ינואר 21, 2014 חזור »

טבע מרחיבה את תיק התרופות היחודיות שלה בתחום מערכת העצבים המרכזית על ידי רכישת ניופאת' (Nupathe)

ירושלים, 21 בינואר, 2014 – טבע תעשיות פרמצבטיות בע"מ (NYSE: TEVA) הודיעה היום כי התקשרה בהסכם סופי במסגרתו תרכוש את חברת ניופאת' (Nasdaq: PATH) עבור 3.65 דולר למנייה במזומן, או סכום כולל של כ-144 מיליון דולר. בנוסף לתשלום במזומן מראש, בעלי המניות של ניופאת' יקבלו זכויות לקבלת תשלומי מזומן נוספים של עד 3.15 דולר למניה, בכפוף לעמידה ביעדי מכירות של המוצר של ניופאת' לטיפול במיגרנות, ZECUITY®.

ZECUITY® היא המדבקה הראשונה והיחידה שאושרה על ידי ה-FDA לטיפול אקוטי במיגרנות עם וללא הילה בקרב בגירים. ZECUITY® היא מדבקה חד-פעמית הניתנת במרשם, מוצמדת לעור ומשחררת באופן פעיל ודרך העור sumatriptan, התרופה הנפוצה ביותר לטיפול במיגרנות. ZECUITY® מספקת הקלה מכאבי ראש ומבחילות הנובעים ממיגרנות. ZECUITY® אושרה לשימוש לאחר תוכנית פיתוח נרחבת עם ניסויי שלב 3 שכללו 793 מטופלים שהשתמשו בקרוב ל-10,000 מדבקות ZECUITY®. בניסויים אלה, ZECUITY® הציגה פרופיל בטיחות חיובי והייתה יעילה בהקלה על כאבי ראש ובחילות הנובעים ממיגרנות שעתיים לאחר הפעלת המדבקה.

ZECUITY® של ניופאת' מצטרפת לתיק התרופות היחודיות המתרחב של טבע בתחום מערכת העצבים המרכזית. לטבע תהיה כעת גישה לטכנולוגיה הייחודית של ניופאת', כולל מערכת מתן התרופה דרך העור.

"אנו מאמינים כי ZECUITY® משתלבת מצוין בפעילות החטיבה העסקית שלנו בארה"ב העוסקת במערכת העצבים המרכזית, עם מכירות בטווח המיידי ופוטנציאל מסחרי משמעותי," אמר מייק דרקץ', סגן נשיא ומנהל חטיבת מערכת העצבים המרכזית של טבע בארה"ב."ZECUITY® מאפשרת מתן מהיר של sumatriptan דרך העור ועוקפת את מערכת העיכול בכדי למנוע בעיות של נטילה אוראלית של התרופה, ובכך נותנת מענה לצורך משמעותי של מטופלים שאין לו מענה כיום, בעיקר לאלה הסובלים מבחילה הנובעת ממיגרנות. אנו בטבע נמנף את תשתית תכנית
ה-Shared Solutions הייחודית שלנו על מנת לקדם את השימוש בתרופה חדשה וחשובה זו בקרב מטופלים הסובלים ממיגרנות."

• 2.15 דולר למניה במזומן שישולמו כאשר המכירות נטו של ZECUITY® יגיעו ל-100 מיליון דולר לפחות בכל אחד מארבעה רבעונים קלנדאריים ברצף, עד וכולל יום השנה התשיעי למועד המכירה המסחרית הראשונה של ZECUITY®; וגם -
  • 1.00 דולר למניה במזומן שישולמו כאשר המכירות נטו של ZECUITY® יגיעו ל-300 מיליון לפחות בכל אחד מארבעה רבעונים קלנדאריים ברצף, עד וכולל יום השנה התשיעי למועד המכירה המסחרית הראשונה של ZECUITY®.

חברת-הבת של טבע שתבצע את הצעת הרכש תתקשר בהסכם נפרד לתמורה מותנית במזומן עם חברת American Stock Transfer & Trust. בעלי המניות של ניופאת' יהיו מוטבי צד ג' להסכם זה. בהתאם לתנאי הסכם, טבע תבטיח את ההתחייבות של חברת-הבת שלה לביצוע התשלומים.

עם השלמתה המוצלחת של הצעת הרכש, תרכוש טבע את כל המניות שלא היה קיבול בגינן במכרז על דרך של מיזוג דו-שלבי (Second-Step) באותו מחיר ועם התחייבות לבצע את אותם תשלומים מותנים שקיבלו בעלי המניות שמכרו את מניותיהם בהצעת הרכש. הצעת הרכש וזכויות היציאה יפקעו בשעה 12:00 בלילה, על פי שעון ניו-יורק, ביום העסקים ה-20 שלאחר פתיחתה של הצעת הרכש, אלא אם כן תתקבל הארכה בהתאם להסכם המיזוג והחוקים והתקנות הרלוונטיים של הרשות לניירות ערך בארה"ב.

השלמת הצעת הרכש מותנית במספר תנאים, לרבות היענות מינימלית של רוב מבעלי המניות של חברת ניופאת' על בסיס דילול מלא, פקיעה או ביטול של כל תקופת המתנה במסגרת חוקי התחרות הרלוונטיים, וכל תנאי נהוג אחר. הדירקטוריון של ניופאת' אישר את העסקה פה אחד.

העסקה צפויה להיות מושלמת בפברואר 2014.

אודות ZECUITY®

ההתוויה של ZECUITY® הינה לטיפול אקוטי במיגרנות עם וללא הילה בקרב בגירים. ZECUITY® היא מדבקה
חד-פעמית המוצמדת לזרוע או לירך העליונה בעת מיגרנה. לאחר ההדבקה ובלחיצת כפתור, ZECUITY® יוזמת מתן דרך העור, תוך כדי שהיא עוקפת את מערכת העיכול. במהלך מינון הנמשך ארבע שעות, המיקרו-מעבד בתוך ZECUITY® מנטר באופן מתמשך את התנגדות העור ומווסת את מתן התרופה בהתאם על מנת להבטיח מתן של 6.5 מ"ג של sumatriptan, התרופה הנפוצה ביותר לטיפול במיגרנות, וזאת עם שוני מינימאלי בין מטופל למטופל. ZECUITY® הינו סימן מסחר רשום של חברת ניופאת'.

טבע תעשיות פרמצבטיות בע"מ (NYSE: TEVA) היא חברת תרופות גלובלית המחויבת לפיתוח ולשיווק תרופות באיכות גבוהה בהישג יד בכל מקום בעולם. החברה, שבסיסה בישראל, עוסקת ביצור תרופות גנריות, תרופות ייחודיות וממותגות ובייצור חומרי גלם פעילים לתעשייה הפרמצבטית.

טבע מובילה את שוק התרופות הגנריות העולמי, עם נוכחות ביותר מ-60 מדינות ועם סל תרופות של למעלה מ- 1,000 מולקולות הנמכר ביותר מ-120 שווקים. התרופות הייחודיות והממותגות של החברה מתמקדות בתחומי מערכת העצבים המרכזית, האונקולוגיה, הכאב, הנשימה ובריאות האישה, כמו גם בתחום התרופות הביולוגיות. טבע מעסיקה כיום כ- 46,000 איש. מכירות החברה הסתכמו בשנת 2012 ב- 20.3 מיליארד דולר.

The following presentation contains forward-looking statements, which express the current beliefs and expectations of management. Such statements involve a number of known and unknown risks and uncertainties that could cause our future results, performance or achievements to differ significantly from the results, performance or achievements expressed or implied by such forward-looking statements. Important factors that could cause or contribute to such differences include risks relating to: our ability to develop and commercialize additional pharmaceutical products, competition for our innovative medicines, especially Copaxone® (including competition from innovative orally-administered alternatives, as well as from potential purported generic equivalents), competition for our generic products (including from other pharmaceutical companies and as a result of increased governmental pricing pressures), competition for our specialty pharmaceutical businesses, our ability to achieve expected results through our specialty, including innovative, R&D efforts, the effectiveness of our patents and other protections for innovative products, decreasing opportunities to obtain U.S. market exclusivity for significant new generic products, our ability to identify, consummate and successfully integrate acquisitions and license products, our ability to reduce operating expenses to the extent and during the timeframe intended by our cost restructuring program, uncertainties relating to the replacement of and transition to a new President & Chief Executive Officer, the effects of increased leverage as a result of recent acquisitions, the extent to which any manufacturing or quality control problems damage our reputation for high quality production and require costly remediation, our potential exposure to product liability claims to the extent not covered by insurance, increased government scrutiny in both the U.S. and Europe of our settlement agreements with brand companies and liabilities arising from class action litigation and other third-party claims relating to such agreements, potential liability for sales of generic medicines prior to a final resolution of outstanding patent litigation, our exposure to currency fluctuations and restrictions as well as credit risks, the effects of reforms in healthcare regulation and pharmaceutical pricing and reimbursement, any failures to comply with complex Medicare and Medicaid reporting and payment obligations, governmental investigations into sales and marketing practices ,particularly for our specialty medicines (and our ongoing FCPA investigations and related matters), uncertainties surrounding the legislative and regulatory pathways for the registration and approval of biotechnology-based medicines, adverse effects of political or economic instability, corruption, major hostilities or acts of terrorism on our significant worldwide operations, interruptions in our supply chain or problems with our information technology systems that adversely affect our complex manufacturing processes, any failure to retain key personnel or to attract additional executive and managerial talent, the impact of continuing consolidation of our distributors and customers, variations in patent laws that may adversely affect our ability to manufacture our products in the most efficient manner, potentially significant impairments of intangible assets and goodwill, potential increases in tax liabilities resulting from challenges to our intercompany arrangements, the termination or expiration of governmental programs or tax benefits, environmental risks, and other factors that are discussed in our Annual Report on Form 20-F for the year ended December 31, 2012 and in our other filings with the U.S. Securities and Exchange Commission. Forward-looking statements speak only as of the date on which they are made and the Company undertakes no obligation to update or revise any forward looking statement, whether as a result of new information, future events or otherwise.