אוגוסט 03, 2015 חזור »

העסקה נותנת ביטוי לדגש של טבע בנושא "רפואה בהתאמה אישית" לשיפור טיפולים

העסקה נותנת ביטוי לדגש של טבע בנושא "רפואה בהתאמה אישית" לשיפור טיפולים, המיושמת על פני מגוון תכניות לפיתוח תרופות מקור ותרופות גנריות ויוזמות לניהול מחזור חיים

טבע תקבל זכויות בלעדיות ליכולות הניתוח החדשניות של Immuneering במטרה להאיץ את פיתוח הטיפולים למחלות בתחום מערכת העצבים

ירושלים וקיימברידג', מסצ'וסטס, 3 באוגוסט 2015 – טבע תעשיות פרמצבטיות בע"מ (NYSE and TASE: TEVA) וחברת Immuneering, הנמצאת בבעלות פרטית, הודיעו היום כי החברות חתמו על הסכם שבמסגרתו תרכוש טבע 51% מהון המניות של החברה לניתוח הגנום. Immuneering משתמשת בשיטות מתקדמות לזיהוי סימנים נסתרים ותובנות ביולוגיות במגוון נתונים בתחומי הגנטיקה, הגנומיקה והפרוטאומיקה (חקר החלבונים), שבאמצעותם ניתן למקד מחקרים קליניים ולשפר את יכולות הגילוי, הפיתוח וההצלחה של ניסויים קליניים.

טבע ו-Immuneering עבדו בשיתוף פעולה במהלך השנים האחרונות במטרה לחשוף ממצאים חשובים לגבי סמנים ביולוגיים (ביומרקרים) גנטיים, ולגבי ביטויים גנטיים המותאמים לטיפולים ספציפיים, והגיעו לפריצת דרך באפיון תרופות מורכבות לא ביולוגיות (NBCD). הבעלות על רוב המניות של Immuneering מעניקה לטבע את זכות הסירוב הראשונה לפרויקטים הקשורים ליעד המוצהר של חברה, לפיתוח, להתאמה אישית ולשיפור של הטיפולים המוצעים למחלות של מערכת העצבים המרכזית.

"Immuneering משלבת בין יכולות ניתוח מתקדמות למומחיות בשילוב של סוגי נתונים רבים ומגוונים מתחומי הביולוגיה והמחקר הקליני", אמר ד"ר מייקל היידן, נשיא המו"פ הגלובלי והמדען הראשי של טבע. "לחברה יש יכולת יוצאת מן הכלל לסנן, לקשר ולפרש כמויות עצומות של נתונים מתחומים שונים. זו יכולת חשובה לאין ערוך, שכן היא מאפשרת לאתר סימנים קשים לזיהוי, לאשר את קיומם של סימנים אלה בניסויי המשך ולאפשר קבלת החלטות מושכלת המפחיתה את הסיכונים ותורמת ליצירת תהליך אופטימלי של פיתוח גישות טיפוליות. במילים פשוטות, על ידי העמקת הקשרים שבין הצוות של טבע בהנהגתה של ד"ר איריס גרוסמן לבין הצוות של Immuneering, שקיבל את הכשרתו ב-MIT, נוכל להתקרב למטרה שלנו - התאמה של התרופה הנכונה למטופל הנכון בזמן הנכון".

"יש צורך דחוף בתרופות טובות יותר למטופלים הסובלים ממחלות של מערכת העצבים המרכזית. Immuneering ממציאה דרכים חדשות לשימוש בביטויים גנטיים ונתונים גנומיים על מנת לשפוך אור על המנגנונים הביולוגיים העומדים מאחורי התפתחות המחלה, ואשר קובעים את מידת היעילות של התרופות", אמר ד"ר בן זסקינד, מנכ"ל ומייסד שותף של Immuneering. "שילוב הפלטפורמה הטכנולוגית והמומחיות של Immuneering עם הידע המדעי המקיף, הנחישות והמסירות של טבע לשיפור חייהם של מטופלים הוא צעד המשך טבעי לבנייה על שרשרת שיתופי הפעולה המוצלחים בין טבע ל-Immuneering שהתקיימו עד היום. שותפות זו מבטאת את הגישה המלהיבה וחסרת התקדים לשיפור חייהם של מטופלים המתמודדים עם מחלות של מערכת העצבים המרכזית".

טבע תעשיות פרמצבטיות בע"מ (NYSE & TASE: TEVA) היא חברת תרופות גלובלית המספקת פתרונות בריאות ממוקדי-מטופל באיכות גבוהה למיליוני מטופלים מדי יום. טבע, שבסיסה בישראל, היא יצרנית התרופות הגנריות הגדולה בעולם, הממנפת את צבר מוצריה הכולל יותר מ-1000 מולקולות לייצר מגוון רחב של מוצרים גנריים בכמעט כל התחומים הטיפוליים. בתחום התרופות הייחודיות, טבע הינה חברה מובילה בטיפולים חדשניים למחלות מערכת העצבים המרכזית, כולל כאב, ומחזיקה גם בצבר מוצרים חזק בתחום מחלות הנשימה. טבע משלבת את כישוריה בתחום התרופות הגנריות ובתחום התרופות הייחודיות בחטיבת המחקר והפיתוח הגלובלית שלה, במטרה ליצור דרכים חדשות לענות על צרכי המטופלים וזאת על ידי שילוב יכולות בתחום פיתוח תרופות יחד עם פיתוח תכשירים, שירותים וטכנולוגיות. הכנסות טבע בשנת 2014 הסתכמו ב-20.3$ מיליארד. למידע נוסף על החברה, בקרו באתר www.tevapharm.com

אודות Immuneering

Immuneering Corporation, חברה בבעלות פרטית, מספקת שירותי ייעוץ מהימנים לחברות הפרמצבטיקה המובילות בעולם ונמצאת בחוד החנית של יצירת כלי ניתוח חדשים לזיהוי נתונים ביולוגיים חשובים שבאמצעותם ניתן לשפר את איכות החיים של המטופלים. צוות המומחים של Immuneering מספק שירותים מתקדמים של ניתוח נתונים, תוך שימוש בטכנולוגיות חדשניות המבוססות על אלגוריתמים שהחברה יצרה בעצמה. המטה הראשי של חברת Immuneering נמצא בקיימברידג', מסצ'וסטס, ומשרד נוסף ממוקם בניו יורק. החברה צומחת במהירות כשמאחוריה שבע שנות ניסיון בניתוח מערכי נתונים בתחומים מגוונים, החל מנתוני ביטויים גנטיים (מיקרו-מערכים), דרך נתוני פולימורפיזם של נוקלאוטיד בודד (SNP), נתונים לגבי ריכוזי חלבונים ומטה-נתונים קליניים, וכלה בנתוני ריצוף גנטי בשיטת הדור הבא (NGS), בכלל זה ריצוף RNA, ריצוף אקסומי, וריצוף גנום מלא. על בסיס מערכי נתונים אלה, Immuneering מאתרת סימנים קשים לזיהוי, מפתחת השערות ביולוגיות ומתכננת מחקרי המשך התורמים לפיתוח תרופות עבור מטופלים הסובלים ממגוון רחב של מחלות קשות. http://www.immuneering.com

This release contains forward-looking statements, which are based on management’s current beliefs and expectations and involve a number of known and unknown risks and uncertainties that could cause our future results, performance or achievements to differ significantly from the results, performance or achievements expressed or implied by such forward-looking statements. Important factors that could cause or contribute to such differences include risks relating to: our ability to develop and commercialize additional pharmaceutical products; competition for our innovative products, especially Copaxone® (including competition from orally-administered alternatives, as well as from potential purported generic equivalents) and our ability to migrate users to our 40 mg/mL version; the possibility of material fines, penalties and other sanctions and other adverse consequences arising out of our ongoing FCPA investigations and related matters; our ability to achieve expected results from the research and development efforts invested in our pipeline of specialty and other products; our ability to reduce operating expenses to the extent and during the timeframe intended by our cost reduction program; our ability to identify and successfully bid for suitable acquisition targets or licensing opportunities, or to consummate and integrate acquisitions; the extent to which any manufacturing or quality control problems damage our reputation for quality production and require costly remediation; increased government scrutiny in both the U.S. and Europe of our patent settlement agreements; our exposure to currency fluctuations and restrictions as well as credit risks; the effectiveness of our patents, confidentiality agreements and other measures to protect the intellectual property rights of our specialty medicines; the effects of reforms in healthcare regulation and pharmaceutical pricing, reimbursement and coverage; governmental investigations into sales and marketing practices, particularly for our specialty pharmaceutical products; adverse effects of political or economic instability, major hostilities or acts of terrorism on our significant worldwide operations; interruptions in our supply chain or problems with internal or third-party information technology systems that adversely affect our complex manufacturing processes; significant disruptions of our information technology systems or breaches of our data security; competition for our generic products, both from other pharmaceutical companies and as a result of increased governmental pricing pressures; competition for our specialty pharmaceutical businesses from companies with greater resources and capabilities; the impact of continuing consolidation of our distributors and customers; decreased opportunities to obtain U.S. market exclusivity for significant new generic products; potential liability in the U.S., Europe and other markets for sales of generic products prior to a final resolution of outstanding patent litigation; our potential exposure to product liability claims that are not covered by insurance; any failure to recruit or retain key personnel, or to attract additional executive and managerial talent; any failures to comply with complex Medicare and Medicaid reporting and payment obligations; significant impairment charges relating to intangible assets, goodwill and property, plant and equipment; the effects of increased leverage and our resulting reliance on access to the capital markets; potentially significant increases in tax liabilities; the effect on our overall effective tax rate of the termination or expiration of governmental programs or tax benefits, or of a change in our business; variations in patent laws that may adversely affect our ability to manufacture our products in the most efficient manner; environmental risks; and other factors that are discussed in our Annual Report on Form 20-F for the year ended December 31, 2014 and in our other filings with the U.S. Securities and Exchange Commission. Forward-looking statements speak only as of the date on which they are made and we assume no obligation to update or revise any forward-looking statement, whether as a result of new information, future events or otherwise.