ספטמבר 23, 2012 חזור »
חברת Bayer Healthcare תרכוש מטבע את חטיבת בריאות בעלי החיים בארה"ב (Teva Animal Health)
  • הרכישה מאפשרת לבאייר להרחיב את קווי המוצרים עבור חיות בית וחיות למאכל בארה"ב
  • העסקה משקפת את מחויבותה של טבע להתמקדות בבריאות האדם, העולה בקו אחד עם האסטרטגית שלה להתמקד בנכסי ליבת העסקים שלה

קנזס, ארה"ב/ ירושלים, ישראל / 14 בספטמבר, 2012
Bayer HealthCare LLC וטבע תעשיות פרמצבטיות בע"מ (NYSE: TEVA) הודיעו היום כי חתמו על הסכם למכירת עסק בריאות החיות של טבע, שבסיסה בארה"ב, לבאייר, תמורת סכום של עד 145 מיליון דולר. מחיר הרכישה כולל תשלום מראש של 60 מיליון דולר ועוד סכום כולל של 85 מיליון דולר בתשלומים לפי אבני דרך, של עמידה בהצלחה ביעדי יצור ומכירות. הרכישה מאפשרת לבאייר להרחיב את קווי המוצרים הקיימים שלה לחיות בית וחיות למאכל בארה"ב באמצעות מיזוג הנכסים הנרכשים לתוך עסק בריאות החיות שלה. העסקה משקפת את המחויבות של טבע להתמקד בבריאות האדם ובמומחיות הליבה שלה, שהיא אספקת תרופות גנריות וממותגות למטופלים ברחבי העולם כולו. העסקה, הכוללת אתר ייצור בסנט ג'וזף, מיזורי וכ-300 עובדים, צפויה להיות מושלמת
ב-2013, בכפוף לאישורי רשויות ההגבלים העסקיים ולמילוי תנאים נוספים.

"אנו מרוצים ממכירת חטיבת בריאות החיות שלנו לבאייר, שהיא מנהיגה בתחום בריאות החיים," אמר יצחק קרינסקי, סמנכ"ל בכיר לפיתוח עסקים בטבע. "העסקה שנחתמה היום היא תוצאה מוצלחת לשני הצדדים, והיא חלק מהתכנון האסטרטגי הגלובלי שלנו. אנחנו מחויבים לקבלת החלטות מושכלות, המתמקדות בעסקי הליבה שלנו ותורמות למיצוב האסטרטגי של טבע כחברה המציבה סטנדרטים חדשים של תרופות גנריות וממותגות גם יחד. כחלק מהאסטרטגיה הכוללת לשפר את טביעת הרגל הגלובלית של החברה, נמשיך למנף את סל המוצרים של טבע ואת מאמצי המחקר והפיתוח שלה, ובמקביל למכור או להעניק רשיונות לאחרים (out-licensing) של נכסים שאינם מתאימים עוד לתחום הפעילות שלנו."
אם תאושר, העסקה צפויה לחזק עוד יותר את עסק המוצרים לחיות למאכל של באייר, באמצעות הוספת מגוון של פתרונות נוגדי זיהום המשמשים לטיפול בזיהומים בחיות משק והכללת הורמוני רבייה בהיצע המוצרים של באייר. בנוסף, היא תרחיב את עסק המוצרים לחיות בית המתפתח של באייר, שסל המוצרים שלו יכלול כעת גם מוצרים דרמטולוגיים, מוצרי בריאות לחיות מחמד ותוספי תזונה.
"הרכישה של עסק בריאות בעלי החיים של טבע על ידי באייר תחזק ותרחיב את הטווח של הפתרונות שלנו בארה"ב לטיפול בחיות, וכך, בשיתוף עם לקוחותינו, אנו יכולים להמשיך להגן על בעלי חיים ברחבי אמריקה, לרפא אותם ולטפל בהם," אמר איאן ספינקס, נשיא ומנכ"ל Bayer HealthCare Animal Health North America. "קיימת התאמה אסטרטגית מעולה בין העסקים שלנו," הוא הוסיף, "וסל המוצרים של בריאות בעלי החיים של טבע מוסיף לנו עומק חדש, הן בתחום חיות הבית והן בתחום החיות למאכל. אנו מאמינים שהלקוחות שלנו והעובדים במפעלים המשולבים שלנו יפיקו תועלת רבה מהעסקה."

סל המוצרים של Teva Animal Health עבור חיות בית כולל קו מלא של מוצרים דרמטולוגיים, הנמכרים תחת המותג DVM Pharmaceuticals, כולל מוצרים כגון Malaseb, HyLyt, Relief ואחרים. עסק חיות הבית כולל גם קו מגוון של תוספי תזונה לטיפול בפרקים ובמערכת העיכול, כולל מותגי Synovi. המוצרים עבור חיות למאכל שנרכשו מטבע כוללים מגוון רחב של נוגדי זיהום בנוסף על משמידי טפילים, מותגים נוגדי דלקת והורמוני רביה כגון: Prostamate
ו-Ovacyst.

טבע תעשיות פרמצבטיות בע"מ (NYSE: TEVA) היא חברת תרופות גלובלית המחויבת לפיתוח ולשיווק תרופות באיכות גבוהה בהישג יד בכל מקום בעולם. החברה, שבסיסה בישראל, עוסקת ביצור תרופות גנריות, תרופות ייחודיות וממותגות ובייצור חומרי גלם פעילים לתעשייה הפרמצבטית. טבע מובילה את שוק התרופות הגנריות העולמי, עם נוכחות ביותר מ-60 מדינות ועם סל תרופות של יותר מ-1,300 מולקולות הנמכר ביותר מ-120 שווקים. התרופות הייחודיות והממותגות של החברה מתמקדות בתחומי מערכת העצבים המרכזית, האונקולוגיה, הכאב, הנשימה ובריאות האישה, כמו גם בתחום התרופות הביולוגיות. טבע מעסיקה כיום כ- 46,000 איש. מכירות החברה הסתכמו בשנת 2011  ב- 18.3 מיליארד דולר.

אודות Teva Animal Health

Teva Animal Health היא ספקית חשובה של מוצרים ייחודיים וגנריים לשוק בריאות החיות בארה"ב, כולל מוצרים המשווקים תחת המותג DVM Pharmaceuticals. טבע משקיעה רבות בחידוש מקיף והדרגתי של המתקנים שלה, כדי להטמיע יכולות ייצור cGMP, שנודעת להן חשיבות עליונה בתעשיית בריאות החיות. בזכות יוזמה זו, אנו נמצאים בעמדה טובה להתקדמות, בדגש על מוצרים ממותגים ועל מוצרים גנריים בעלי ערך מוסף עבור שוק בריאות החיות בארה"ב.