יולי 19, 2016 חזור »

טבע מודיעה על השלמת תמחור ההנפקה של אג"ח בסך כולל של 15 מיליארד דולר בקשר עם רכישת אקטביס ג'נריקס

ירושלים, 18 ביולי, 2016 – טבע תעשיות פרמצבטיות בע"מ (NYSE & TASE: TEVA) ("טבע") הודיעה היום כי סיימה בהצלחה את תמחור הנפקתן של אגרות חוב שיונפקו באמצעות Teva Pharmaceutical Finance Netherlands III B.V.,, חברה בת בבעלותה של טבע, בסדרות כמפורט להלן:

● אגרות חוב בסך של 1.5 מיליארד דולר הנושאות ריבית קבועה של 1.400% לפירעון בשנת 2018;
● אגרות חוב בסך של 2 מיליארד דולר הנושאות ריבית קבועה של 1.700% לפירעון בשנת 2019;
● אגרות חוב בסך של 3 מיליארד דולר הנושאות ריבית קבועה של 2.200% לפירעון בשנת 2021;
● אגרות חוב בסך של 3 מיליארד דולר הנושאות ריבית קבועה של 2.800% לפירעון בשנת 2023;
● אגרות חוב בסך של 3.5 מיליארד דולר הנושאות ריבית קבועה של 3.150% לפירעון בשנת 2026; וכן
● אגרות חוב בסך של 2 מיליארד דולר הנושאות ריבית קבועה של 4.100% לפירעון בשנת 2046.

אגרות החוב יימכרו במחיר של 99.914%, 99.991%, 99.835%, 99.666%, 99.734%, ו-99.167% ריבית על סכום הקרן, בהתאמה, כאשר טבע תעמיד ערבות לפרעונן. בנוסף, נשקלת מכירה של אגרות חוב נוספות, בלתי-מובטחות ב-EURO וב- CHF, במספר סדרות ובהתאם לתנאי השוק.

איל דשא, מנהל הכספים הראשי של טבע, מסר כי: "רמת הביקושים, אשר היתה גדולה במספר פעמים מהיקף ההנפקה, כמו גם המחירים האטרקטיביים, הם עדות לחוזקה הפיננסי של טבע והמוניטין הרב שיש לה בעיני המשקיעים."

סך התמורה נטו שתתקבל מהצעה זו הינה כ-14.9 מיליארד דולר, לאחר הפחתת הנחות החתמים והוצאות ההנפקה המוערכות שישולמו על-ידי טבע. בכוונת טבע להשתמש בתמורה נטו שתתקבל מהצעה זו לצורך מימון חלק המזומן של מחיר הרכישה של פעילות הגנריקה הגלובלית של חברת Allergan Plc. ("Actavis Generics"), אודותיה דיווחה בעבר, לשלם עלויות והוצאות הכרוכות ברכישה האמורה ו/או לצרכים שוטפים אחרים. סגירת ההנפקה צפויה ביום 21 ביולי 2016.

הבנקים שלהלן מונו כחתמים מנהלים של ההנפקה האמורה לעיל:

Barclays, BofA Merrill Lynch, BNP PARIBAS, Credit Suisse, HSBC, Mizuho Securities, Citigroup, Morgan Stanley, RBC Capital Markets, SMBC Nikko.

בנק רוטשילד שימש כיועץ בלעדי לטבע בהנפקה.

טולצ'ינסקי שטרן מרציאנו כהן לויצקי ושות' שימשו כיועצים המשפטיים לטבע בישראל ו- Willkie Farr & Gallagher LLP שימשו כיועצים המשפטיים לטבע בארה"ב.

The notes are being offered for sale pursuant to a
prospectus and related prospectus supplement that constitute a part of Teva’s effective shelf registration statement filed with the U.S. Securities and Exchange Commission (the “SEC”). Before making an investment, potential investors should read the prospectus supplement and accompanying base prospectus, together with the information incorporated by reference therein, and the other documents that Teva has filed with the SEC for more complete information about Teva and this offering. You may get these documents for free by visiting EDGAR on the SEC website at www.sec.gov. Alternatively, Teva, any underwriter or any dealer participating in this offering will arrange to send you the prospectus and related prospectus supplement if you request it by contacting Barclays Capital Inc., c/o Broadridge Financial Solutions, 1155 Long Island Avenue, Edgewood, NY 11717 at 1 (888) 603-5847 and barclaysprospectus@broadridge.com; BNP Paribas Securities Corp., Attn: Syndicate Desk, 787 Seventh Avenue, New York, NY 10019, at 1 (800) 854-5674; Credit Suisse Securities (USA) LLC, Attn: Prospectus Department, One Madison Avenue, New York, NY 10010 at 1 (800) 221-1037 and newyork.prospectus@credit-suisse.com; HSBC Securities (USA) Inc., Attn: Transaction Management Group, 452 Fifth Avenue, New York, NY 10018 at 1 (866) 811-8049; Merrill Lynch, Pierce Fenner & Smith Incorporated, NC1-004-03-43, Attn: Prospectus Department, 200 North College Street, 3rd Floor, Charlotte, NC 28255 at dg.prospectus_requests@baml.com; or Mizuho Securities USA Inc., Attn: Debt Capital Markets, 320 Park Avenue, 12th Floor, New York, NY 10022 at 1 (866) 271-7403.

This press release is for informational purposes only and does not constitute an offer to sell or the solicitation of an offer to buy any security of Teva, nor will there be any sale of any such security in any jurisdiction in which such offer, sale or solicitation would be unlawful. The offering may be made only by means of the applicable prospectus supplement and accompanying base prospectus.

In connection with the issue of the notes, one or more of the underwriters (or persons acting on behalf of any of the underwriters) may over-allot notes or effect transactions with a view to supporting the market prices of the notes at a level higher than that which might otherwise prevail. However, there is no assurance that such underwriters (or persons acting on behalf of any such underwriter) will undertake stabilization action. Such stabilizing, if commenced, may be discontinued at any time and, if begun, must be brought to an end after a limited period. Any stabilization action or overallotment must be conducted by the relevant underwriter (or persons acting on behalf of such underwriter) in accordance with all applicable laws and rules.

טבע תעשיות פרמצבטיות בע"מ (NYSE & TASE: TEVA) היא חברת תרופות גלובלית המספקת פתרונות בריאות ממוקדי-מטופל באיכות גבוהה למיליוני מטופלים מדי יום. טבע, שבסיסה בישראל, היא יצרנית התרופות הגנריות הגדולה בעולם, הממנפת את צבר מוצריה הכולל יותר מ-1000 מולקולות לייצר מגוון רחב של מוצרים גנריים בכמעט כל התחומים הטיפוליים. בתחום התרופות הייחודיות, טבע הינה חברה מובילה בטיפולים חדשניים למחלות מערכת העצבים המרכזית, כולל כאב, ומחזיקה גם בצבר מוצרים חזק בתחום מחלות הנשימה. טבע משלבת את כישוריה בתחום התרופות הגנריות ובתחום התרופות הייחודיות בחטיבת המחקר והפיתוח הגלובלית שלה, במטרה ליצור דרכים חדשות לענות על צרכי המטופלים וזאת על ידי שילוב יכולות בתחום פיתוח תרופות יחד עם פיתוח תכשירים, שירותים וטכנולוגיות. הכנסות טבע בשנת 2014 הסתכמו ב-20.3$ מיליארד. למידע נוסף על החברה, בקרו באתר www.tevapharm.com.

This release contains forward-looking statements, which are based on management’s current beliefs and expectations and involve a number of known and unknown risks and uncertainties that could cause our future results, performance or achievements to differ significantly from the results, performance or achievements expressed or implied by such forward-looking statements. Important factors that could cause or contribute to such differences include risks relating to: our ability to develop and commercialize additional pharmaceutical products; competition for our specialty products, especially Copaxone® (including competition from orally-administered alternatives, as well as from generic equivalents such as the recently launched Sandoz product) and our ability to continue to migrate users to our 40 mg/mL version and maintain patients on that version; our ability to identify and successfully bid for suitable acquisition targets or licensing opportunities (such as our pending acquisitions of Allergan’s generic business and Rimsa), or to consummate and integrate acquisitions; the possibility of material fines, penalties and other sanctions and other adverse consequences arising out of our ongoing FCPA investigations and related matters; our ability to achieve expected results from the research and development efforts invested in our pipeline of specialty and other products; our ability to reduce operating expenses to the extent and during the timeframe intended by our cost reduction program; the extent to which any manufacturing or quality control problems damage our reputation for quality production and require costly remediation; increased government scrutiny in both the U.S. and Europe of our patent settlement agreements; our exposure to currency fluctuations and restrictions as well as credit risks; the effectiveness of our patents, confidentiality agreements and other measures to protect the intellectual property rights of our specialty medicines; the effects of reforms in healthcare regulation and pharmaceutical pricing, reimbursement and coverage; governmental investigations into sales and marketing practices, particularly for our specialty pharmaceutical products; adverse effects of political or economic instability, major hostilities or acts of terrorism on our significant worldwide operations; interruptions in our supply chain or problems with internal or third-party information technology systems that adversely affect our complex manufacturing processes; significant disruptions of our information technology systems or breaches of our data security; competition for our generic products, both from other pharmaceutical companies and as a result of increased governmental pricing pressures; competition for our specialty pharmaceutical businesses from companies with greater resources and capabilities; the impact of continuing consolidation of our distributors and customers; decreased opportunities to obtain U.S. market exclusivity for significant new generic products; potential liability in the U.S., Europe and other markets for sales of generic products prior to a final resolution of outstanding patent litigation; our potential exposure to product liability claims that are not covered by insurance; any failure to recruit or retain key personnel, or to attract additional executive and managerial talent; any failures to comply with complex Medicare and Medicaid reporting and payment obligations; significant impairment charges relating to intangible assets, goodwill and property, plant and equipment; the effects of increased leverage and our resulting reliance on access to the capital markets; potentially significant increases in tax liabilities; the effect on our overall effective tax rate of the termination or expiration of governmental programs or tax benefits, or of a change in our business; variations in patent laws that may adversely affect our ability to manufacture our products in the most efficient manner; environmental risks; and other factors that are discussed in our Annual Report on Form 20-F for the year ended December 31, 2014 and in our other filings with the U.S. Securities and Exchange Commission.