מרץ 31, 2015 חזור »

טבע מרחיבה את תיק מוצרי יתר לחץ דם עם השקת טבליות EXFORGE® בארה"ב

ירושלים, 31 במרץ 2015 – טבע תעשיות פרמצבטיות בע"מ (NYSE:TEVA), מודיעה על השקת הגרסה הגנרית של טבליות Exforge® (amlodipine ו- valsartan) בארבעה מינונים שונים, בארה"ב.

טבליות Exforge® (amlodipine ו- valsartan) מיועדות לטיפול בלחץ דם גבוה, תופעה כרונית המגיעה לעתים ללא סימפטומים, הכרוכה בבעיות בריאות רציניות כגון מחלות לב ושבץ אם לא מאותרת מוקדם ומטופלת כראוי. עם השקת טבליות Amlodipine ו- Valsartan, טבע יכולה להציע למקבלי מרשם ל- Exforge® גרסה גנרית מקבילה שתסייע להם לנהל את לחץ הדם הגבוה שלהם.

לטבליות Exforge® (amlodipine ו- valsartan) היו מכירות שנתיות של כ- 409 מיליון דולר בארה"ב, נכון לינואר 2015, על פי נתוני IMS.

אודות טבליות amlodipine ו- valsartan

טבליות amlodipine ו- valsartan מותוות לטיפול ביתר לחץ דם על ידי הפחתת לחץ דם. הפחתת לחץ דם מסייעת להפחית את הסיכון לאירועי לב קטלניים ולא קטלניים, בעיקר שבץ ואוטם שריר הלב. טבליות amlodipine ו- valsartan יכולות להנתן למטופלים אשר לחץ הדם שלהם לא מנוהל באופן מספק באמצעות תרפיה יחידה. טבליות amlodipine ו- valsartan יכולות להוות גם טיפול ראשוני במטופלים אשר ככל הנראה יזדקקו למספר תרופות כדי להשיג את מטרות לחץ הדם שלהם.

Important Safety Information

Fetal Toxicity: When pregnancy is detected, discontinue amlodipine and valsartan tablets as soon as possible. Drugs that act directly on the renin-angiotensin system can cause injury and death to the developing fetus.

Do not use Amlodipine and Valsartan Tablets in patients with known hypersensitivity to any component. Do not co-administer aliskiren with Amlodipine and Valsartan Tablets in patients with diabetes.

Excessive hypotension was seen in 0.4% of patients with uncomplicated hypertension treated with Amlodipine and Valsartan Tablets in placebo-controlled studies. Volume depletion should be corrected prior to administration of Amlodipine and Valsartan Tablets. Treatment with Amlodipine and Valsartan Tablets should start under close medical supervision.

Worsening angina and acute myocardial infarction can develop after starting or increasing the dose of amlodipine, particularly in patients with severe obstructive coronary artery disease.

Changes in renal function including acute renal failure can be caused by drugs that inhibit the renin-angiotensin system and by diuretics. Patients whose renal function may depend in part on the activity of the renin-angiotensin system may be at particular risk of developing acute renal failure. Drugs that inhibit the renin-angiotensin system can cause hyperkalemia.

The adverse reactions that occurred in placebo-controlled clinical trials in at least 2% of patients treated with Amlodipine and Valsartan Tablets but at a higher incidence in amlodipine/valsartan patients than placebo included peripheral edema, nasopharyngitis, upper respiratory tract infection, and dizziness.

Please see accompanying Full Prescribing Information, including Boxed Warning.

טבע תעשיות פרמצבטיות בע"מ (NYSE & TASE: TEVA) היא חברת תרופות גלובלית המספקת פתרונות בריאות ממוקדי-מטופל באיכות גבוהה למיליוני מטופלים מדי יום. טבע, שבסיסה בישראל, היא יצרנית התרופות הגנריות הגדולה בעולם, הממנפת את צבר מוצריה הכולל יותר מ-1000 מולקולות לייצר מגוון רחב של מוצרים גנריים בכמעט כל התחומים הטיפוליים. בתחום התרופות הייחודיות, טבע הינה חברה מובילה בטיפולים חדשניים למחלות מערכת העצבים המרכזית, כולל כאב, ומחזיקה גם בצבר מוצרים חזק בתחום מחלות הנשימה. טבע משלבת את כישוריה בתחום התרופות הגנריות ובתחום התרופות הייחודיות בחטיבת המחקר והפיתוח הגלובלית שלה, במטרה ליצור דרכים חדשות לענות על צרכי המטופלים וזאת על ידי שילוב יכולות בתחום פיתוח תרופות יחד עם פיתוח תכשירים, שירותים וטכנולוגיות. הכנסות טבע בשנת 2014 הסתכמו ב-20.3$ מיליארד. למידע נוסף על החברה, בקרו באתר www.tevapharm.com

This release contains forward-looking statements, which are based on management’s current beliefs and expectations and involve a number of known and unknown risks and uncertainties that could cause our future results, performance or achievements to differ significantly from the results, performance or achievements expressed or implied by such forward-looking statements. Important factors that could cause or contribute to such differences include risks relating to: our ability to develop and commercialize additional pharmaceutical products; competition for our innovative products, especially Copaxone® (including competition from orally-administered alternatives, as well as from potential purported generic equivalents) and our ability to migrate users to our 40 mg/mL version; the possibility of material fines, penalties and other sanctions and other adverse consequences arising out of our ongoing FCPA investigations and related matters; our ability to achieve expected results from the research and development efforts invested in our pipeline of specialty and other products; our ability to reduce operating expenses to the extent and during the timeframe intended by our cost reduction program; our ability to identify and successfully bid for suitable acquisition targets or licensing opportunities, or to consummate and integrate acquisitions; the extent to which any manufacturing or quality control problems damage our reputation for quality production and require costly remediation; increased government scrutiny in both the U.S. and Europe of our patent settlement agreements; our exposure to currency fluctuations and restrictions as well as credit risks; the effectiveness of our patents, confidentiality agreements and other measures to protect the intellectual property rights of our specialty medicines; the effects of reforms in healthcare regulation and pharmaceutical pricing, reimbursement and coverage; governmental investigations into sales and marketing practices, particularly for our specialty pharmaceutical products; adverse effects of political or economic instability, major hostilities or acts of terrorism on our significant worldwide operations; interruptions in our supply chain or problems with internal or third-party information technology systems that adversely affect our complex manufacturing processes; significant disruptions of our information technology systems or breaches of our data security; competition for our generic products, both from other pharmaceutical companies and as a result of increased governmental pricing pressures; competition for our specialty pharmaceutical businesses from companies with greater resources and capabilities; the impact of continuing consolidation of our distributors and customers; decreased opportunities to obtain U.S. market exclusivity for significant new generic products; potential liability in the U.S., Europe and other markets for sales of generic products prior to a final resolution of outstanding patent litigation; our potential exposure to product liability claims that are not covered by insurance; any failure to recruit or retain key personnel, or to attract additional executive and managerial talent; any failures to comply with complex Medicare and Medicaid reporting and payment obligations; significant impairment charges relating to intangible assets, goodwill and property, plant and equipment; the effects of increased leverage and our resulting reliance on access to the capital markets; potentially significant increases in tax liabilities; the effect on our overall effective tax rate of the termination or expiration of governmental programs or tax benefits, or of a change in our business; variations in patent laws that may adversely affect our ability to manufacture our products in the most efficient manner; environmental risks; and other factors that are discussed in our Annual Report on Form 20-F for the year ended December 31, 2014 and in our other filings with the U.S. Securities and Exchange Commission. Forward-looking statements speak only as of the date on which they are made and we assume no obligation to update or revise any forward-looking statement, whether as a result of new information, future events or otherwise.