מרץ 30, 2015 חזור »

טבע מחזקת את מובילותה בתחום מערכת העצבים המרכזית עם רכישת Auspex

הרכישה צפויה לחזק את תחום הליבה של טבע בטיפול במערכת העצבים המרכזית, ליצור מובילות לטבע בתחום הפרעות התנועה שאינו זוכה למענה תרופתי ראוי כיום, להציע אפשרויות טיפול חדשות עבור מטופלים, ולתרום לצמיחת הרווח וההכנסות של טבע לטווח הארוך

העסקה תבוצע במזומן לפי שווי חברה של 3.2 מיליארד דולר

ירושלים ולה הויה, קליפורניה, 30 במרץ 2015 – טבע תעשיות פרמצבטיות בע"מ (NYSE: TEVA) וחברת Auspex Pharmaceuticals, Inc (Nasdaq: ASPX) הודיעו היום כי התקשרו בהסכם מיזוג מחייב, במסגרתו תפתח טבע בהצעת רכש עבור כל המניות של Auspex לפי שווי של 101.00 דולר למניה במזומן, המייצג שווי חברה של כ-3.2 מיליארד דולר ושווי הון מניות של כ-3.5 מיליארד דולר. העסקה צפויה לתרום לצמיחת הרווח וההכנסות של טבע ולחזק את תחום הליבה של טבע בטיפול במערכת העצבים המרכזית (CNS) על ידי הוספת צבר המוצרים של Auspex הכולל תרופות חדשניות לאנשים החיים עם הפרעות תנועה. העסקה אושרה פה אחד על ידי הדירקטוריונים של טבע ושל Auspex. בעלי מניות מרכזיים של Auspex הגיעו להסכמים המעידים על תמיכתם בעסקה.

Auspex היא חברת ביופרמצבטיקה חדשנית המתמחה ביישומים של כימיית דאוטריום במולקולות ידועות במטרה ליצור טיפולים חדשים עם פרופילי בטיחות ויעילות משופרים. המוצר הניסיוני המוביל של החברה, SD-809 (deutetrabenazine), הממנף את טכנולוגיית הדאוטריום של Auspex, מפותח כטיפול פוטנציאלי בכוריאה (מחולית) המשויכת למחלת הנטינגטון, דיסקינזיה מאוחרת ותסמונת טורט, עם פרופיל פרמקוקינטי המאפשר מתן מינונים נמוכים אשר מביאים לפרופיל בטיחות חיובי.

ב-2014 דיווחה Auspex על תוצאות חיוביות בניסוי הקליני בשלב 3 של SD-809 לטיפול במחלת הנטינגטון, עם תוכנית להגיש בקשה לתרופה חדשה (NDA) להתוויה זו עד אמצע שנת 2015. SD-809 קיבל מעמד של תרופת יתום לטיפול במחלת הנטינגטון על ידי מנהל המזון והתרופות האמריקאי (FDA), ו-Auspex מצפה לקבל אישור רגולטורי ולבצע השקה מסחרית של התוויה זו בארה"ב ב-2016. התוצאות העיקריות ממחקר ARM-TD בשלב 3 שמבצעת Auspex לבדיקת הפוטנציאל של SD-809 כטיפול אפשרי בדיסקינזיה מאוחרת, הפרעה שאין לה כיום כל תרופה מאושרת, צפויות גם הן להתפרסם באמצע 2015. מוצרים נוספים בצבר המוצרים כוללים גרסאות המשלבות דאוטריום בחומר הפעיל פירפנידון (pirfenidone) לטיפול בפיברוזיס ריאתי אידיופתי, ולבודופה (levodopa) לטיפול במחלת פרקינסון. צבר הפטנטים של Auspex כולל 60 מולקולות נוספות.

גולות הכותרת של העסקה

• התאמה אסטרטגית מצוינת – המחזקת את מובילותה של טבע בתחום מערכת העצבים המרכזית, ומרחיבה את פעילותה לתחום הפרעות תנועה, אשר אינו מקבל מענה תרופתי הולם כיום
  • היכולות והתשתית הקיימות של טבע בתחום מערכת העצבים המרכזית צפויות להאיץ את הפוטנציאל של SD-809 ושל הנכסים הנוספים בצבר המוצרים של Auspex
  • יצירת ערך בטווח הקצר - SD-809 לטיפול במחלת הנטינגטון צפוי להיות מאושר ומושק באופן מסחרי כבר ב- 2016
  • צבר מוצרים עמוק וטכנולוגיה מוכחת של כימיית דאוטריום תומכים בפלטפורמות צמיחה רבות
    • SD-809 נמצא כרגע בניסוי שלב 3 לטיפול בדיסקינזיה מאוחרת ובניסוי שלב 1 לטיפול בתסמונת טורט
    • SD-560 (פירפנידון בשילוב דאוטריום) נמצא בפיתוח לטיפול בפיברוזיס ריאתי אידיופתי
    • זוהו מועמדים נוספים לפלטפורמת כימיית דאוטריום, העולים בקנה אחד עם האסטרטגיה של טבע
  • תורמת לצמיחת ההכנסות והרווח בטווח הבינוני עד ארוך, הרווחיות וגיוון תיק המוצרים של טבע – העסקה צפויה לתרוםלרווח הנקי למניה (EPS) על בסיס non-GAAP החל מ-2017, ולתרומה משמעותית לאחר מכן, ולהוסיף גיוון להיצע תרופות המקור של טבע

"הרכישה של Auspex היא צעד משמעותי לחיזוק עמדת המובילות של טבע בתחום מערכת העצבים המרכזית, וליצירת עמדת מובילות בתחום הפרעות התנועה, אשר אינו זוכה למענה תרופתי הולם כיום. אנו מצפים להזדמנות להאיץ את הפיתוח והשיווק של צבר המוצרים של Auspex, בהתבסס על התשתית והיכולות שלנו ועל העמדה החזקה שלנו במו"פ ובשיווק בתחום מערכת העצבים המרכזית. כפי שהצהרנו לאחרונה, אחת מהעדיפויות המרכזיות שלנו לשנת 2015 היא לתמוך בצמיחה של טבע לטווח הבינוני עד ארוך וליצור ערך עבור בעלי המניות שלנו באמצעות עסקאות פיתוח עסקי אשר תואמות בצורה הדוקה לתחומי הליבה הטיפוליים שלנו. עסקה זו מהווה צעד מרכזי ראשון במסגרת מחויבות זו ואנו מתכוונים להמשיך ולהתמקד בה בעתיד", אמר ארז ויגודמן, נשיא ומנכ"ל טבע.

"אנו מאמינים שיישום הפלטפורמה של כימיית דאוטריום של Auspex על תרופות מוכרותטומן בחובו הבטחה גדולה על פני קשת נרחבת של מחלות נוירולוגיות והפרעות תנועה נלוות, כולל מחלת הנטינגטון, דיסקינזיה מאוחרת ותסמונת טורט. התרופה המועמדת הראשית של Auspex, SD-809, מציעה למטופלים יתרונות משכנעים של יעילות ובטיחות, כפי שהדגימו הנתונים העיקריים המרשימים בניסוי שלב 3 לטיפול במחלת הנטינגטון אשר פורסמו בדצמבר 2014", אמר ד"ר מייקל היידן, נשיא המו"פ הגלובלי והמדען הראשי של טבע. "טבע נמצאת בעמדה מצוינת לממש את פוטנציאל הקניין הרוחני המרשים של תרופות ניסיוניות אלה עם טכנולוגיית הדאוטריום של Auspex, באופן שעשוי להוות פריצת דרך משמעותית עבור מטופלים שלעתים קרובות נותרים ללא טיפול מתמיד המקל על תסמיני המחלה שלהם".

"טבע ביססה את עצמה כמובילה גלובלית בתחום המחלות של מערכת העצבים המרכזית, דבר המתבטא בהנהלה חזקה ויכולות ביצוע מסחריות", אמר ד"ר פראטיק שאה, נשיא ומנכ"ל Auspex. "חשוב מכך, טבע פועלת מתוך מחויבות למטופלים העולה בקנה אחד עם המחויבות שלנו לפיתוח ושיווק טיפולים לאנשים הסובלים מהפרעות תנועה. עסקה זו תחזק את המשימה של Auspex להביא טיפולים חדשניים למטופלים ברחבי העולם, במהירות וביעילות רבות ככל שניתן. העסקה מהווה גם תוצאה מצוינת לבעלי המניות ולבעלי העניין של Auspex, מאחר שהיא לא רק מאשררת את צבר המוצרים שלנו ויוצרת תשואה פיננסית משמעותית,, אלא גם שמה את תכניות הפיתוח שלנו בידי חברה עם נסיון ומחויבות להביא את צבר המוצרים למטופלים הזקוקים להם".

הערך הפיננסי של העסקה עבור טבע

הרכישה של Auspex צפויה ליצור ערך ולתרום לצמיחת ההכנסות והרווח של טבע בטווח הבינוני עד ארוך. טבע צופה שהעסקה תתחיל לתרום להכנסות החברה ב- 2016, עם ההשקה הצפויה של SD-809 למחלת הנטינגטון, ולתרום לרווח הנקי למניה (EPS) על בסיס non-GAAP החל מ- 2017, עם דילול מינימלי לרוות הנקי למניה על בסיס non-GAAP במחצית השנייה של 2015 וב-2016. העסקה צפויה להיות ממומנת מעודפי המזומנים של החברה, ואינה תלויה בתנאים מימוניים כלשהם.

סגירת העסקה

תחת תנאי הסכם המיזוג, חברה-בת של טבע תפתח בהקדם בהצעת רכש לרכישת כל המניות הרגילות של Auspex שטרם נפרעו תמורת 101.00 דולר למניה במזומן. עם סיום הביצוע של הצעת הרכש בהצלחה, תרכוש טבע את כל המניות הנותרות שלא הוצעו במסגרת הצעת הרכש באמצעות מיזוג שלב שני, באותו מחיר שישולם לבעלי המניות שהציעו את מניותיהם למכירה בהצעת הרכש. התוקף של הצעת הרכש וזכויות הוויתור צפוי לפוג בשעה 00:01, על פי שעון ניו יורק, ביום העסקים ה-21 לאחר ההשקה של הצעת הרכש, אלא אם התקבלה הארכה של תאריך היעד בכפוף לתנאי הסכם המיזוג ולחוקים ולתקנות שנקבעו על ידי הרשות לניירות ערך של ארצות הברית (SEC).

המימוש של הצעת הרכש כפוף לתנאים שונים, ביניהם הצעת רכש מינימלית של מרבית מניות Auspex שטרם נפרעו, תפוגת תוקף או סיום תקופות המתנה המחויבות במסגרת חוקי התחרות החלים, ותנאים מקובלים נוספים. בכפוף לתנאי סגירה אלה, צופה טבע שהעסקה תיסגר באמצע שנת 2015.

חברת Goldman, Sachs & Co. פועלת כיועצת פיננסית בלעדית לטבע ו-Goodwin Procter LLP משמשת כיועצת משפטית לטבע. חברת J.P. Morgan Securities LLC פועלת כיועצת פיננסית בלעדית ל-Auspex וחברת Cooley LLP משמשת כיועצת משפטית ל-Auspex.

שיחת ועידה למשקיעים

שיחת ועידה ושידור מקוון חי עם שקפים לדון בעסקה ייערכו ביום שני, 30 במרץ, 2015, בשעה 8:30 בבוקר שעון ניו יורק, 15:30 שעון ישראל. על מנת להצטרף לשידור המקוון, כולל מצגת השקפים, אנא גשו לדף קשרי המשקיעים באתר טבע בכתובת: ir.tevapharm.com. יש להירשם לשיחה לפחות 15 דקות לפני המועד שנקבע לתחילת השיחה על מנת להוריד ולהתקין את התוכנת הדרושות. המספר לחיוג בתוך ארה"ב: 1-888-771-4371, קוד זיהוי השיחה הוא 39358445. ממדינות אחרות מספר הגישה הוא 1-847-585-4405 עם אותו קוד זיהוי. לישראל המספר הוא: 1-809-212-582.

שידור חוזר של השיחה ניתן יהיה לשמוע על-ידי חיוג למספרים הבאים: ארה"ב: 1-888-843-7419; או 1-630-652-3042 מכל מקום אחר. קוד זיהוי השיחה הוא #8445 3935.

טבע תעשיות פרמצבטיות בע"מ (NYSE & TASE: TEVA) היא חברת תרופות גלובלית המספקת פתרונות בריאות ממוקדי-מטופל באיכות גבוהה למיליוני מטופלים מדי יום. טבע, שבסיסה בישראל, היא יצרנית התרופות הגנריות הגדולה בעולם, הממנפת את צבר מוצריה הכולל יותר מ-1000 מולקולות לייצר מגוון רחב של מוצרים גנריים בכמעט כל התחומים הטיפוליים. בתחום התרופות הייחודיות, טבע הינה חברה מובילה בטיפולים חדשניים למחלות מערכת העצבים המרכזית, כולל כאב, ומחזיקה גם בצבר מוצרים חזק בתחום מחלות הנשימה. טבע משלבת את כישוריה בתחום התרופות הגנריות ובתחום התרופות הייחודיות בחטיבת המחקר והפיתוח הגלובלית שלה, במטרה ליצור דרכים חדשות לענות על צרכי המטופלים וזאת על ידי שילוב יכולות בתחום פיתוח תרופות יחד עם פיתוח תכשירים, שירותים וטכנולוגיות. הכנסות טבע בשנת 2014 הסתכמו ב-20.3$ מיליארד. למידע נוסף על החברה, בקרו באתר www.tevapharm.com

אודות Auspex Pharmaceuticals

Auspex Pharmaceuticals היא חברת ביופרמצבטיקה המבצעת מחקרים קליניים בשלבים מאוחרים, המתמקדת בפיתוח תרופות חדשניות לטיפול בהפרעות תנועה היפרקינטיות ומחלות נדירות אחרות. Auspex משתמשת בטכנולוגיה הקניינית שלה ליצירת ישויות כימיות חדשות המוגנות באמצעות פטנט מטיפולים ידועים שהוכחו בניסויים קליניים. המוצר המוביל של החברה, SD-809 (Deutetrabenazine), נמצא בשלבי הפיתוח האחרונים לטיפול בכוריאה (מחולית) הנלווית למחלת הנטינגטון, הפרעת תנועה של ניוון עצבי המשפיעה על יכולות קוגניטיביות, התנהגות וכושר תנועה. בנוסף, Auspex משקיעה בפוטנציאל הרחב של SD-809 לטיפול בהפרעות תנועה נוספות, ביניהן דיסקינזיה מאוחרת ועוויתות לא רצוניות (טיקים) הנלוות לתסמונת טורט. קו פיתוח המוצרים של החברה כולל גם את התכשיר SD-560, שהחברה מפתחת לטיפול במחלות פיברוטיות, והתכשיר SD-1077, שהחברה מפתחת לטיפול בפרקינסון. לקבלת מידע נוסף, בקר באתר החברה בכתובת www.auspexpharma.com.

This release contains forward-looking statements, which are based on management’s current beliefs and expectations and involve a number of known and unknown risks and uncertainties that could cause our future results, performance or achievements to differ significantly from the results, performance or achievements expressed or implied by such forward-looking statements. Important factors that could cause or contribute to such differences include risks relating to: our ability to develop and commercialize additional pharmaceutical products; competition for our innovative products, especially Copaxone® (including competition from orally-administered alternatives, as well as from potential purported generic equivalents) and our ability to migrate users to our 40 mg/mL version; the possibility of material fines, penalties and other sanctions and other adverse consequences arising out of our ongoing FCPA investigations and related matters; our ability to achieve expected results from the research and development efforts invested in our pipeline of specialty and other products; our ability to reduce operating expenses to the extent and during the timeframe intended by our cost reduction program; our ability to identify and successfully bid for suitable acquisition targets or licensing opportunities, or to consummate and integrate acquisitions; the extent to which any manufacturing or quality control problems damage our reputation for quality production and require costly remediation; increased government scrutiny in both the U.S. and Europe of our patent settlement agreements; our exposure to currency fluctuations and restrictions as well as credit risks; the effectiveness of our patents, confidentiality agreements and other measures to protect the intellectual property rights of our specialty medicines; the effects of reforms in healthcare regulation and pharmaceutical pricing, reimbursement and coverage; governmental investigations into sales and marketing practices, particularly for our specialty pharmaceutical products; adverse effects of political or economic instability, major hostilities or acts of terrorism on our significant worldwide operations; interruptions in our supply chain or problems with internal or third-party information technology systems that adversely affect our complex manufacturing processes; significant disruptions of our information technology systems or breaches of our data security; competition for our generic products, both from other pharmaceutical companies and as a result of increased governmental pricing pressures; competition for our specialty pharmaceutical businesses from companies with greater resources and capabilities; the impact of continuing consolidation of our distributors and customers; decreased opportunities to obtain U.S. market exclusivity for significant new generic products; potential liability in the U.S., Europe and other markets for sales of generic products prior to a final resolution of outstanding patent litigation; our potential exposure to product liability claims that are not covered by insurance; any failure to recruit or retain key personnel, or to attract additional executive and managerial talent; any failures to comply with complex Medicare and Medicaid reporting and payment obligations; significant impairment charges relating to intangible assets, goodwill and property, plant and equipment; the effects of increased leverage and our resulting reliance on access to the capital markets; potentially significant increases in tax liabilities; the effect on our overall effective tax rate of the termination or expiration of governmental programs or tax benefits, or of a change in our business; variations in patent laws that may adversely affect our ability to manufacture our products in the most efficient manner; environmental risks; and other factors that are discussed in our Annual Report on Form 20-F for the year ended December 31, 2014 and in our other filings with the U.S. Securities and Exchange Commission. Forward-looking statements speak only as of the date on which they are made and we assume no obligation to update or revise any forward-looking statement, whether as a result of new information, future events or otherwise.

Auspex Cautionary Note Regarding Forward-Looking Statements

This press release contains forward-looking statements. Any statements contained herein which do not describe historical facts, including but not limited to, statements regarding: the proposed transaction between Teva and Auspex; the expected timetable for completing the transaction; strategic and other potential benefits of the transaction. Such risks and uncertainties include: the possibility that certain closing conditions to the transaction will not be satisfied; that required regulatory approvals for the transaction may not be obtained in a timely manner, if at all; the ability to timely consummate the transaction and possibility that the transaction will not be completed; and other factors that are discussed in Auspex’s Annual Report on Form 10-K for the year ended December 31, 2014 and in its other filings with the U.S. Securities and Exchange Commission. Auspex cautions investors not to place considerable reliance on the forward-looking statements contained in this press release. These forward-looking statements speak only as of the date of this document, and Auspex undertakes no obligation to update or revise any of these statements.

About the Tender Offer

THE PRESS RELEASE IS FOR INFORMATIONAL PURPOSES ONLY AND IS NOT AN OFFER TO BUY OR THE SOLICITATION OF AN OFFER TO SELL ANY SHARES OF AUSPEX COMMON STOCK. THE TENDER OFFER DESCRIBED IN THIS DOCUMENT HAS NOT YET COMMENCED.

At the time the offer is commenced, an affiliate of Teva will file a Tender Offer Statement on Schedule TO with the United States Securities and Exchange Commission (“SEC”), and Auspex will file a Solicitation/Recommendation Statement on Schedule 14D-9 with respect to the tender offer.

The Offer to Purchase, the related Letter of Transmittal and certain other offer documents, as well as the Solicitation/Recommendation Statement, will be made available to all stockholders of Auspex at no expense to them. The Tender Offer Statement and the Solicitation/Recommendation Statement will be available without charge at the SEC's web site, at http://www.sec.gov. Free copies of these materials and certain other offering documents will be sent to Auspex’s stockholders by the information agent for the offer.

AUSPEX STOCKHOLDERS AND OTHER INVESTORS ARE URGED TO READ THE TENDER OFFER MATERIALS (INCLUDING THE OFFER TO PURCHASE, RELATED LETTER OF TRANSMITTAL AND CERTAIN OTHER OFFER DOCUMENTS) AND THE SOLICITATION/RECOMMENDATION STATEMENT, INCLUDING ALL AMENDMENTS TO THOSE MATERIALS. SUCH DOCUMENTS WILL CONTAIN IMPORTANT INFORMATION, WHICH SHOULD BE READ CAREFULLY BEFORE ANY DECISION IS MADE WITH RESPECT TO THE TENDER OFFER.

Additional Information and Where to Find It

In addition to the Solicitation/Recommendation Statement, Auspex files annual, quarterly and current reports, proxy statements and other information with the SEC. You may read and copy any reports, statements or other information filed by Auspex at the SEC public reference room at 100 F Street, N.E., Washington, D.C. 20549.

Please call the SEC at 1-800-SEC-0330 for further information on the public reference room. Auspex's filings with the SEC are also available to the public from commercial document-retrieval services and the SEC’s website at http://www.sec.gov.