יוני 18, 2015 חזור »

מטרת שיתוף הפעולה תהיה שיפור תוצאות הטיפול באמצעות טכנולוגיה דיגיטלית למתן תרופות

- טכנולוגיית השתלים המבוססים על מיקרו-שבב אלקטרוני מספקת תרופות במשך חודשים ושנים, ומביאה לשיפור ההיענות והשימוש הנכון בתרופות בקרב מטופלים

- טכנולוגיה חדשנית ומבטיחה מציעה אפשרויות חדשות בתחומי טיפול ובמצבי מחלה שונים

ירושלים ולקסינגטון, מסצ'וסטס, 18 ביוני 2015 – טבע תעשיות פרמצבטיות בע"מ (NYSE: TEVA) ו- Microchips Biotech, Inc. הודיעו היום על שיתוף פעולה, שבמסגרתו החברות יבדקו דרכים חדשניות ליישום השתל האלקטרוני למתן תרופות של Microchips Biotech על פורטפוליו המוצרים של Teva, במטרה לשפר את התוצאות הקליניות למטופלים המקבלים טיפול תרופתי למחלות כרוניות. המכשיר האלקטרוני של Microchips Biotech מורכב ממערכי מיקרו-שבבים היכולים לאחסן מאות מינונים טיפוליים של תרופות לתקופות של חודשים ועד שנים ולשחרר כל מינון בזמנים מדויקים. ניתן לתכנת את המכשיר לשחרר תרופה לפי לוח זמנים שנקבע מראש, והוא יכלול אפשרויות לבקרה אלחוטית.

"השתל המבוסס על שבב אלקטרוני נמצא בלב החיבור שבין טכנולוגיה דיגיטלית ורפואה, והעתיד של מתן תרופות למטופלים המתקשים להתמודד עם מחטים, הזקוקים להזרקה עצמית של תרופות, או במקרים שההיענות שלהם לשימוש בתרופה היא קריטית לתוצאת הטיפול", ציין ד"ר מייקל היידן, נשיא המו"פ הגלובלי והמדען הראשי של טבע. "בטבע אנו מובילים בחדשנות עם תרופות חדשות ומבטיחות ופתרונות להיענות תרופתית בכדי לשפר את תוצאות הטיפול ולהפחית סיבוכים בריאותיים מיותרים".

במסגרת תנאי ההסכם, תשלם טבע מקדמה של 35 מיליון דולר ל- Microchips Biotech כהשקעת הון ועמלת גישה לטכנולוגיה. השותפות תתמקד בתחילה בתחום מחלה אחד, אך תעניק לטבע את האופציה להרחיב בהמשך את התכנית לתחומים טיפוליים נוספים ויישומי חיישנים הנמצאים בבעלותה של טבע. עם התקדמות התכניות, Microchips Biotech תקבל תשלומים בהתאם לאבני דרך בפיתוח ומסחור ותמלוגים על מכירות עתידיות של מוצרים. בנוסף, תקבל Biotech Microchips מימון לפיתוח מוצרים עבור התוויות עתידיות נוספות שטבע עשויה לפתח, וטבע תהיה אחראית לפיתוח הקליני של שלב 2 ושלב 3 ולהגשת בקשות רגולטוריות. "אנו שמחים מאוד לשתף פעולה עם ארגון אשר רואה את הפוטנציאל של הטכנולוגיה שלנו לחולל מהפכה באופן מתן תרופות למטופלים, ובאופן פוטנציאלי להגביר את ההיענות לתרופה ולשפר באופן משמעותי את תוצאות הטיפול", ציינה ד"ר שריל ר. בלנשרד, מנכ"לית Microchips Biotech. "אנו מקווים כי זו הראשונה מבין שותפויות רבות עם התעשייה, אשר יאפשרו לנו למנף את הטכנולוגיה שלנו על פני מגוון רחב של יישומים טיפוליים ומצבים שונים של מחלות".

אודות השתל המבוסס על מיקרו-שבב

השתל המבוסס על מיקרו-שבב הוא מכשיר אטום בצורה הרמטית למתן תרופות, שניתן להשתיל ולהסיר בקלות במרפאה, ואשר יכול לאחסן מאות מינונים טיפוליים של תרופות במשך חודשים ושנים ולשחרר כל מינון בתזמון מדויק. השתל נבדק והוכח כיעיל בניסויים קליניים בבני אדם שבהם סיפק את הורמון הפאראתירואיד (יותרת התריס) לחולי אוסטיאופורוזיס, והמערכת ניתנת לתיכנות באופן מלא בתקשורת אלחוטית ומאפשרת לרופא ו/או למטופל לשנות את המינונים. הטכנולוגיה המבוססת על מיקרו-שבב פותחה לראשונה במכון הטכנולוגי של מסצ'וסטס על ידי החוקרים הידועים ד"ר רוברט לנגר וד"ר מייקל ג'. צ'ימה.

טבע תעשיות פרמצבטיות בע"מ (NYSE & TASE: TEVA) היא חברת תרופות גלובלית המספקת פתרונות בריאות ממוקדי-מטופל באיכות גבוהה למיליוני מטופלים מדי יום. טבע, שבסיסה בישראל, היא יצרנית התרופות הגנריות הגדולה בעולם, הממנפת את צבר מוצריה הכולל יותר מ-1000 מולקולות לייצר מגוון רחב של מוצרים גנריים בכמעט כל התחומים הטיפוליים. בתחום התרופות הייחודיות, טבע הינה חברה מובילה בטיפולים חדשניים למחלות מערכת העצבים המרכזית, כולל כאב, ומחזיקה גם בצבר מוצרים חזק בתחום מחלות הנשימה. טבע משלבת את כישוריה בתחום התרופות הגנריות ובתחום התרופות הייחודיות בחטיבת המחקר והפיתוח הגלובלית שלה, במטרה ליצור דרכים חדשות לענות על צרכי המטופלים וזאת על ידי שילוב יכולות בתחום פיתוח תרופות יחד עם פיתוח תכשירים, שירותים וטכנולוגיות. הכנסות טבע בשנת 2014 הסתכמו ב-20.3$ מיליארד. למידע נוסף על החברה, בקרו באתר www.tevapharm.com.

אודות Microchips Biotech, Inc.

Microchips Biotech, Inc. מקדישה עצמה לשיפור חיי מטופלים על ידי יצירת מהפכה באופן מתן תרופות. לשתל מבוסס המיקרו-שבב שלנו יש את הפוטנציאל לענות על צרכים ממשיים אשר הנם ללא מענה על ידי פישוט שגרות מינונים והגבת ההיענות בקרב מטופלים הזקוקים למינונים תכופים או להזרקות באופן קבוע. אנו מפתחים יישומים לשתל מבוסס המיקרו-שבב עבור התוויות טיפוליות מגוונות ובהן אוסטאופורוזיס, סוכרת, טרשת נפוצה ואמצעי מניעה לנשים, ומקיים שותפויות עם התעשייה ועם ארגונים בכדי לענות על צרכי מטופלים ברחבי העולם. למידע נוסף, בקרו ב- www.microchipsbiotech.com.

This release contains forward-looking statements, which are based on management’s current beliefs and expectations and involve a number of known and unknown risks and uncertainties that could cause our future results, performance or achievements to differ significantly from the results, performance or achievements expressed or implied by such forward- looking statements. Important factors that could cause or contribute to such differences include risks relating to: our ability to develop and commercialize additional pharmaceutical products; competition for our innovative products, especially Copaxone® (including competition from orally-administered alternatives, as well as from potential purported generic equivalents) and our ability to migrate users to our 40 mg/mL version; the possibility of material fines, penalties and other sanctions and other adverse consequences arising out of our ongoing FCPA investigations and related matters; our ability to achieve expected results from the research and development efforts invested in our pipeline of specialty and other products; our ability to reduce operating expenses to the extent and during the timeframe intended by our cost reduction program; our ability to identify and successfully bid for suitable acquisition targets or licensing opportunities, or to consummate and integrate acquisitions; the extent to which any manufacturing or quality control problems damage our reputation for quality production and require costly remediation; increased government scrutiny in both the U.S. and Europe of our patent settlement agreements; our exposure to currency fluctuations and restrictions as well as credit risks; the effectiveness of our patents, confidentiality agreements and other measures to protect the intellectual property rights of our specialty medicines; the effects of reforms in healthcare regulation and pharmaceutical pricing, reimbursement and coverage; governmental investigations into sales and marketing practices, particularly for our specialty pharmaceutical products; adverse effects of political or economic instability, major hostilities or acts of terrorism on our significant worldwide operations; interruptions in our supply chain or problems with internal or third-party information technology systems that adversely affect our complex manufacturing processes; significant disruptions of our information technology systems or breaches of our data security; competition for our generic products, both from other pharmaceutical companies and as a result of increased governmental pricing pressures; competition for our specialty pharmaceutical businesses from companies with greater resources and capabilities; the impact of continuing consolidation of our distributors and customers; decreased opportunities to obtain U.S. market exclusivity for significant new generic products; potential liability in the U.S., Europe and other markets for sales of generic products prior to a final resolution of outstanding patent litigation; our potential exposure to product liability claims that are not covered by insurance; any failure to recruit or retain key personnel, or to attract additional executive and managerial talent; any failures to comply with complex Medicare and Medicaid reporting and payment obligations; significant impairment charges relating to intangible assets, goodwill and property, plant and equipment; the effects of increased leverage and our resulting reliance on access to the capital markets; potentially significant increases in tax liabilities; the effect on our overall effective tax rate of the termination or expiration of governmental programs or tax benefits, or of a change in our business; variations in patent laws that may adversely affect our ability to manufacture our products in the most efficient manner; environmental risks; and other factors that are discussed in our Annual Report on Form 20-F for the year ended December 31, 2014 and in our other filings with the U.S. Securities and Exchange Commission. Forward-looking statements speak only as of the date on which they are made and we assume no obligation to update or revise any forward- looking statement, whether as a result of new information, future events or otherwise.