אוגוסט 02, 2016 חזור »

טבע השלימה את רכישת אקטביס ג'נריקס

הרכישה מחזקת את האסטרטגיה העסקית של טבע ופותחת אפשרויות חדשות לחברה הן בתחום הגנריקה והן בתחום תרופות המקור; בעקבות הרכישה, משרתת טבע 250 מיליון איש מדי יום

ירושלים, 2 באוגוסט 2016 - טבע תעשיות פרמצבטיות בע"מ (NYSE ו-TASE: TEVA) ואלרגן (NYSE: AGN) הודיעו היום כי טבע השלימה את רכישת עסקי הגנריקה של אלרגן (להלן "אקטביס ג'נריקס").

הרכישה האסטרטגית מאחדת שתי חברות גלובליות מובילות בתחום הגנריקה, המשלימות זו את זו ביכולות מחקר ופיתוח, פורטפוליו וצבר מוצרים, פרישה גיאוגרפית, תשתיות שרשרת אספקה וייצור וגם תרבויות. התוצאה היא טבע חזקה ותחרותית יותר, הממוצבת לממש את ההזדמנויות הטמונות בענף הגנרי האטרקטיבי הן בארה"ב והן בעולם כולו. בעקבות הרכישה תוכל טבע לספק לעשרות מיליוני אנשים נוספים וביותר אזורים בעולם תרופות באיכות הגבוהה ביותר ובמחירים התחרותיים ביותר, תוך שהיא מייצרת ערך רב למטופלים, למערכות בריאות ולמשקיעים ברחבי העולם.

"הרכישה של אקטביס ג'נריקס מתרחשת בתקופה בה טבע חזקה מתמיד, בעסקי הגנריקה ותרופות המקור כאחד", אמר ארז ויגודמן, נשיא ומנכ"ל טבע. "באמצעות רכישת אקטביס ג'נריקס אנו בונים טבע חדשה עם בסיס איתן, פרופיל פיננסי משודרג, ומקורות הכנסות ורווח מגוונים יותר. אלו מגובים במנועי פיתוח של מוצרים הן בתחום הגנרי והן בתחום תרופות המקור. תשתית זו תניב צמיחה רב-שנתית בשורה העליונה והתחתונה ותזרים מזומנים משמעותי".

מר ויגודמן הוסיף, "אנחנו משוכנעים שנוכל לממש את הסינרגיות הצפויות בין החברות ואת יצירת הערך הגלומה ברכישה לטובת בעלי מניותינו, וכן לבצע אינטגרציה מהירה של אקטביס ג'נריקס לתוך טבע. כתוצאה מהפרופיל הפיננסי המשודרג שלנו בעקבות העסקה, אנו נהיה בעמדה טובה יותר בכדי להפיק את המיטב מיכולות המחקר והפיתוח של טבע על מנת לתמוך בצמיחה בהכנסות ולהרחיב את הפורטפוליו שלנו בכל תחומי פעילותינו. תזרים המזומנים החזק של החברה המאוחדת יאפשר הפחתה מהירה של החוב הפיננסי שלנו ויצירת משאבים שיאפשרו לנו לחזק את צבר ופורטפוליו המוצרים הייחודיים ולשפר את התשואה לבעלי המניות".

לאחר הרכישה, בארה"ב יש לנו כ-338 מוצרים הממתינים לאישור FDA (ANDA), כולל כ-115 מוצרים שבהם יש לנו הזדמנות להגשה ראשונה (First to File). באירופה, לאחר השלמת העסקה, צבר המוצרים בפיתוח הצפוי לטבע יאפשר מעל 5,000 השקות בכלל האזור, ובשווקים הצומחים (הכוללים את אסיה, אפריקה, אמריקה הלטינית, המזה"ת, רוסיה וחבר המדינות), יש כיום כ-613 מוצרים הממתינים לאישור. בסך הכול, אנו מתכננים השקות של כ-1,500 מוצרים גנריים ברחבי העולם במהלך 2017.

מוצריה של טבע אחראים לחיסכון של כ- 215 מיליארד דולר למערכת הבריאות בארה"ב בעשור האחרון. סכום זה צפוי לגדול ואף להאיץ בעקבות הרכישה.

"לטבע יש כעת כמה מהנכסים, היכולות ואנשי המקצוע הטובים ביותר בתעשייה. מוטלת עלינו אחריות ברורה לתרגם את החוזקות הללו לתוצאות בעלות משמעות עבור המטופלים, הלקוחות והקהילות שאנו משרתים, ולבעלי המניות שלנו", אמר סיגי אולפסון, נשיא ומנכ"ל קבוצת התרופות הגנריות הגלובלית של טבע. "אנו מקדמים בברכה את העמיתים החדשים שלנו מאקטביס ג'נריקס, ביניהם מדענים ומנהלים עסקיים רבים מהשורה הראשונה".

הרחבת הפריסה המסחרית הגלובלית

רכישת אקטביס ג'נריקס על ידי טבע יוצרת הזדמנויות מסחריות בינלאומיות בשווקים בינלאומיים ומרחיבה משמעותית את הפריסה הגלובלית של צוותי המכירות ופלטפורמות המו"פ של החברה. עם השלמת הרכישה, אנחנו מציעים גישה לארון התרופות הגדול בעולם, עם יותר מ-1,800 סוגי תרופות ו-16,000 מוצרים. יש לנו נוכחות מסחרית בכ-80 שווקים, כולל מקום בשלישיה המובילה ביותר מ-40 מהם ועמדת מובילות בכול השווקים הגלובליים המרכזיים.

דגשים פיננסיים

טבע מצפה להשיג סינרגיות בעלויות וחיסכון במסים בסכום של כ- 1.4 מיליארד דולר בכל שנה עד סוף 2019, שיושגו על ידי ניצול יתרון לגודל, ומניעת כפילויות וחוסר יעילות.

אלרגן קיבלה סכום של 33.43 מיליארד דולר במזומן וכ- 100 מיליון מניות של טבע.

צוות מנהיגות גלובלי חזק ועובדים בעלי ניסיון נרחב בכל תחומי העסק

בין שתי החברות קיימת התאמה חזקה באסטרטגיה ובתרבות ארגונית, וטבע תתמקד במינוף היכולות האנושיות בשני הארגונים. ההנהלה הבכירה המורחבת של החברה המאוחדת מורכבת ממנהיגים של טבע ושל אקטביס ג'נריקס. המבנה הארגוני מיועד להפיק את המיטב מהיכולות האנושיות שבשני הארגונים, ולהבטיח שהחברה החדשה תמנף את טביעת הרגל המסחרית שלה ואת המיצוב התחרותי המובהק שלה כמובילה עולמית בתחום הגנריקה. מבנה ההנהלה החדש יפעל כבר ביום הראשון שלאחר סגירת הרכישה, כך שהחברה תוכל לחתור מייד למקסם את צמיחתה בכל תחומי הפעילות העסקית שלה ברחבי העולם.

אינטגרציה ומוכנות תפעולית

מאז ההכרזה על הרכישה ביולי 2015, צוותי האינטגרציה בטבע ובאקטביס ג'נריקס השקיעו מאמצים רבים בתכנון האינטגרציה של שתי החברות כדי להבטיח שהחברה המאוחדת תהיה מוכנה לפעילות מלאה מיד לאחר סגירת העסקה. כתוצאה מפעולות ההכנה, תוכל טבע להתחיל ולהפיק את יתרונות הרכישה של אקטביס ג'נריקס ללא כל עיכוב.

"היכולת שלנו לסגור בהצלחה עסקה בקנה מידה עצום כזה, ולהיות פעילים באופן מלא כבר מהיום הראשון, היא עדות נהדרת לעבודת ההכנה שהושלמה על ידי צוותי תכנון האינטגרציה בשתי החברות", אמר ריצ'רד דניאל, מנהל האינטגרציה בטבע. "היעד העיקרי שלנו לאורך תהליך האינטגרציה היה ההמשכיות העסקית. כפועל יוצא של פעולות ההכנה יוכלו המנהלים והעמיתים שלנו לבנות באופן מיידי על התשתית הפיננסית האיתנה, המשמעת התפעולית והיצע המוצרים המגוון של טבע על מנת להמשיך ולשפר את ביצועינו".

טבע תעשיות פרמצבטיות בע"מ (NYSE & TASE: TEVA) היא חברת תרופות גלובלית המספקת פתרונות בריאות ממוקדי-מטופל באיכות גבוהה למיליוני מטופלים מדי יום. טבע, שבסיסה בישראל, היא יצרנית התרופות הגנריות הגדולה בעולם, הממנפת את צבר מוצריה הכולל יותר מ-1000 מולקולות לייצר מגוון רחב של מוצרים גנריים בכמעט כל התחומים הטיפוליים. בתחום התרופות הייחודיות, טבע הינה חברה מובילה בטיפולים חדשניים למחלות מערכת העצבים המרכזית, כולל כאב, ומחזיקה גם בצבר מוצרים חזק בתחום מחלות הנשימה. טבע משלבת את כישוריה בתחום התרופות הגנריות ובתחום התרופות הייחודיות בחטיבת המחקר והפיתוח הגלובלית שלה, במטרה ליצור דרכים חדשות לענות על צרכי המטופלים וזאת על ידי שילוב יכולות בתחום פיתוח תרופות יחד עם פיתוח תכשירים, שירותים וטכנולוגיות. הכנסות טבע בשנת 2014 הסתכמו ב-20.3$ מיליארד. למידע נוסף על החברה, בקרו באתר www.tevapharm.com.

This release contains forward-looking statements, which are based on management’s current beliefs and expectations and involve a number of known and unknown risks and uncertainties that could cause our future results, performance or achievements to differ significantly from the results, performance or achievements expressed or implied by such forward-looking statements. Important factors that could cause or contribute to such differences include risks relating to: our ability to develop and commercialize additional pharmaceutical products; competition for our specialty products, especially Copaxone® (including competition from orally-administered alternatives, as well as from generic equivalents such as the recently launched Sandoz product) and our ability to continue to migrate users to our 40 mg/mL version and maintain patients on that version; our ability to identify and successfully bid for suitable acquisition targets or licensing opportunities (such as our pending acquisitions of Allergan’s generic business and Rimsa), or to consummate and integrate acquisitions; the possibility of material fines, penalties and other sanctions and other adverse consequences arising out of our ongoing FCPA investigations and related matters; our ability to achieve expected results from the research and development efforts invested in our pipeline of specialty and other products; our ability to reduce operating expenses to the extent and during the timeframe intended by our cost reduction program; the extent to which any manufacturing or quality control problems damage our reputation for quality production and require costly remediation; increased government scrutiny in both the U.S. and Europe of our patent settlement agreements; our exposure to currency fluctuations and restrictions as well as credit risks; the effectiveness of our patents, confidentiality agreements and other measures to protect the intellectual property rights of our specialty medicines; the effects of reforms in healthcare regulation and pharmaceutical pricing, reimbursement and coverage; governmental investigations into sales and marketing practices, particularly for our specialty pharmaceutical products; adverse effects of political or economic instability, major hostilities or acts of terrorism on our significant worldwide operations; interruptions in our supply chain or problems with internal or third-party information technology systems that adversely affect our complex manufacturing processes; significant disruptions of our information technology systems or breaches of our data security; competition for our generic products, both from other pharmaceutical companies and as a result of increased governmental pricing pressures; competition for our specialty pharmaceutical businesses from companies with greater resources and capabilities; the impact of continuing consolidation of our distributors and customers; decreased opportunities to obtain U.S. market exclusivity for significant new generic products; potential liability in the U.S., Europe and other markets for sales of generic products prior to a final resolution of outstanding patent litigation; our potential exposure to product liability claims that are not covered by insurance; any failure to recruit or retain key personnel, or to attract additional executive and managerial talent; any failures to comply with complex Medicare and Medicaid reporting and payment obligations; significant impairment charges relating to intangible assets, goodwill and property, plant and equipment; the effects of increased leverage and our resulting reliance on access to the capital markets; potentially significant increases in tax liabilities; the effect on our overall effective tax rate of the termination or expiration of governmental programs or tax benefits, or of a change in our business; variations in patent laws that may adversely affect our ability to manufacture our products in the most efficient manner; environmental risks; and other factors that are discussed in our Annual Report on Form 20-F for the year ended December 31, 2014 and in our other filings with the U.S. Securities and Exchange Commission.