אפריל 01, 2016 חזור »

הירושי מטסומורי מונה כנשיא ומנכ"ל המיזם העסקי החדש

ירושלים, ישראל ואוסקה, יפן, 1 באפריל 2016 – טבע תעשיות פרמצבטיות בע"מ (NYSE and TASE: TEVA) ו-Takeda Pharmaceutical Company Limited (TSE: 4502) הודיעו על הקמת Teva Takeda Yakuhin Ltd. (להלן "Teva Takeda Yakuhin"). המיזם העסקי החדש שמחה להודיע על כך שמר הירושי מטסומורי מונה כנשיא ומנכ"ל Teva Pharma Japan Inc (להלן "Teva Pharma"). מר מטסומורי צבר יותר מ-34 שנים של ניסיון עשיר ומגוון בענף הפרמצבטיקה, כולל בעסקי הגנריקה והתרופות הוותיקות, הפעילות העסקית העיקרית של המיזם העסקי החדש. מר מטסומורי ייכנס לתפקידו ב-25 באפריל 2016, ומשרדו יהיה בנאגויה.

כתוצאה מהמהלך האסטרטגי הזה, Takeda, חברת פרמצבטיקה המבוססת על מחקר ופיתוח ובעלת היסטוריה ארוכה כחברה מובילה ביפן, וטבע, אחת מעשר חברות הפרמצבטיקה המובילות בעולם והמובילה העולמית בתחום הגנריקה, יענו על טווח רחב של צרכי מטופלים ועל הצורך ההולך וגובר בתרופות גנריות ביפן באמצעות אספקת תרופות אשר הפטנט שלהם פקע.

"אנו שמחים לצאת לדרך במיזם העסקי החדש עם טבע ביפן", אמר ד"ר מאסאטו איוואסאקי, נשיא עסק הפארמה של Takeda ביפן. "המוניטין המוביל של המותג Takeda והנוכחות השיווקית החזקה שלו ביפן, בשילוב עם שרשרת האספקה והתפעול הגלובלית, המומחיות בפריסה מסחרית ויכולות המו"פ של טבע, כמו גם הידע הנרחב שלה במדע, יוצרים יחד מודל עסקי שיתופי חדש, העולה בקנה אחד עם יעדי הממשלה ואשר צפוי לשרת מיליוני מטופלים".

"אנו מאוד מצפים להפעלת המיזם העסקי החדש יחד עם Takeda כשותפה שלנו ביפן, ומקדמים בברכה את מר מטסומורי כמנכ"ל החדש, אשר הידע הנרחב שלו בתחומי הגנריקה והתרופות הוותיקות יעזור לנו למצב את החברה להצליח בעתיד", אמר סיגי אולפסון, נשיא ומנכ"ל קבוצת התרופות הגנריות הגלובלית של טבע. "יפן היא אחד משווקי התרופות הגנריות הצומחים במהירות הגבוהה ביותר בעולם, ואנו צופים כי היא תמשיך בצמיחה גבוהה זו אשר תונע מצרכים חברתיים כגון הצורך ההולך וגובר של מטופלים לקבלת אספקה יציבה של תרופות איכותיות וברות השגה, לצד הצורך בהפחתת ההוצאות על שירותי בריאות. אנו מאמינים שנוכל לתרום לתעשיית הבריאות הבריאות, לאנשי המקצוע הרפואיים, והחשוב מכל – לאוכלוסיית המטופלים ביפן".

* Teva Takeda Yakuhinהוקמה על ידי שינוי השם של Taisho Parm. Ind., Ltd. (להלן "Taisho Parm") ושל חברה בת של טבע המנהלת עסק גנרי ומעבירה את הנכסים הוותיקים של Takeda. נא לעיין בהודעה לעיתונות מתאריך 28 בדצמבר, 2015 המופיעה כאן לקבלת פרטים נוספים בנוגע להקמת Teva Takeda Yakuhin ו-Teva Takeda Pharm. http://www.takeda.co.jp/news/2015/20151228_7256.html

[ההשפעות הצפויות של אירוע זה על הרווחים וההפסדים המאוחדים]

Takeda צופה שהעסקה תתרום לתזרים המזומנים ולרווח למניה בשנת הכספים 2016 ובטווח הארוך, הודות לצמיחה של ענף התרופות הגנריות והוספת המוצרים מ-Takeda וטבע למיזם העסקי החדש. כתוצאה מהעברת נכסים בלתי מוחשיים של מוצרים ותיקים מ-Takeda ל-Teva Takeda Yakuhin, Takeda צופה לרשום כ-100 מיליארד יין בגין "רווחים בעקבות העברת פעילות עסקית" תחת "רווחים תפעוליים אחרים" בדוח הכספים המאוחד שלה לשנת 2016. הסכום הסופי יגובש עד להצהרת הרווחים של Takeda לרבעון הראשון של 2016. המיזם העסקי החדש צפוי לתרום לרווח למניה על פי non-GAAP של טבע החל מ- 2016. פרטים נוספים לגבי ההשפעה הפיננסית של העסקה תוארו בדיווח ה-TSE של Takeda מתאריך 28 בדצמבר 2015, ויופיעו גם בתחזית של Takeda לשנת 2016, שתתפרסם במאי 2016.

טבע תעשיות פרמצבטיות בע"מ (NYSE & TASE: TEVA) היא חברת תרופות גלובלית המספקת פתרונות בריאות ממוקדי-מטופל באיכות גבוהה למיליוני מטופלים מדי יום. טבע, שבסיסה בישראל, היא יצרנית התרופות הגנריות הגדולה בעולם, הממנפת את צבר מוצריה הכולל יותר מ-1000 מולקולות לייצר מגוון רחב של מוצרים גנריים בכמעט כל התחומים הטיפוליים. בתחום התרופות הייחודיות, טבע הינה חברה מובילה בטיפולים חדשניים למחלות מערכת העצבים המרכזית, כולל כאב, ומחזיקה גם בצבר מוצרים חזק בתחום מחלות הנשימה. טבע משלבת את כישוריה בתחום התרופות הגנריות ובתחום התרופות הייחודיות בחטיבת המחקר והפיתוח הגלובלית שלה, במטרה ליצור דרכים חדשות לענות על צרכי המטופלים וזאת על ידי שילוב יכולות בתחום פיתוח תרופות יחד עם פיתוח תכשירים, שירותים וטכנולוגיות. הכנסות טבע בשנת 2014 הסתכמו ב-20.3$ מיליארד. למידע נוסף על החברה, בקרו באתר www.tevapharm.com.

אודות Takeda Pharmaceutical Company Limited

Takeda היא חברה גלובלית מבוססת מחקר המחויבת לאספקת בריאות ועתיד טובים יותר למטופלים על ידי תרגום של מדע לתרופות משנות חיים. Takeda ממוקדת במחקר באונקולוגיה, גסטרואנטרולוגיה ומערכת העצבים המרכזית. לחברה יש גם תכניות פיתוח בתחום הלב וכן תכניות בשלב מתקדם בתחום החיסונים. Takeda מבצעת פעילות מחקר ופיתוח פנימית ועם שותפים בכדי להישאר בחזית החדשנות. מוצרי מקור חדשים, בעיקר באונקולוגיה וגסטרואנטרולוגיה, כמו גם נוכחות בשווקים מתעוררים, מניעים את צמיחתה של Takeda. יותר מ- 30,000 עובדי החברה מחויבים לשיפור איכות חיי המטופלים, תוך עבודה עם שותפינו בשירותי הבריאות ביותר מ- 70 מדינות. מידע נוסף על Takeda זמין באתר www.takeda.com.

This release contains forward-looking statements, which are based on management’s current beliefs and expectations and involve a number of known and unknown risks and uncertainties that could cause our future results, performance or achievements to differ significantly from the results, performance or achievements expressed or implied by such forward-looking statements. Important factors that could cause or contribute to such differences include risks relating to: our ability to develop and commercialize additional pharmaceutical products; competition for our specialty products, especially Copaxone® (including competition from orally-administered alternatives, as well as from generic equivalents such as the recently launched Sandoz product) and our ability to continue to migrate users to our 40 mg/mL version and maintain patients on that version; our ability to identify and successfully bid for suitable acquisition targets or licensing opportunities (such as our pending acquisitions of Allergan’s generic business and Rimsa), or to consummate and integrate acquisitions; the possibility of material fines, penalties and other sanctions and other adverse consequences arising out of our ongoing FCPA investigations and related matters; our ability to achieve expected results from the research and development efforts invested in our pipeline of specialty and other products; our ability to reduce operating expenses to the extent and during the timeframe intended by our cost reduction program; the extent to which any manufacturing or quality control problems damage our reputation for quality production and require costly remediation; increased government scrutiny in both the U.S. and Europe of our patent settlement agreements; our exposure to currency fluctuations and restrictions as well as credit risks; the effectiveness of our patents, confidentiality agreements and other measures to protect the intellectual property rights of our specialty medicines; the effects of reforms in healthcare regulation and pharmaceutical pricing, reimbursement and coverage; governmental investigations into sales and marketing practices, particularly for our specialty pharmaceutical products; adverse effects of political or economic instability, major hostilities or acts of terrorism on our significant worldwide operations; interruptions in our supply chain or problems with internal or third-party information technology systems that adversely affect our complex manufacturing processes; significant disruptions of our information technology systems or breaches of our data security; competition for our generic products, both from other pharmaceutical companies and as a result of increased governmental pricing pressures; competition for our specialty pharmaceutical businesses from companies with greater resources and capabilities; the impact of continuing consolidation of our distributors and customers; decreased opportunities to obtain U.S. market exclusivity for significant new generic products; potential liability in the U.S., Europe and other markets for sales of generic products prior to a final resolution of outstanding patent litigation; our potential exposure to product liability claims that are not covered by insurance; any failure to recruit or retain key personnel, or to attract additional executive and managerial talent; any failures to comply with complex Medicare and Medicaid reporting and payment obligations; significant impairment charges relating to intangible assets, goodwill and property, plant and equipment; the effects of increased leverage and our resulting reliance on access to the capital markets; potentially significant increases in tax liabilities; the effect on our overall effective tax rate of the termination or expiration of governmental programs or tax benefits, or of a change in our business; variations in patent laws that may adversely affect our ability to manufacture our products in the most efficient manner; environmental risks; and other factors that are discussed in our Annual Report on Form 20-F for the year ended December 31, 2014 and in our other filings with the U.S. Securities and Exchange Commission.