ספטמבר 15, 2016 חזור »

מטרת הפלטפורמה לשפר את ההבנה של התקדמות המחלה והשפעת הטיפול

ירושלים, 15 בספטמבר 2016 – טבע תעשיות פרמצבטיות בע"מ (NYSE ו-TASE: TEVA) הודיעה היום על שיתוף פעולה עם חברת אינטל לפיתוח פלטפורמת טכנולוגיה לבישה ומכונה לומדת ייחודית לשימוש במחלת הנטינגטון. פלטפורמה זו תנטר ותנתח סימפטומים מרכזיים המשפיעים על חי יומיום במטרה להבין טוב יותר את התקדמות המחלה ולשפר את אבחנות הטיפול.

טבע, הפועלת בשיתוף עם אינטל, תטמיע פלטפורמה טכנולוגית חדשנית זו לראשונה בתת מחקר שנערך כחלק ממחקר Open-Pride מתמשך בשלב 2 במחלת הנטינגטון. כחלק מכך, מטופלים יתבקשו להשתמש בטלפון חכם וללבוש שעון חכם המצויד בטכנולוגיית חיישנים, אשר תמדוד את התנהלותם ותנועותיהם בצורה רציפה. נתונים אלה יוזרמו באופן אלחוטי לפלטפורמה מבוססת-ענן שפותחה על ידי אינטל במיוחד לצורך ניתוח נתונים ממכשירים הניתנים ללבישה. לאחר מכן, אלגוריתמים בלעדיים יתרגמו נתונים אלה, כמעט בזמן אמת, לציונים אובייקטיביים של חומרת התסמינים הקשורים לתנועה. הניסוי יתחיל לקראת סוף השנה ויתרחש במספר מרכזים בארה"ב ובקנדה.

שיתוף הפעולה ימנף את יכולותיה של אינטל באנליטיקה ופיתוח אלגוריתמים לאבחון תנועות, ביחד עם הידע והנסיון העמוקים של טבע במחקר וטיפול במחלת הנטינגטון. הנטינגטון היא מחלה הרסנית הזקוקה באופן ממשי לאפשרויות טיפול, המחייבת דרכים חדשניות -להעריך ולמדוד את תסמיני המחלה מרחוק בצורה רציפה, ולהעביר משוב חשוב ומשמעותי לרופאים, חולים ומטפלים.

"מטרתו של פרויקט חשוב הזה היא לספק נתונים אובייקטיביים רציפים לגבי ההשפעה של מחלת הנטינגטון על המטופלים, ובצורה זו להבין בצורה טובה יותר את השפעת הטיפולים על איכות חייהם", אמר מייקל היידן, נשיא המו"פ הגלובלי והמדען הראשי של טבע. "מדידות התסמינים הקיימות כיום מבוססות בעיקר על אבחנות שתועדו על ידי הרופאים במהלך ביקורים במרפאות. טכנולוגיה זו תיתן לנו עכשיו את האפשרות לניטור מתמשך. טכנולוגיה ייחודית זו תתמוך במחקרים עתידיים במחלת הנטינגטון".

"מטופלים מייצרים נתונים המבוססים על ההתנסות היומיומית שלהם ואשר יכולים לסייע לשפר את ניהול המחלה – אפילו לבישה פשוטה של שעון חכם יכולה להוסיף תובנות חשובות," אמר ג'ייסון ווקסמן, סמנכ"ל בכיר ומנהל כללי של קבוצת מרכז המידע לפתרונות באינטל. "מורכבות ניתוח תזרימי מידע אלו מחייבת פלטפורמה של מכונות לומדות, אשר עשויה להביא לניסויים קליניים מהירים וטובים יותר, באופן אשר טומן פוטנציאל להבאת טיפולים טובים יותר למטופלים."

הפתרון מבוסס הענן לניתוח נתונים ממכשירים לבישים מפותח באמצעות פלטפורמת הקוד הפתוח של אינטל: Trusted Analytics Platform (TAP), פלטפורמת תוכנה המותאמת במיוחד לשיפור ביצועים ואבטחה, במטרה להאיץ את היצירה של פתרונות מתקדמים לניתוח נתונים ולמידת מכונה. הפיתוח המקורי של הפלטפורמה נעשה בשיתוף עם קרן מייקל ג'יי פוקס לשימוש בחקר מחלת פרקינסון.

אודות מחלת הנטינגטון
מחלת הנטינגטון (HD) היא מחלה ניוונית חשוכת מרפא, שסימניה הם תנועות חסרות קואורדינציה או לא רצוניות, פגיעה בתפקוד הקוגניטיבי ובעיות התנהגותיות ו/או פסיכולוגיות. המחלה מתפרצת בדרך כלל בגיל העמידה, אך מופיעה גם בקרב ילדים וקשישים. מחלת הנטינגטון היא הגורם הגנטי הנפוץ ביותר לתנועות עוויתיות לא רצוניות הנקראות "כוריאה" (מחולית). התקדמות המחלה מאופיינת בהידרדרות הדרגתית בתפקודים המוטוריים וביציבות הקוגניטיבית והפסיכולוגית, וברוב המקרים מסתיימת במוות תוך 15-25 שנים מרגע אבחון המחלה.

הנטינגטון היא מחלה גנטית המועברת מהורה לילד על ידי מוטציה גנטית. לכל ילד להורה החולה במחלת הנטינגטון יש סיכוי של 50% לרשת את גן המחלה. אם הילד לא יירש את גן המחלה, הוא לא יפתח אותה ולא יוכל להעביר אותה לדורות הבאים. אדם היורש את גן המחלה יפתח אותה בשלב כלשהו של חייו. על פי נתוני ארגון הבריאות העולמי (WHO), מחלת הנטינגטון פוגעת בחמישה עד שבעה אנשים מתוך כל 100,000 בעולם המערבי.

טבע תעשיות פרמצבטיות בע"מ (NYSE & TASE: TEVA) היא חברת תרופות גלובלית המספקת פתרונות בריאות ממוקדי-מטופל באיכות גבוהה למיליוני מטופלים מדי יום. טבע, שבסיסה בישראל, היא יצרנית התרופות הגנריות הגדולה בעולם, הממנפת את צבר מוצריה הכולל יותר מ-1000 מולקולות לייצר מגוון רחב של מוצרים גנריים בכמעט כל התחומים הטיפוליים. בתחום התרופות הייחודיות, טבע הינה חברה מובילה בטיפולים חדשניים למחלות מערכת העצבים המרכזית, כולל כאב, ומחזיקה גם בצבר מוצרים חזק בתחום מחלות הנשימה. טבע משלבת את כישוריה בתחום התרופות הגנריות ובתחום התרופות הייחודיות בחטיבת המחקר והפיתוח הגלובלית שלה, במטרה ליצור דרכים חדשות לענות על צרכי המטופלים וזאת על ידי שילוב יכולות בתחום פיתוח תרופות יחד עם פיתוח תכשירים, שירותים וטכנולוגיות. הכנסות טבע בשנת 2014 הסתכמו ב-20.3$ מיליארד. למידע נוסף על החברה, בקרו באתר www.tevapharm.com.

This release contains forward-looking statements, which are based on management’s current beliefs and expectations and involve a number of known and unknown risks and uncertainties that could cause our future results, performance or achievements to differ significantly from the results, performance or achievements expressed or implied by such forward-looking statements. Important factors that could cause or contribute to such differences include risks relating to: our ability to develop and commercialize additional pharmaceutical products; competition for our specialty products, especially Copaxone® (including competition from orally-administered alternatives, as well as from generic equivalents such as the recently launched Sandoz product) and our ability to continue to migrate users to our 40 mg/mL version and maintain patients on that version; our ability to identify and successfully bid for suitable acquisition targets or licensing opportunities (such as our pending acquisitions of Allergan’s generic business and Rimsa), or to consummate and integrate acquisitions; the possibility of material fines, penalties and other sanctions and other adverse consequences arising out of our ongoing FCPA investigations and related matters; our ability to achieve expected results from the research and development efforts invested in our pipeline of specialty and other products; our ability to reduce operating expenses to the extent and during the timeframe intended by our cost reduction program; the extent to which any manufacturing or quality control problems damage our reputation for quality production and require costly remediation; increased government scrutiny in both the U.S. and Europe of our patent settlement agreements; our exposure to currency fluctuations and restrictions as well as credit risks; the effectiveness of our patents, confidentiality agreements and other measures to protect the intellectual property rights of our specialty medicines; the effects of reforms in healthcare regulation and pharmaceutical pricing, reimbursement and coverage; governmental investigations into sales and marketing practices, particularly for our specialty pharmaceutical products; adverse effects of political or economic instability, major hostilities or acts of terrorism on our significant worldwide operations; interruptions in our supply chain or problems with internal or third-party information technology systems that adversely affect our complex manufacturing processes; significant disruptions of our information technology systems or breaches of our data security; competition for our generic products, both from other pharmaceutical companies and as a result of increased governmental pricing pressures; competition for our specialty pharmaceutical businesses from companies with greater resources and capabilities; the impact of continuing consolidation of our distributors and customers; decreased opportunities to obtain U.S. market exclusivity for significant new generic products; potential liability in the U.S., Europe and other markets for sales of generic products prior to a final resolution of outstanding patent litigation; our potential exposure to product liability claims that are not covered by insurance; any failure to recruit or retain key personnel, or to attract additional executive and managerial talent; any failures to comply with complex Medicare and Medicaid reporting and payment obligations; significant impairment charges relating to intangible assets, goodwill and property, plant and equipment; the effects of increased leverage and our resulting reliance on access to the capital markets; potentially significant increases in tax liabilities; the effect on our overall effective tax rate of the termination or expiration of governmental programs or tax benefits, or of a change in our business; variations in patent laws that may adversely affect our ability to manufacture our products in the most efficient manner; environmental risks; and other factors that are discussed in our Annual Report on Form 20-F for the year ended December 31, 2014 and in our other filings with the U.S. Securities and Exchange Commission.