מרץ 17, 2015 חזור »

טבע ו- Ignyta מודיעות על רכישה על ידי Ignyta של ארבעה נכסי מו"פ אונקולוגיים מידי טבע

• רכישה של תכנית קלינית אחת ושלוש תכניות פרה-קליניות
  • השקעה הונית של 42$ מיליון ב- Ignyta על ידי טבע ומשקיעים נבחרים מתחום הבריאות
  • עם סגירת ההסכם, טבע תחזיק כ- 12% ממניות Ignyta
  • Ignyta תארח שיחת ועידה ושידור מקוון כדי לדון בעסקה בשעה 17:00 שעון מזרח ארה"ב

ירושלים וסן דייגו, 17 במרץ 2015 – טבע תעשיות פרמצבטיות בע"מ (NYSE:TEVA), חברת פרמצבטיקה גלובלית מובילה, ו- Ignyta, Inc. (NASDAQ:RXDX) ("Ignyta"), חברת ביוטכנולוגיה לאונקולוגיה ממוקדת, הודיעו היום על רכישה על ידי Ignyta של הזכויות הגלובליות והנכסים הקשורים בארבע תכניות פיתוח של אונקולוגיה ממוקדת בתמורה ל- 1.5 מיליון מניות (6%) מהמניות הציבוריות של Ignyta .

במקביל, Ignyta נכנסה להסכם רכישת מניות עם טבע ומשקיעים נבחרים מתחום הבריאות, אשר על פיו תרכוש טבע 1.5 מיליון נוספות במחיר של 10$ למניה, במכירה ישירה. שאר המשקיעים ירכשו 2.7 מיליון מניות נוספות במחיר של 10$ למניה, המקנות ערך למכירה של כ- 41.6$ מיליון.

"טבע התחייבה למציאת דרכים חדשות לפיתוח תכניות קליניות מוקדמות ותכניות פרה-קליניות במו"פ אונקולוגי, אשר מייצגות הבטחה ממשית למטופלי סרטן", אמר מייקל היידן, נשיא מו"פ והמדען הראשי של טבע. "היכולות והמיקוד של Ignyta באונקולוגיה יתנו לנכסים אלו את מירב הסיכוי להגשים את הפוטנציאל שלהם עבור המטופלים, ולמקסם את הערך שלהם עבור טבע".

"רכישת ארבעת תכניות פיתוח אלו מטבע היא מהלך טרנספורמטיבי של ממש עבור Ignyta ונמצא בהתאמה טובה עם המיקוד האסטרטגי שלנו לפיתוח תרופות ממוקדות מהשורה הראשונה לסייע למטופלי סרטן אשר להם צרכים ללא מענה", אמר ד"ר ג'ונתן לים, יו"ר ומנכ"ל Ignyta. "תכניות אונקולוגיות אלו מוסיפות מסה קריטית לצבר המוצרים שלנו ומאפשרות לנו למנף את פלטפורמת האונקולוגיה הממוקדת שלנו, כולל בדיקות האבחון הסימולטניות הקנייניות שלנו, וספריית הדיאגנוסטיקה המאושרת על ידי CLIA ו- QSR. כמו כן, נכסים חדשים אלו תומכים בתכנית הפיתוח שלנו עבור entrectinib ומגדילה את יכולתנו להתמקד במרבית המנועים האונקוגניים על פני מגוון גידולים מוצקים. למשל, רק בסרטן ריאה של התאים הלא קטנים, אנו מאמינים שלמועמדים למוצרים הללו יש פוטנציאל פעילות כנגד רוב המנועים האונקוגניים של מחלה זו, ואנו מתכננים לבחון הזדמנויות אלו באמצעות תכניות קליניות מעוצבות חדשניות כגון 'פרוטוקול-על'".

"אנחנו גם מודים לטבע ולמשקיעים הכספיים אשר שותפים לחזון של Ignyta בדבר אונקולוגיה ממוקדת ואשר השקיעו בסבב מימון זה", המשיך ד"ר לים. "אנו מתכננים להשתמש בכספים כדי להמשיך לקדם את חזון האונקולוגיה הממוקדת על ידי פיתוח טיפולים מכוונים אשר יעניקו ערך חיובי לאוכלוסיות ספציפיות בקרב מטופלי סרטן".

סקירה של עסקת הרכישה ההונית

על פי תנאי הסכם רכישת הנכסים עם טבע, Ignyta תרכוש את הזכויות הגלובליות והנכסים הקשורים בארבע תכניות פיתוח של אונקולוגיה ממוקדת בתמורה ל- 1.5 מיליון מניות של Ignyta. טבע הסכימה לא למכור או להעביר חלק כלשהו ממניות אלו עד ל- 17 במרץ, 2016, ו- Ignyta מחויבת לרשום את המכירה מחדש של מניות אלו אצל הרשות לניירות ערך האמריקאית (SEC) עד לתאריך שכזה.

תכניות הפיתוח שרכשה Ignyta מטבע הן:

• CEP-32496, which Ignyta has renamed RXDX-105, a potent small molecule inhibitor of BRAF, EGFR and RET that is currently in a Phase I/II dose escalation clinical trial;
  • CEP-40783, which Ignyta has renamed RXDX-106, a potent, highly selective, pseudo-irreversible inhibitor of AXL and cMET that is in late preclinical development;
  • CEP-40125, which Ignyta has renamed RXDX-107, a nanoformulation of a modified bendamustine with potential activity in solid tumors that is in late preclinical development; and
  • TEV-44229, which Ignyta has renamed RXDX-108, a potent, selective inhibitor of the atypical kinase PKCiota that is in preclinical studies. Ignyta has also acquired next generation PKCiota inhibitors in addition to the lead compound.

Ignyta גם לקחה על עצמה את כל חובותיה של טבע תחת חוזים מסוימים הקשורים לתכניות הנרכשות, כולל ההסכמים אשר בהם מסרה טבע זכויות רישוי על הנכסים.

מימון הוני

טבע תרכוש 1.5 מיליון מניות במחיר של 10$ למניה, אשר יניבו הכנסות של 15$ מיליון ל- Ignyta. Ignyta הגיעה להסכם עם מספר משקיעים אחרים אשר ירכשו עוד 2.7 מיליון מניות. היצע המניות יניב ל- Ignyta הכנסות של כ- 41.6$ מיליון. היצע המניות נסגר עם רכישת הנכסים. Ignyta לא נעזרה בסוכן השמה כחלק מהעסקה.

הצהרת רישום בנוגע למניות אשר הוצעו הוגשה והוכרזה כתקיפה על ידי ה- SEC. נספח הנוגע למכירה יוגש ל- SEC. הודעה לעיתונות זו איננה נחשבת כהצעה לרכישת מניות.

פרטים אודות מצגת ושיחת ועידה של Ignyta

Ignyta has posted a slide presentation relating to the Teva transaction, its new development programs and the concurrent equity financing on the Investors page of the company’s website at http://investor.ignyta.com. On Tuesday, March 17, 2015, Ignyta will host a conference call with interested parties beginning at 5:00 p.m. ET (2:00 p.m. PT) to discuss the transactions and related matters. A live webcast of the conference call will be available online on the Investors page of the company's website at http://investor.ignyta.com. The call will also be archived and accessible at that site for one year. Alternatively, callers may participate in the conference call by dialing (888) 734-0328 (domestic) or (678) 894-3054 (international), and entering passcode 5138138..

Discussion during the conference call may include forward-looking statements regarding such topics as, but not limited to, Ignyta’s development plans for its new product candidates, its other product candidates and discovery programs, the company’s financial status, and any comments the company may make about its future plans or prospects in response to questions from participants on the conference call.

טבע תעשיות פרמצבטיות בע"מ (NYSE & TASE: TEVA) היא חברת תרופות גלובלית המספקת פתרונות בריאות ממוקדי-מטופל באיכות גבוהה למיליוני מטופלים מדי יום. טבע, שבסיסה בישראל, היא יצרנית התרופות הגנריות הגדולה בעולם, הממנפת את צבר מוצריה הכולל יותר מ-1000 מולקולות לייצר מגוון רחב של מוצרים גנריים בכמעט כל התחומים הטיפוליים. בתחום התרופות הייחודיות, טבע הינה חברה מובילה בטיפולים חדשניים למחלות מערכת העצבים המרכזית, כולל כאב, ומחזיקה גם בצבר מוצרים חזק בתחום מחלות הנשימה. טבע משלבת את כישוריה בתחום התרופות הגנריות ובתחום התרופות הייחודיות בחטיבת המחקר והפיתוח הגלובלית שלה, במטרה ליצור דרכים חדשות לענות על צרכי המטופלים וזאת על ידי שילוב יכולות בתחום פיתוח תרופות יחד עם פיתוח תכשירים, שירותים וטכנולוגיות. הכנסות טבע בשנת 2014 הסתכמו ב-20.3$ מיליארד. למידע נוסף על החברה, בקרו באתר www.tevapharm.com

About Ignyta, Inc.

Ignyta, Inc., located in San Diego, California, is a precision oncology biotechnology company pursuing an integrated therapeutic (Rx) and companion diagnostic (Dx) strategy for treating cancer patients. The company’s goal with this Rx/Dx approach is to discover, develop and commercialize new drugs that target activated cancer genes and pathways for the customized treatment of cancer. It aims to achieve this goal by pairing each of its product candidates with biomarker-based companion diagnostics that are designed to identify, at the molecular level, the patients who are most likely to benefit from the precisely targeted drugs the company develops. For more information, please visit: www.ignyta.com.

This release contains forward-looking statements, which are based on management’s current beliefs and expectations and involve a number of known and unknown risks and uncertainties that could cause our future results, performance or achievements to differ significantly from the results, performance or achievements expressed or implied by such forward-looking statements. Important factors that could cause or contribute to such differences include risks relating to: our ability to develop and commercialize additional pharmaceutical products; competition for our innovative products, especially Copaxone® (including competition from orally-administered alternatives, as well as from potential purported generic equivalents) and our ability to migrate users to our 40 mg/mL version; the possibility of material fines, penalties and other sanctions and other adverse consequences arising out of our ongoing FCPA investigations and related matters; our ability to achieve expected results from the research and development efforts invested in our pipeline of specialty and other products; our ability to reduce operating expenses to the extent and during the timeframe intended by our cost reduction program; our ability to identify and successfully bid for suitable acquisition targets or licensing opportunities, or to consummate and integrate acquisitions; the extent to which any manufacturing or quality control problems damage our reputation for quality production and require costly remediation; increased government scrutiny in both the U.S. and Europe of our patent settlement agreements; our exposure to currency fluctuations and restrictions as well as credit risks; the effectiveness of our patents, confidentiality agreements and other measures to protect the intellectual property rights of our specialty medicines; the effects of reforms in healthcare regulation and pharmaceutical pricing, reimbursement and coverage; governmental investigations into sales and marketing practices, particularly for our specialty pharmaceutical products; adverse effects of political or economic instability, major hostilities or acts of terrorism on our significant worldwide operations; interruptions in our supply chain or problems with internal or third-party information technology systems that adversely affect our complex manufacturing processes; significant disruptions of our information technology systems or breaches of our data security; competition for our generic products, both from other pharmaceutical companies and as a result of increased governmental pricing pressures; competition for our specialty pharmaceutical businesses from companies with greater resources and capabilities; the impact of continuing consolidation of our distributors and customers; decreased opportunities to obtain U.S. market exclusivity for significant new generic products; potential liability in the U.S., Europe and other markets for sales of generic products prior to a final resolution of outstanding patent litigation; our potential exposure to product liability claims that are not covered by insurance; any failure to recruit or retain key personnel, or to attract additional executive and managerial talent; any failures to comply with complex Medicare and Medicaid reporting and payment obligations; significant impairment charges relating to intangible assets, goodwill and property, plant and equipment; the effects of increased leverage and our resulting reliance on access to the capital markets; potentially significant increases in tax liabilities; the effect on our overall effective tax rate of the termination or expiration of governmental programs or tax benefits, or of a change in our business; variations in patent laws that may adversely affect our ability to manufacture our products in the most efficient manner; environmental risks; and other factors that are discussed in our Annual Report on Form 20-F for the year ended December 31, 2014 and in our other filings with the U.S. Securities and Exchange Commission. Forward-looking statements speak only as of the date on which they are made and we assume no obligation to update or revise any forward-looking statement, whether as a result of new information, future events or otherwise.

Ignyta Forward-Looking Statements

This press release contains forward-looking statements about Ignyta as that term is defined in Section 27A of the Securities Act of 1933 and Section 21E of the Securities Exchange Act of 1934. Statements in this press release that are not purely historical are forward-looking statements. Such forward-looking statements include, among other things, references to the development of Ignyta’s new or other product candidates, the potential advantages and first-in-class or best-in-class nature of these drug programs and the potential for Ignyta to establish a leadership position in oncology personalized medicine and provide benefit to cancer patients. Actual results could differ from those projected in any forward-looking statements due to numerous factors. Such factors include, among others, the inherent uncertainties associated with developing new products or technologies and operating as a development stage company; regulatory developments in the United States and foreign countries; Ignyta’s ability to develop, complete preclinical studies and clinical trials for, obtain approvals for and commercialize any of its product candidates; changes in Ignyta’s plans to develop and commercialize its product candidates; the potential for final results of the ongoing Phase I/II clinical trials of entrectinib, or any future clinical trials of entrectinib or other product candidates, to differ from preliminary or expected results; Ignyta’s ability to raise any additional funding it will need to continue to pursue its business and product development plans; Ignyta’s ability to obtain and maintain intellectual property protection for its product candidates; the potential for the company to fail to maintain the CLIA registration of its diagnostic laboratory or to fail to achieve full CLIA accreditation of such laboratory; the loss of key scientific or management personnel; competition in the industry in which Ignyta operates; and market conditions. These forward-looking statements are made as of the date of this press release, and Ignyta assumes no obligation to update the forward-looking statements, or to update the reasons why actual results could differ from those projected in the forward-looking statements. Investors should consult all of the information set forth herein and should also refer to the risk factor disclosure set forth in the reports and other documents the company files with the SEC available at www.sec.gov, including without limitation Ignyta’s Annual Report on Form 10-K for the year ended December 31, 2014 and subsequent Quarterly Reports on Form 10-Q.