פברואר 20, 2015 חזור »

טבע תציג נתונים חדשים ממחקרים בתחום מערכת הנשימה במפגש השנתי של האקדמיה האמריקאית לאלרגיה, אסתמה ואימונולוגיה לשנת 2015

הנתונים החדשים מציגים את צינור פיתוח המוצרים של טבע בתחום מערכת הנשימה

ירושלים, 20 בפברואר 2015 - טבע תעשיות פרמצבטיות בע"מ (NYSE: TEVA) הודיעה היום כי ארבעה תקצירי מאמרים של מחקרים שמומנו על ידי החברה יוצגו במפגש השנתי של האקדמיה האמריקאית לאלרגיה, אסתמה ואימונולוגיה (AAAAI) לשנת 2015, שייערך ביוסטון, טקסס. הנתונים שיוצגו כוללים שני מחקרי רפליקציה גלובליים בשלב 3 שנערכו במשך 52 שבועות בנושא הנוגדן המונוקלונלי של החברה, Reslizumab, בקרב מטופלים עם אסתמה וספירה גבוהה של אאוזינופילים בדם, שקיבלו טיפול בלתי מספיק במינונים בינוניים עד גבוהים של קורטיקוסטרואידים במשאף (ICS) עם או ללא טיפול מייצב נוסף. הנתונים יוצגו ביום שני, 23 בפברואר, במהלך מצגת בעל פה שכותרתה "Asthma Therapy and Mechanisms" ("הטיפול באסתמה ומנגנוני המחלה").

בנוסף יוצגו במפגש שני מחקרים שלב 3 בנושא Beclomethasone Dipropionate במינון 40 מק"ג, שקיבל את אישור ה- FDA בדצמבר 2014, וזמין כעת לטיפול בתסמינים אפיים הקשורים לנזלת אלרגית בקרב ילדים בגיל 4-11. כמו כן יוצג מחקר בנושא תגובות למינונים שונים, המעריך את הבטיחות והיעילות של משאף אבקה יבשה רב-מינון המכיל Fluticasone/Salmeterol (FS MDPI) בקרב מטופלים בגיל 12 ומעלה, החולים באסתמה כרונית.

"המפגש השנתי של AAAAI מעניק לטבע הזדמנות להציג את ההתקדמות שהשגנו בשיפור הטיפולים שלנו בתחום מערכת הנשימה, אשר מציעים למטופלים צורות של טיפול ומתן המתמקדות בצרכים שאינם זוכים למענה", אמר ד"ר טושאר שאה, סמנכ"ל בכיר, מחקר ופיתוח נשימתי גלובלי בטבע. "אנחנו שמחים להציג את הממצאים שלנו, ובמיוחד את תוצאות הניסויים הקליניים שלב 3 של Reslizumab, משום שהם מהווים שלב מכריע בתהליך ליצירת אפשרויות טיפול חדשות עבור חולי אסתמה קשה".

הנתונים הבאים מהמחקרים שמומנו על ידי טבע יוצגו במפגש השנתי של AAAAI לשנת 2015:

Reslizumab

• Oral Presentation (#L1): Reslizumab Treatment for Moderate to Severe Asthma with Elevated Blood Eosinophil Levels
    • Monday, February 23, 2015; 2:00-3:15 PM; Room 342, Level Three, George R. Brown Convention Center

Beclomethasone dipropionate 40 mcg

• Poster Presentation (#703): Once-Daily Treatment with Beclomethasone Dipropionate (BDP) Nasal Aerosol is Effective in Improving Total Nasal Symptom Scores (TNSS) in Children with Seasonal Allergic Rhinitis (SAR) Regardless of Baseline Symptom Severity
    • Monday, February 23, 2015; 9:45-10:45 AM; Exhibit Hall B2, Level Three, George R. Brown Convention Center
  • Poster Presentation (#704): Once-Daily Treatment with Beclomethasone Dipropionate Nasal Aerosol Is Effective in Improving Total Nasal Symptom Scores (TNSS) in Children with Perennial Allergic Rhinitis (PAR) Regardless of Baseline Symptom Severity

Fluticasone

• Poster Presentation (#19): Dose-Ranging Study to Evaluate the Efficacy and Safety of Four Doses of Fluticasone Propionate/Salmeterol Multidose Dry Power Inhaler Compared with Fluticasone Propionate Multidose Dry Powder Inhaler and Fluticasone Propionate/Salmeterol Dry Powder Inhaler in Patients 12 Years of Age or Older with Persistent Asthma
    • Saturday, February 21, 2015; 9:45-10:45 AM; Exhibit Hall B2, Level Three, George R. Brown Convention Center

כל תקצירי המאמרים פורסמו בנספח המקוון לגיליון חודש פברואר של כתב העת Journal of Allergy and Clinical Immunology.

טבע תעשיות פרמצבטיות בע"מ (NYSE & TASE: TEVA) היא חברת תרופות גלובלית המספקת פתרונות בריאות ממוקדי-מטופל באיכות גבוהה למיליוני מטופלים מדי יום. טבע, שבסיסה בישראל, היא יצרנית התרופות הגנריות הגדולה בעולם, הממנפת את צבר מוצריה הכולל יותר מ-1000 מולקולות לייצר מגוון רחב של מוצרים גנריים בכמעט כל התחומים הטיפוליים. בתחום התרופות הייחודיות, טבע הינה חברה מובילה בטיפולים חדשניים למחלות מערכת העצבים המרכזית, כולל כאב, ומחזיקה גם בצבר מוצרים חזק בתחום מחלות הנשימה. טבע משלבת את כישוריה בתחום התרופות הגנריות ובתחום התרופות הייחודיות בחטיבת המחקר והפיתוח הגלובלית שלה, במטרה ליצור דרכים חדשות לענות על צרכי המטופלים וזאת על ידי שילוב יכולות בתחום פיתוח תרופות יחד עם פיתוח תכשירים, שירותים וטכנולוגיות. הכנסות טבע בשנת 2014 הסתכמו ב-20.3$ מיליארד. למידע נוסף על החברה, בקרו באתר www.tevapharm.com .

This release contains forward-looking statements, which are based on management’s current beliefs and expectations and involve a number of known and unknown risks and uncertainties that could cause our future results, performance or achievements to differ significantly from the results, performance or achievements expressed or implied by such forward-looking statements. Important factors that could cause or contribute to such differences include risks relating to: our ability to develop and commercialize additional pharmaceutical products; competition for our innovative products, especially Copaxone® (including competition from orally-administered alternatives, as well as from potential purported generic equivalents) and our ability to migrate users to our new 40 mg/mL version; the possibility of material fines, penalties and other sanctions and other adverse consequences arising out of our ongoing FCPA investigations and related matters; our ability to achieve expected results from the research and development efforts invested in our pipeline of specialty and other products; our ability to reduce operating expenses to the extent and during the timeframe intended by our cost reduction program; our ability to identify and successfully bid for suitable acquisition targets or licensing opportunities, or to consummate and integrate acquisitions; the extent to which any manufacturing or quality control problems damage our reputation for quality production and require costly remediation; increased government scrutiny in both the U.S. and Europe of our patent settlement agreements; our exposure to currency fluctuations and restrictions as well as credit risks; the effectiveness of our patents, confidentiality agreements and other measures to protect the intellectual property rights of our specialty medicines; the effects of reforms in healthcare regulation and pharmaceutical pricing, reimbursement and coverage; governmental investigations into sales and marketing practices, particularly for our specialty pharmaceutical products; adverse effects of political or economic instability, major hostilities or acts of terrorism on our significant worldwide operations; interruptions in our supply chain or problems with internal or third-party information technology systems that adversely affect our complex manufacturing processes; significant disruptions of our information technology systems or breaches of our data security; competition for our generic products, both from other pharmaceutical companies and as a result of increased governmental pricing pressures; competition for our specialty pharmaceutical businesses from companies with greater resources and capabilities; the impact of continuing consolidation of our distributors and customers; decreased opportunities to obtain U.S. market exclusivity for significant new generic products; potential liability in the U.S., Europe and other markets for sales of generic products prior to a final resolution of outstanding patent litigation; our potential exposure to product liability claims that are not covered by insurance; any failure to recruit or retain key personnel, or to attract additional executive and managerial talent; any failures to comply with complex Medicare and Medicaid reporting and payment obligations; significant impairment charges relating to intangible assets, goodwill and property, plant and equipment; the effects of increased leverage and our resulting reliance on access to the capital markets; potentially significant increases in tax liabilities; the effect on our overall effective tax rate of the termination or expiration of governmental programs or tax benefits, or of a change in our business; variations in patent laws that may adversely affect our ability to manufacture our products in the most efficient manner; environmental risks; and other factors that are discussed in our Annual Report on Form 20-F for the year ended December 31, 2014 and in our other filings with the U.S. Securities and Exchange Commission. Forward-looking statements speak only as of the date on which they are made and we assume no obligation to update or revise any forward-looking statement, whether as a result of new information, future events or otherwise.