצרים גנריים בכמעט כל התחומים הטיפוליים. בתחום התרופות הייחודיות, טבע הינה חברה מובילה בטיפולים חדשניים למחלות מערכת העצבים המרכזית, כולל כאב, ומחזיקה גם בצבר מוצרים חזק בתחום מחלות הנשימה. טבע משלבת את כישוריה בתחום התרופות הגנריות ובתחום התרופות הייחודיות בחטיבת המחקר והפיתוח הגלובלית שלה, במטרה ליצור דרכים חדשות לענות על צרכי המטופלים וזאת על ידי שילוב יכולות בתחום פיתוח תרופות יחד עם פיתוח תכשירים, שירותים וטכנולוגיות. הכנסות טבע בשנת 2014 הסתכמו ב-20.3$ מיליארד. למידע נוסף על החברה, בקרו באתר www.tevapharm.com.

This release contains forward-looking statements, which are based on management’s current beliefs and expectations and involve a number of known and unknown risks and uncertainties that could cause our future results, performance or achievements to differ significantly from the results, performance or achievements expressed or implied by such forward-looking statements. Important factors that could cause or contribute to such differences include risks relating to: our ability to develop and commercialize additional pharmaceutical products; competition for our specialty products, especially Copaxone® (including competition from orally-administered alternatives, as well as from generic equivalents such as the recently launched Sandoz product) and our ability to continue to migrate users to our 40 mg/mL version and maintain patients on that version; our ability to identify and successfully bid for suitable acquisition targets or licensing opportunities (such as our pending acquisitions of Allergan’s generic business and Rimsa), or to consummate and integrate acquisitions; the possibility of material fines, penalties and other sanctions and other adverse consequences arising out of our ongoing FCPA investigations and related matters; our ability to achieve expected results from the research and development efforts invested in our pipeline of specialty and other products; our ability to reduce operating expenses to the extent and during the timeframe intended by our cost reduction program; the extent to which any manufacturing or quality control problems damage our reputation for quality production and require costly remediation; increased government scrutiny in both the U.S. and Europe of our patent settlement agreements; our exposure to currency fluctuations and restrictions as well as credit risks; the effectiveness of our patents, confidentiality agreements and other measures to protect the intellectual property rights of our specialty medicines; the effects of reforms in healthcare regulation and pharmaceutical pricing, reimbursement and coverage; governmental investigations into sales and marketing practices, particularly for our specialty pharmaceutical products; adverse effects of political or economic instability, major hostilities or acts of terrorism on our significant worldwide operations; interruptions in our supply chain or problems with internal or third-party information technology systems that adversely affect our complex manufacturing processes; significant disruptions of our information technology systems or breaches of our data security; competition for our generic products, both from other pharmaceutical companies and as a result of increased governmental pricing pressures; competition for our specialty pharmaceutical businesses from companies with greater resources and capabilities; the impact of continuing consolidation of our distributors and customers; decreased opportunities to obtain U.S. market exclusivity for significant new generic products; potential liability in the U.S., Europe and other markets for sales of generic products prior to a final resolution of outstanding patent litigation; our potential exposure to product liability claims that are not covered by insurance; any failure to recruit or retain key personnel, or to attract additional executive and managerial talent; any failures to comply with complex Medicare and Medicaid reporting and payment obligations; significant impairment charges relating to intangible assets, goodwill and property, plant and equipment; the effects of increased leverage and our resulting reliance on access to the capital markets; potentially significant increases in tax liabilities; the effect on our overall effective tax rate of the termination or expiration of governmental programs or tax benefits, or of a change in our business; variations in patent laws that may adversely affect our ability to manufacture our products in the most efficient manner; environmental risks; and other factors that are discussed in our Annual Report on Form 20-F for the year ended December 31, 2014 and in our other filings with the U.S. Securities and Exchange Commission.