דצמבר 11, 2014 חזור »

טבע מפרסמת תחזית עסקית לשנת 2015

ירושלים, 11 בדצמבר, 2014 – טבע תעשיות פרמצבטיות בע"מ (NYSE: TEVA) מפרסמת תחזית ביצוע פיננסי על בסיס non-GAAP לשנה המסתיימת ב-31 בדצמבר, 2015.

במטרה להגביר את הבנת המשקיעים לגבי הביצועים העסקיים של החברה, וכדי לספק יתר בהירות ושקיפות ביחס לתחזיות שלה לשנת 2015, ההנחות הבאות יחולו על התחזית הפיננסית על בסיס non-GAAP לשנת 2015:

• בהשוואה ל- 2014, צפויה השפעה שלילית של 700$ מיליון על הכנסות החברה, עקב שינויים בשערי חליפין, אשר תגרום לירידה מתונה של 60$ עד 70$ מיליון ברווח התפעולי.

• קופקסון® 20 מ"ג/מ"ל צפוי להתמודד עם שני מתחרים גנריים בדירוג AB בארה"ב החל בספטמבר 2015. כניסה מוקדמת יותר של מתחרים גנריים עלולה להפחית את הרווח התפעולי ב- 30$ עד 50$ מיליון מדי חודש.

• מעבר של חולים לקופקסון® 40 מ"ג/מ"ל בארצות הברית צפוי להמשיך במהלך שנת 2015.

• קופקסון® 40 מ"ג/מ"ל יושק באירופה ובמדינות נוספות מחוץ לאירופה החל ברבעון הראשון של 2015.

• במחצית הראשונה של 2015 ייכנסו מתחרים גנריים נוספים ל- Pulmicort®, אשר יוביל לירידה של 400$ מיליון עד 500$ מיליון בהכנסות, ולירידה של 100$ מיליון עד 200$ מיליון ברווח התפעולי, בהשוואה לשנת 2014.

• הוצאות הקשורות לתגמול הוני לא יכללו בתוצאות על בסיס non-GAAP החל משנת 2015. ההחרגה המקבילה לשנת 2014 צפויה להעלות את הרווח למניה, על בסיס non-GAAP, ב- 0.08$.

• החברה צופה לבצע רכישה עצמית של מניות בסכום של כ- 1$ מיליארד עד 1.2$ מיליארד במהלך 2015. כתוצאה מכך, מספר המניות המונפקות צפוי לעמוד על 850-860 מיליון.
  • התחזית להלן הינה לתוצאות האורגניות של החברה בלבד, ואינה כוללת השפעה פוטנציאלית של פעילויות פיתוח עסקי כלשהן.

תחזית לתוצאות non-GAAP לשנת 2015

"אנו שבעי רצון מההתקדמות שהושגה השנה, אשר יצרה בסיס איתן להמשך הצמיחה של העסק שלנו, תוך יצירת ערך למטופלים. אנו ממשיכים להיות מחויבים להשתמש בתזרים המזומנים החזק שלנו בכדי להחזיר מזומנים לבעלי המניות ולהשקיע בצמיחה אורגנית לטווח הארוך, בעודנו שומרים על גמישות שתאפשר לנו למצות הזדמנויות אסטרטגיות לפיתוח עסקי," אמר ארז ויגודמן, נשיא ומנכ"ל טבע.

"המוצרים הגנריים ממשיכים להיות מרכזיים בתמהיל העיסקי ומהווים תחום חשוב לליבת העשייה של החברה. בו בזמן, אנו מצפים לאישור ארבעה מוצרים ייחודיים ולהגשה של חמישה מוצרים ייחודיים נוספים ב- 2015, ואנו מאמינים שיהיה בכך כדי לשפר את אפשרויות הטיפול המוצעות למטופלינו וליצור ערך לכל בעלי העניין שלנו. בהסתכלות לעתיד, אנו נמשיך ליישם את היעדים התפעוליים, הכספיים והאסטרטגיים שלנו, נמשיך לחקור האפשרויות, למצות ולמנף את מקומה הייחודי של טבע במפגש שבין עולמות הגנריקה והמוצרים הייחודיים, ולשפר את נגישות שירותי בריאות למטופלים ברחבי העולם."

להלן התחזיות לשנת 2015 עבור התרופות הגנריות והמוצרים הייחודיים שלנו.

אנו צופים שההכנסות ב- 2015 מתרופות גנריות יהיו 4.2$ עד 4.6$ מיליארד בארצות הברית, 2.6$ עד 3.0$ מיליארד באירופה ו- 2.0$ עד 2.3$ מיליארד בשווקי שאר העולם שלנו.

הרווח והרווחיות של מגזר התרופות הגנריות שלנו צפויים לגדול ב- 2015, בעת שאנו ממקדים את היצע המוצרים שלנו, ממנפים את ניהול הפורטפוליו הגלובלי שלנו ומפחיתים מיקוד משווקים פחות רווחיים. הן הרווח והן הרווחיות ייהנו מפעולות הפחתת העלויות המתמשכות שלנו. אנו צופים כי התוצאות יושפעו לרעה מכניסתם של מתחרים גנריים נוספים לגרסה הגנרית שלנו ל- Pulmicort® בארצות הברית.

תחזית 2015 לתרופות ייחודיות

תחזית ל- 2015

תוצאות מגזר התרופות הייחודיות שלנו צפויות להיות מושפעות מכניסתם של שני מתחרים גנריים בדירוג AB לקופקסון® בארה"ב החל בספטמבר 2015 (זוהי הנחת תכנון בלבד), כמו גם מתחרות מוגברת ממוצרים אוראלים לטיפול בטרשת נפוצה. בנוסף, אנו צופים להשקיע במספר משמעותי של השקות מוצרים ובצבר המוצרים הייחודיים שלנו. כל הגורמים האלו צפויים להביא לרווח ורווחיות נמוכים יותר, בעת שאנחנו מתמקדים ביצירת צמיחה במהלך השנים הקרובות.

תחזיות אלו משקפות את הציפיות הנוכחיות של ההנהלה לביצועים של טבע ב- 2015. התוצאות בפועל עשויות להיות שונות, בין אם כתוצאה מתנודות בשערי חליפין, תנאי שוק או גורמים אחרים. נתונים על בסיס non-GAAP מחריגים, בין השאר, פחת של נכסים בלתי מוחשיים שנרכשו, הסדרי פשרה והפרשות, הפחתות ערך ושינויים נלווים במיסים.

נתוני ה-non-GAAP המוצגים על ידי החברה הם אלו המשמשים את הנהלת טבע והדירקטוריון שלה על מנת להעריך את הביצועים העסקיים של החברה, להשוואה מול תכניות העבודה ותקציב החברה, ובסופו של דבר להערכת ביצועי ההנהלה. טבע מספקת את נתוני ה- non-GAAP למשקיעים כמידע משלים ולא כתחליף או במקום נתוני GAAP, משום שההנהלה מאמינה שנתונים אלו מספקים מידע שימושי למשקיעים. יתר על כן, למרות שתגמול הוני הינו הוצאה חוזרת ונשנית, החל משנת 2015, הוצאות הקשורות לתגמול הוני והוצאות מס קשורות יוחרגו מנתוני ה-non-GAAP.

שיחת ועידה

הנהלת טבע תקיים שיחת ועידה ושידור מקוון חי על מנת לדון בתחזיות החברה הפיננסיות ל-2015, ביום חמישי, 11 בדצמבר, 2014, בשעה 8:00 בבוקר שעון ניו יורק, 15:00 שעון ישראל. פרק של שאלות ותשובות יתקיים לאחר דיון זה.

על מנת להשתתף, אנא חייגו למספרים אלו (לפחות 10 דקות לפני המועד שנקבע לתחילת השיחה): ארה"ב וקנדה: 1-888-771-4371; ישראל: 1-809-212-582; קוד זיהוי השיחה הוא 38592885. לרשימה של מספרי טלפון בינלאומיים נוספים, הקישו כאן.

שידור מקוון חי של השיחה יהיה זמין גם באתר חברת טבע: http://ir.tevapharm.com. יש להירשם לשיחה לפחות 10 דקות לפני המועד שנקבע לתחילת השיחה על מנת להוריד ולהתקין את תוכנת השמע הנדרשת.

לאחר סיום השיחה, שידור חוזר של השידור המקוון יהיה זמין באתר החברה תוך 24 שעות. שידור חוזר של השיחה יהיה זמין עד ליום 10 בינואר, 2015 בשעה 23:59 זמן ניו יורק, על-ידי חיוג למספרים הבאים: ארה"ב: 1-888-843-7419 או 1-630-652-3042; קוד זיהוי השיחה הוא #38592885.

טבע תעשיות פרמצבטיות בע"מ (NYSE: TEVA; TASE: TEVA) היא חברת תרופות גלובלית המחויבת לפיתוח ולשיווק תרופות באיכות גבוהה בהישג יד בכל מקום בעולם. החברה, שבסיסה בישראל, עוסקת ביצור תרופות גנריות, תרופות ייחודיות וממותגות ובייצור חומרי גלם פעילים לתעשייה הפרמצבטית.

טבע מובילה את שוק התרופות הגנריות העולמי, עם נוכחות בכ-60 מדינות ועם סל תרופות של למעלה מ-1,000 מולקולות הנמכר ביותר מ-100 שווקים. התרופות היחודיות והממותגות של החברה מתמקדות בתחומי מערכת העצבים המרכזית, האונקולוגיה, הכאב, הנשימה ובריאות האישה, כמו גם בתחום התרופות הביולוגיות. טבע מעסיקה כיום כ-45,000 איש. מכירות החברה הסתכמו בשנת 2013 ב-20.3 מיליארד דולר.

This release contains forward-looking statements, which are based on management’s current beliefs and expectations and involve a number of known and unknown risks and uncertainties that could cause our future results, performance or achievements to differ significantly from the results, performance or achievements expressed or implied by such forward-looking statements. Important factors that could cause or contribute to such differences include risks relating to: our ability to develop and commercialize additional pharmaceutical products; competition for our innovative products, especially Copaxone® (including competition from orally-administered alternatives, as well as from potential purported generic equivalents)and our ability to migrate users to our new 40 mg/mL version; the possibility of material fines, penalties and other sanctions and other adverse consequences arising out of our ongoing FCPA investigations and related matters; our ability to achieve expected results from the research and development efforts invested in our pipeline of specialty and other products; our ability to reduce operating expenses to the extent and during the timeframe intended by our cost reduction program; our ability to identify and successfully bid for suitable acquisition targets or licensing opportunities, or to consummate and integrate acquisitions; the extent to which any manufacturing or quality control problems damage our reputation for quality production and require costly remediation; our potential exposure to product liability claims that are not covered by insurance; increased government scrutiny in both the U.S. and Europe of our patent settlement agreements; our exposure to currency fluctuations and restrictions as well as credit risks; the effectiveness of our patents, confidentiality agreements and other measures to protect the intellectual property rights of our specialty medicine; the effects of reforms in healthcare regulation and pharmaceutical pricing, reimbursement and coverage; governmental investigations into sales and marketing practices, particularly for our specialty pharmaceutical products; uncertainties related to our recent management changes; the effects of increased leverage and our resulting reliance on access to the capital markets; any failure to recruit or retain key personnel, or to attract additional executive and managerial talent; adverse effects of political or economical instability, major hostilities or acts of terrorism on our significant worldwide operations; interruptions in our supply chain or problems with internal or third-party information technology systems that adversely affect our complex manufacturing processes; significant disruptions of our information technology systems or breaches of our data security; competition for our generic products, both from other pharmaceutical companies and as a result of increased governmental pricing pressures; competition for our specialty pharmaceutical businesses from companies with greater resources and capabilities; decreased opportunities to obtain U.S. market exclusivity for significant new generic products; potential liability in the U.S., Europe and other markets for sales of generic products prior to a final resolution of outstanding patent litigation; any failures to comply with complex Medicare and Medicaid reporting and payment obligations; the impact of continuing consolidation of our distributors and customers; significant impairment charges relating to intangible assets and goodwill; potentially significant increases in tax liabilities; the effect on our overall effective tax rate of the termination or expiration of governmental programs or tax benefits, or of a change in our business; variations in patent laws that may adversely affect our ability to manufacture our products in the most efficient manner; environmental risks; and other factors that are discussed in our Annual Report on Form 20-F for the year ended December 31, 2013 and in our other filings with the U.S. Securities and Exchange Commission. Forward-looking statements speak only as of the date on which they are made and we assume no obligation to update or revise any forward-looking statement, whether as a result of new information, future events or otherwise.