מרץ 13, 2014 חזור »

ארוע באתר טבע בירושלים בהשתתפות ראשי ממשלת ישראל ובריטניה

Prime Ministers at Teva Jerusalem

ראש הממשלה, מר בנימין נתניהו:

"בשעה שאויבינו משגרים טילים כדי להרוג אנשים, אנחנו – באמצעות טבע – משגרים תרופות כדי להציל חיים"

ראש ממשלת בריטניה, מר דיוויד קמרון:

"הבריטים והישראלים הם יזמים מטבעם ואך סמלי ששמה של ענקית התרופות שצמחה מישראל הוא טבע"

ירושלים,13 במרץ, 2014 – ראש ממשלת ישראל, מר בנימין נתניהו, ועמיתו ראש ממשלת בריטניה, מר דיוויד קמרון היו אורחי הכבוד של חברת טבע והשגרירות הבריטית, באירוע שהציג את התעשייה החדשנית המתפתחת מישראל ונערך במפעל הטבליות של טבע בהר חוצבים בירושלים.

באירוע נשאו דברים ראשי ממשלת ישראל ובריטניה, נשיא ומנכ"ל טבע, מר ארז ויגודמן, ונשיא המו"פ והמדען הראשי של החברה, ד"ר מייקל היידן, נערך סיור בקווי הייצור המתקדמים של החברה, ואף הוכרז על שיתוף פעולה בינלאומי חדשני בין טבע ובין הממשל הבריטי לקידום חקר הדמנציה, האלצהיימר ומחקרים קליניים נוספים - בהשקעה משותפת של 21 מיליון דולר.

ראש הממשלה, בנימין נתניהו שנאם באירוע אמר כי: "ישראל היא מדינת החדשנות. מנוע החדשנות הוא המגזר הפרטי. ללא חדשנות לא יהיו שירותי רווחה וחברה". ראש הממשלה הוסיף כי "בשעה שאויבינו משגרים טילים כדי להרוג אנשים, אנחנו – באמצעות טבע – משגרים תרופות כדי להציל חיים ברחבי העולם."

ראש ממשלת בריטניה, דיוויד קמרון ציין כי: "טבע היא חברה יוצאת דופן. אחת מכל שש תרופות הנמכרות בבריטניה היא מתוצרת טבע. שמה של החברה מסמל את טבע היזמות המשותף לבריטניה ולישראל". קמרון הודה לטבע על מחויבותה השקעתה במחקרים קליניים וקידום הידע בנושא מחלת הדמנציה.

נשיא ומנכ"ל טבע, ארז ויגודמן אמר כי: "אנו גאים על כך שראשי הממשלה קמרון ונתניהו בחרו לבוא לטבע כדי ללמוד על חדשנות ישראלית. חדשנות שכזו עומדת מאחורי היכולת הייחודית של טבע לשלב בין מוצרים גנריים ומוצרי מקור."

מימין: ד"ר מייקל היידן - נשיא המו"פ והמדען הראשי של החברה, אמיר אלשטיין - סגן יו"ר הדירקטוריון של טבע,
ארז ויגודמן - נשיא ומנכ"ל טבע, בנימין נתניהו - ראש הממשלה

טבע תעשיות פרמצבטיות בע"מ (NYSE: TEVA) היא חברת תרופות גלובלית המחויבת לפיתוח ולשיווק תרופות באיכות גבוהה בהישג יד בכל מקום בעולם. החברה, שבסיסה בישראל, עוסקת ביצור תרופות גנריות, תרופות ייחודיות וממותגות ובייצור חומרי גלם פעילים לתעשייה הפרמצבטית.

טבע מובילה את שוק התרופות הגנריות העולמי, עם נוכחות ביותר מ-60 מדינות ועם סל תרופות של למעלה מ- 1,000 מולקולות הנמכר ביותר מ-120 שווקים. התרופות הייחודיות והממותגות של החברה מתמקדות בתחומי מערכת העצבים המרכזית, האונקולוגיה, הכאב, הנשימה ובריאות האישה, כמו גם בתחום התרופות הביולוגיות. טבע מעסיקה כיום כ- 45,000 איש. מכירות החברה הסתכמו בשנת 2013 ב- 20.3 מיליארד דולר.