יולי 27, 2015 חזור »

טבע הודיעה היום כי משכה את הצעתה לרכישה במזומן ובמניות של כל מניותיה של מיילן

ירושלים, 27 ביולי, 2015 – טבע תעשיות פרמצבטיות בע"מ (NYSE & TASE: TEVA) הודיעה היום כי משכה את הצעתה לרכישה במזומן ובמניות של כל מניותיה של מיילן (NASDAQ: MYL) וכי אינה מתכוונת להמשיך לפעול לעסקה עם מיילן כעת. החלטתה של טבע להסיר את הצעתה לרכוש את מיילן באה בעקבות ההודעה מהיום על כך שטבע הגיעה להסכם מחייב עם אלרגן לרכישת חברת הגנריקה הגלובלית של אלרגן.

"לאור הרכישה האסטרטגית של חברת הגנריקה הגלובלית של אלרגן, אשר תעצב מחדש את התעשייה, החליט דירקטוריון וצוות ההנהלה כי משיכת ההצעה לרכישת מיילן משרתת באופן הטוב ביותר את האינטרסים של בעלי מניות טבע," אמר ארז ויגודמן, נשיא ומנכ"ל טבע. "מאז שהודענו על הצעתנו לרכוש את מיילן ביום 21 באפריל, 2015, שמחנו על ההזדמנות לשוחח עם משקיעים רבים שלנו על עתיד התעשייה הגנרית, ואנו בטוחים שהעסקה המוצעת עם אלרגן ממצבת את טבע באופן הטוב ביותר להצליח בתעשייה של היום."

ויגודמן המשיך ואמר, "אנו ממשיכים להאמין כי האיחוד בין טבע ומיילן היה נכון עבור החברות שלנו, בעלי מניותינו, ותעשיית הבריאות כולה. עם זאת, על אף מחויבותינו הברורה להשלמת עסקה, ונחישותנו אשר היתה מביאה להצלחת הרכישה של מיילן, אנו מאמינים כי יש בידינו הזדמנות גדולה אף יותר ליצירת ערך בר קיימא עבור בעלי מניות טבע באמצעות העסקה עם אלרגן – ואנו פעלנו במהירות כדי לממש הזדמנות זו. ההסכם שלנו עם אלרגן יחזק את האסטרטגיה של טבע ליצירת מודל עסקי חזק יותר בתעשייה וימצב אותנו היטב להגדיל את העסק ולשרת טוב יותר את לקוחותינו ומטופלינו."

טבע מתכוונת לבחון את האפשרויות העומדות בפניה בכל הנוגע להחזקתה בכ- 4.6% ממניותיה של מיילן.

Barclays and Greenhill & Co משמשים כיועצים פיננסיים לטבע.
Sullivan & Cromwell LLP, וטולצ'ינסקי, שטרן, מרציאנו, כהן, לויצקי ושות' משמשים כיועצים המשפטיים לטבע.

טבע תעשיות פרמצבטיות בע"מ (NYSE and TASE: TEVA) היא חברת תרופות גלובלית המספקת פתרונות בריאות ממוקדי-מטופל באיכות גבוהה למיליוני מטופלים מדי יום. טבע, שבסיסה בישראל, היא יצרנית התרופות הגנריות הגדולה בעולם, הממנפת את צבר מוצריה הכולל יותר מ-1,000 מולקולות לייצר מגוון רחב של מוצרים גנריים בכמעט כל התחומים הטיפוליים. בתחום תרופות מקור, טבע הינה חברה מובילה בטיפולים חדשניים למחלות מערכת העצבים המרכזית, כולל כאב, ומחזיקה גם בצבר מוצרים חזק בתחום מחלות הנשימה. טבע משלבת את כישוריה בתחום התרופות הגנריות ובתחום תרופות המקור בחטיבת המחקר והפיתוח הגלובלית שלה, במטרה ליצור דרכים חדשות לענות על צרכי המטופלים וזאת על ידי שילוב יכולות בתחום פיתוח תרופות יחד עם פיתוח תכשירים, שירותים וטכנולוגיות. הכנסות טבע בשנת 2014 הסתכמו ב-20.3 מיליארד דולר. למידע נוסף על החברה, בקרו באתר www.tevapharm.com

Safe Harbor Statement

This press release contains forward-looking statements within the meaning of the Private Securities Litigation Reform Act of 1995, which are based on Teva’s current beliefs and expectations and involve a number of assumptions, known and unknown risks and uncertainties that change over time and could cause future results, performance or achievements to differ materially from the results, performance or achievements expressed or implied by such forward-looking statements. These assumptions, known and unknown risks and uncertainties include, but are not limited to, those discussed in our Annual Report on Form 20-F for the year ended December 31, 2014 and in our other filings with the U.S. Securities and Exchange Commission (the “SEC”), which factors are incorporated herein by reference. Forward-looking statements are generally identified by the words “expects,” “anticipates,” “believes,” “intends,” “estimates,” “will,” “would,” “could,” “should,” “may,” “plans” and similar expressions. All statements, other than statements of historical fact, are statements that could be deemed to be forward-looking statements, including, but not limited to, statements about the proposed acquisition of the generics and over-the-counter businesses of Allergan plc (“Allergan” and the businesses, the “Allergan Generics and OTC Businesses”), the financing of the proposed transaction, the expected future performance (including expected results of operations and financial guidance), and Teva’s and the Allergan Generics and OTC Businesses’ future financial condition, operating results, strategy and plans. Important factors that could cause actual results, performance or achievements to differ materially from the forward-looking statements we make in this communication include, but are not limited to: the possibility that the acquisition of the Allergan Generics and OTC Business will not close; the effects of the acquisition, including Teva and the Allergan Generics and OTC Businesses’ future financial condition, operating results, strategy and plans; uncertainties as to the timing of the transaction; the failure to procure financing in a timely manner; the possibility that the expected benefits of the transaction and the integration of our operations with the Allergan Generics and OTC Businesses’ operations (including any expected synergies) will not be fully realized by us or may take longer to realize than expected; the ability to obtain regulatory approvals and satisfy other conditions to the acquisition on a timely basis and the effect of any conditions on such regulatory approvals; our ability to comply with all covenants in our current or future indentures and credit facilities, any violation of which, if not cured in a timely manner, could trigger a default of other obligations under cross default provisions; our and the Allergan Generics and OTC Businesses’ exposure to currency fluctuations and restrictions as well as credit risks; future results of on-going or later clinical trials for the Allergan Generics and OTC Businesses’ product candidates; our ability to obtain regulatory approvals and commercialize the Allergan Generics and OTC Businesses’ product candidates following the closing and market acceptance of such products; the effects of reforms in healthcare regulation and pharmaceutical pricing and reimbursement; the costs and expenses associated with Teva’s rescinded offer to acquire Mylan N.V., uncertainties surrounding the legislative and regulatory pathways for the registration and approval of biotechnology- based medicines; the impact of competition from other market participants; adverse effects of political or economic instability, corruption, major hostilities or acts of terrorism on our or the Allergan Generics and OTC Businesses’ significant worldwide operations; the impact on our earnings per share resulting from the planned issuance of equity for cash to partially finance the acquisition; and other risks, uncertainties and other factors detailed in our Annual Report on Form 20-F for the year ended December 31, 2014 and in our other filings with the SEC. All forward-looking statements attributable to us or any person acting on our behalf are expressly qualified in their entirety by this cautionary statement. Readers are cautioned not to place undue reliance on any of these forward- looking statements. Forward-looking statements speak only as of the date on which they are made and we assume no obligation to update or revise any forward-looking statement, whether as a result of new information, future events or otherwise.

This document may contain certain non-GAAP financial measures. Reconciliations between the non-GAAP financial measures and the GAAP financial measures are available on the company’s website at http://ir.tevapharm.com.