אוגוסט 07, 2016 חזור »

טבע מודיעה על השקת הגרסה הגנרית של טבליות Gleevec® בארה"ב

ירושלים, 5 באוגוסט, 2016 – טבע תעשיות פרמצבטיות בע"מ (NYSE & TASE: TEVA) הודיעה היום על השקת הגרסה הגנרית לטבליות Gleevec® (imatinib mesylate) במינון 100 מ"ג ו- 400 מ"ג, למספר התוויות המאושרות על ידי ה- FDA, בארה"ב.

טבע ממשיכה להיות מחויבת לחיזוק עסקיה הגנריים תוך השקעה במוצרים חדשים, מגוונים ובאיכות גבוהה. עם יותר מ- 375 מוצרים גנריים, לטבע יש את אחד מתיקי המוצרים המאושרים על ידי ה- FDA הגדולים בשוק. הוספת מוצר זה לפורטפוליו האונקולוגי של טבע מאפשר לחברה להמשיך ולצמוח בתחום טיפולי זה.

לטבליות imatinib mesylate מכירות שנתיות של כ- 2.42 מיליארד דולר בארה"ב, על פי נתוני IMS, נכון למאי, 2016.

טבליות imatinib mesylate מותוות לטיפול במגוון נרחב של התוויות הכרוכות בלוקמיה בקרוב בוגרים וילדים, על פי הפירוט:

Imatinib mesylate tablets are indicated for: newly diagnosed adult and pediatric patients with Philadelphia chromosome positive chronic myeloid leukemia (Ph+ CML) in chronic phase; patients with Ph+ CML in blast crisis, accelerated phase, or in chronic phase after failure of interferon-alpha therapy; adult patients with relapsed or refractory Philadelphia chromosome positive acute lymphoblastic leukemia; adult patients with myelodysplastic/myeloproliferative diseases associated with PDGFR (platelet-derived growth factor receptor) gene re-arrangements; adult patients with aggressive systemic mastocytosis without the D816V c-Kit mutation or with c-Kit mutational status unknown; adult patients with hypereosinophilic syndrome (HES) and/or chronic eosinophilic leukemia (CEL) who have the FIP1L1-PDGFRα fusion kinase (mutational analysis or FISH demonstration of CHIC2 allele deletion) and for patients with HES and/or CEL who are FIP1L1-PDGFRα fusion kinase negative or unknown; adult patients with unresectable, recurrent and/or metastatic dermatofibrosarcoma protuberans; and adjuvant treatment of adult patients following complete gross resection of Kit (CD117) positive gastrointestinal stromal tumors (GIST) .

Important Safety Information

Serious adverse reactions associated with imatinib mesylate treatment include: edema and severe fluid retention; anemia, neutropenia, and thrombocytopenia; severe congestive heart failure and left ventricular dysfunction; severe hepatotoxicity, including fatalities; Grade 3/4 hemorrhage in patients with newly diagnosed CML and with GIST; gastrointestinal perforations, including fatalities; cardiogenic shock/left ventricular dysfunction in patients with conditions associated with high eosinophil levels; bullous dermatologic reactions, including erythema multiforme and Stevens-Johnson syndrome; hypothyroidism in thyroidectomy patients undergoing levothyroxine replacement; fetal harm when administered to a pregnant woman; growth retardation in children and pre-adolescents; and tumor lysis syndrome, including fatalities. Reports of motor vehicle accidents have been received in patients receiving imatinib mesylate. Patients may experience dizziness, blurred vision or somnolence during treatment with imatinib mesylate. The most frequently reported adverse reactions (≥ 30%) for imatinib mesylate in clinical trials were: edema, nausea, vomiting, muscle cramps, musculoskeletal pain, diarrhea, rash, fatigue, and abdominal pain. For more information, please see the accompanying Full Prescribing Information.

טבע תעשיות פרמצבטיות בע"מ (NYSE & TASE: TEVA) היא חברת תרופות גלובלית המספקת פתרונות בריאות ממוקדי-מטופל באיכות גבוהה למיליוני מטופלים מדי יום. טבע, שבסיסה בישראל, היא יצרנית התרופות הגנריות הגדולה בעולם, הממנפת את צבר מוצריה הכולל יותר מ-1000 מולקולות לייצר מגוון רחב של מוצרים גנריים בכמעט כל התחומים הטיפוליים. בתחום התרופות הייחודיות, טבע הינה חברה מובילה בטיפולים חדשניים למחלות מערכת העצבים המרכזית, כולל כאב, ומחזיקה גם בצבר מוצרים חזק בתחום מחלות הנשימה. טבע משלבת את כישוריה בתחום התרופות הגנריות ובתחום התרופות הייחודיות בחטיבת המחקר והפיתוח הגלובלית שלה, במטרה ליצור דרכים חדשות לענות על צרכי המטופלים וזאת על ידי שילוב יכולות בתחום פיתוח תרופות יחד עם פיתוח תכשירים, שירותים וטכנולוגיות. הכנסות טבע בשנת 2014 הסתכמו ב-20.3$ מיליארד. למידע נוסף על החברה, בקרו באתר www.tevapharm.com.

This release contains forward-looking statements, which are based on management’s current beliefs and expectations and involve a number of known and unknown risks and uncertainties that could cause our future results, performance or achievements to differ significantly from the results, performance or achievements expressed or implied by such forward-looking statements. Important factors that could cause or contribute to such differences include risks relating to: our ability to develop and commercialize additional pharmaceutical products; competition for our specialty products, especially Copaxone® (including competition from orally-administered alternatives, as well as from generic equivalents such as the recently launched Sandoz product) and our ability to continue to migrate users to our 40 mg/mL version and maintain patients on that version; our ability to identify and successfully bid for suitable acquisition targets or licensing opportunities (such as our pending acquisitions of Allergan’s generic business and Rimsa), or to consummate and integrate acquisitions; the possibility of material fines, penalties and other sanctions and other adverse consequences arising out of our ongoing FCPA investigations and related matters; our ability to achieve expected results from the research and development efforts invested in our pipeline of specialty and other products; our ability to reduce operating expenses to the extent and during the timeframe intended by our cost reduction program; the extent to which any manufacturing or quality control problems damage our reputation for quality production and require costly remediation; increased government scrutiny in both the U.S. and Europe of our patent settlement agreements; our exposure to currency fluctuations and restrictions as well as credit risks; the effectiveness of our patents, confidentiality agreements and other measures to protect the intellectual property rights of our specialty medicines; the effects of reforms in healthcare regulation and pharmaceutical pricing, reimbursement and coverage; governmental investigations into sales and marketing practices, particularly for our specialty pharmaceutical products; adverse effects of political or economic instability, major hostilities or acts of terrorism on our significant worldwide operations; interruptions in our supply chain or problems with internal or third-party information technology systems that adversely affect our complex manufacturing processes; significant disruptions of our information technology systems or breaches of our data security; competition for our generic products, both from other pharmaceutical companies and as a result of increased governmental pricing pressures; competition for our specialty pharmaceutical businesses from companies with greater resources and capabilities; the impact of continuing consolidation of our distributors and customers; decreased opportunities to obtain U.S. market exclusivity for significant new generic products; potential liability in the U.S., Europe and other markets for sales of generic products prior to a final resolution of outstanding patent litigation; our potential exposure to product liability claims that are not covered by insurance; any failure to recruit or retain key personnel, or to attract additional executive and managerial talent; any failures to comply with complex Medicare and Medicaid reporting and payment obligations; significant impairment charges relating to intangible assets, goodwill and property, plant and equipment; the effects of increased leverage and our resulting reliance on access to the capital markets; potentially significant increases in tax liabilities; the effect on our overall effective tax rate of the termination or expiration of governmental programs or tax benefits, or of a change in our business; variations in patent laws that may adversely affect our ability to manufacture our products in the most efficient manner; environmental risks; and other factors that are discussed in our Annual Report on Form 20-F for the year ended December 31, 2014 and in our other filings with the U.S. Securities and Exchange Commission.