דצמבר 06, 2016 חזור »

טבע ממנה את דיפנקר בהאטצ'רג'י כנשיא ומנכ"ל קבוצת התרופות הגנריות הגלובלית; יחליף את סיגי אולפסון

ירושלים, 5 בדצמבר 2016 – טבע תעשיות פרמצבטיות בע"מ (NYSE ו-TASE: TEVA) הודיעה כי דיפנקר בהאטצ'רג'י יתמנה כנשיא ומנכ"ל קבוצת התרופות הגנריות הגלובלית, בתוקף מיידי. מר בהאטצ'רג'י, אשר שימש כנשיא ומנכ"ל העסק הגנרי של טבע באירופה מאז אפריל 2013, יחליף את סיגורדור (סיגי) אולפסון, אשר יסיים את תפקידו ויישאר עם החברה עד פרישתו הרשמית בסוף הרבעון הראשון של 2017 כדי להבטיח הליך מעבר סדור. מר בהאטצ'רג'י יעבור לארה"ב בתפקידו החדש.

בתפקידו הקודם כנשיא ומנכ"ל העסק הגנרי באירופה, רשם מר בהאטצ'רג'י הישגים מרשימים בשיפור הרווחיות וההכנסות, כאשר תחת הנהגתו, שולי הרווח התפעולי של העסק הגנרי עלו בצורה משמעותית, הוא הציג שיפור עקבי במכירות וברווחיות וביסס את טבע כאחת החברות הגנריות החשובות באירופה. הוא התמקד בשיפור והצמחת הפעילות הגנרית באירופה, הוביל תהליך אינטגרציה מקיף של העסק האירופאי של אקטביס וניהל השקות מוצלחות של מוצרים חדשים.

"דיפנקר מילא תפקיד חשוב בצוות ההנהלה של טבע מאז הצטרפותו לחברה ב- 2009, ואנו מרוצים מאד מכך שאדם עם ניסיון כשלו יוביל את העסק הגנרי שלנו בתקופה חשובה זו," אמר ארז ויגודמן, נשיא ומנכ"ל טבע. "הוא מביא עמו ניסיון עשיר בתחומי הגנריקה והתרופות הייחודיות, בכספים ובתפעול, בנוסף להבנה והערכה לתרבות החדשנות של טבע ואנשיה. דיפנקר וצוותו ימשיכו להתמקד באינטגרציה של אקטביס ג'נריקס, המתקדמת על פי התכנון, ובמימוש הערך שהיא מביאה. הם יתמקדו גם ביצירת צמיחה אורגנית, כולל השקות חדשות וריענון צבר המוצרים בפיתוח, שהוא מהמובילים בתעשייה. במקביל, יניעו תהליכי התייעלות בכל היבטי העסק הגנרי של טבע. התרשמתי מאוד מפועלו של דיפנקר באירופה ואני בטוח שכישוריו וניסיונו המוכחים הופכים אותו לאדם הנכון לכהן בתפקיד מפתח זה."

"אני מתרגש לקחת על עצמי את הובלת קבוצת התרופות הגנריות הגלובלית, עסק עם פוטנציאל משמעותי לצמיחה אורגנית, צבר עשיר של מוצרים בפיתוח, צוות עובדים מוכשר ומסור ומערכות יחסים מבוססות עם שותפים עסקיים ולקוחות," אמר דיפנקר בהאטצ'רג'י. "אנו נמצאים כעת בנקודה בה האינטגרציה של אקטביס מתקדמת בהתאם לתכנית ויכולות ההפצה שלנו בארה"ב התחזקו משמעותית עם רכישת Anda. יש לנו הזדמנות נדירה ליצור ערך עבור מערכת הבריאות בארה"ב ובעולם כולו, בתוך סביבה המשתנה במהירות. אני מצפה לעבוד עם חבריי לצוות ההנהלה כדי לחזק את העסק הגנרי ולמצב את טבע בעמדה שתאפשר לה למצות את מלוא הפוטנציאל שלה."

"אני גאה בהתקדמות המשמעותית שעשינו מאז שהצטרפתי לטבע להובלת קבוצת התרופות הגנריות הגלובלית," אמר סיגי אולפסון. "אני מאמין כי טבע כיום היא החברה הגנרית הממוצבת באופן הטוב ביותר בכל הנוגע לנוכחות בשוק, יכולות ייצור וצבר מוצרים בפיתוח. אני מודה על תמיכת הצוות המוכשר בטבע ומחויב להבטיח מעבר חלק אל תוך 2017."

מר ויגודמן המשיך, "בשם הדירקטוריון וצוות ההנהלה, אני רוצה להודות לסיגי על תרומתו החשובה ורבת הערך לטבע. הוא תרם רבות להתפתחות החברה ואנו מאחלים לו כל טוב בעתיד."

אודות דיפנקר בהאטצ'רג'י

דיפנקר בהאטצ'רג'י מונה כנשיא ומנכ"ל העסק הגנרי של טבע באירופה באפריל 2013, לאחר שהצטרף לטבע כמנהל הכללי של טבע בבריטניה ב- 2009. לפני שהצטרף לטבע הוא כיהן 15 שנה בחברת Bausch + Lomb במגוון תפקידים בכירים, כולל סמנכ"ל מסחר הן באירופה והן באזור אסיה פסיפיק, וכנשיא אזור אסיה פסיפיק. לפני כן הוא מילא תפקידים שונים בנסטלה ובבנק אוף אמריקה. למר בהאטצ'רג'י תואר ראשון בקולג' סיינט סטיבן, אוניברסיטת דלהי, ותואר שני בניהול ממכון הניהול על שם ג'מנלאל בג'ג', אוניברסיטת מומביי.

תחזית פיננסית
בהקשר להודעה שפורסמה היום, טבע מאשררת את התחזית הפיננסית שלה לשנת 2016 כולה. ההכנסות לכל שנת 2016 צפויות להיות בין 21.6-21.9 מיליארד דולר, וההכנסות לרבעון הרביעי של 2016 צפויות להיות בין 6.2-6.5 מיליארד דולר. הרווח למניה על בסיס non-GAAP לשנת 2016 צפוי להיות בין 5.10-5.20 דולר, בהתבסס על ממוצע משוקלל של 1,020 מיליון מניות; הרווח למניה על בסיס non-GAAP ברבעון הרביעי צפוי להיות בין 1.34-1.44 דולר על בסיס ממוצע משוקלל של 1,077 מיליון מניות. תזרים המזומנים מפעילות שוטפת ב- 2016 צפוי להיות בין 4.8-5.0 מיליארד דולר; ותזרים המזומנים מפעילות שוטפת ברבעון הרביעי צפוי להיות בין 1.0-1.2 מיליארד דולר.

טבע מצפה כעת לפרסם את התחזית הפיננסית לשנת 2017 בינואר 2017.

טבע תעשיות פרמצבטיות בע"מ (NYSE & TASE: TEVA) היא חברת תרופות גלובלית המספקת פתרונות בריאות ממוקדי-מטופל באיכות גבוהה למיליוני מטופלים מדי יום. טבע, שבסיסה בישראל, היא יצרנית התרופות הגנריות הגדולה בעולם, הממנפת את צבר מוצריה הכולל יותר מ-1000 מולקולות לייצר מגוון רחב של מוצרים גנריים בכמעט כל התחומים הטיפוליים. בתחום התרופות הייחודיות, טבע הינה חברה מובילה בטיפולים חדשניים למחלות מערכת העצבים המרכזית, כולל כאב, ומחזיקה גם בצבר מוצרים חזק בתחום מחלות הנשימה. טבע משלבת את כישוריה בתחום התרופות הגנריות ובתחום התרופות הייחודיות בחטיבת המחקר והפיתוח הגלובלית שלה, במטרה ליצור דרכים חדשות לענות על צרכי המטופלים וזאת על ידי שילוב יכולות בתחום פיתוח תרופות יחד עם פיתוח תכשירים, שירותים וטכנולוגיות. הכנסות טבע בשנת 2014 הסתכמו ב-20.3$ מיליארד. למידע נוסף על החברה, בקרו באתר www.tevapharm.com.

This release contains forward-looking statements, which are based on management’s current beliefs and expectations and involve a number of known and unknown risks and uncertainties that could cause our future results, performance or achievements to differ significantly from the results, performance or achievements expressed or implied by such forward-looking statements. Important factors that could cause or contribute to such differences include risks relating to: our ability to develop and commercialize additional pharmaceutical products; competition for our specialty products, especially Copaxone® (including competition from orally-administered alternatives, as well as from generic equivalents such as the recently launched Sandoz product) and our ability to continue to migrate users to our 40 mg/mL version and maintain patients on that version; our ability to identify and successfully bid for suitable acquisition targets or licensing opportunities (such as our pending acquisitions of Allergan’s generic business and Rimsa), or to consummate and integrate acquisitions; the possibility of material fines, penalties and other sanctions and other adverse consequences arising out of our ongoing FCPA investigations and related matters; our ability to achieve expected results from the research and development efforts invested in our pipeline of specialty and other products; our ability to reduce operating expenses to the extent and during the timeframe intended by our cost reduction program; the extent to which any manufacturing or quality control problems damage our reputation for quality production and require costly remediation; increased government scrutiny in both the U.S. and Europe of our patent settlement agreements; our exposure to currency fluctuations and restrictions as well as credit risks; the effectiveness of our patents, confidentiality agreements and other measures to protect the intellectual property rights of our specialty medicines; the effects of reforms in healthcare regulation and pharmaceutical pricing, reimbursement and coverage; governmental investigations into sales and marketing practices, particularly for our specialty pharmaceutical products; adverse effects of political or economic instability, major hostilities or acts of terrorism on our significant worldwide operations; interruptions in our supply chain or problems with internal or third-party information technology systems that adversely affect our complex manufacturing processes; significant disruptions of our information technology systems or breaches of our data security; competition for our generic products, both from other pharmaceutical companies and as a result of increased governmental pricing pressures; competition for our specialty pharmaceutical businesses from companies with greater resources and capabilities; the impact of continuing consolidation of our distributors and customers; decreased opportunities to obtain U.S. market exclusivity for significant new generic products; potential liability in the U.S., Europe and other markets for sales of generic products prior to a final resolution of outstanding patent litigation; our potential exposure to product liability claims that are not covered by insurance; any failure to recruit or retain key personnel, or to attract additional executive and managerial talent; any failures to comply with complex Medicare and Medicaid reporting and payment obligations; significant impairment charges relating to intangible assets, goodwill and property, plant and equipment; the effects of increased leverage and our resulting reliance on access to the capital markets; potentially significant increases in tax liabilities; the effect on our overall effective tax rate of the termination or expiration of governmental programs or tax benefits, or of a change in our business; variations in patent laws that may adversely affect our ability to manufacture our products in the most efficient manner; environmental risks; and other factors that are discussed in our Annual Report on Form 20-F for the year ended December 31, 2014 and in our other filings with the U.S. Securities and Exchange Commission.