ינואר 09, 2014 חזור »

טבע ממנה את ארז ויגודמן לנשיא ומנכ"ל החברה

• מביא מנהיגות גלובלית ונסיון בביצוע מהפכים עסקיים
  • מביא יכולות אסטרטגיות חזקות במגוון תעשיות והבנה עמוקה בדינמיקות של שווקים

ירושלים, 9 בינואר, 2014 – טבע תעשיות פרמצבטיות בע"מ (NYSE: TEVA) הודיעה היום כי ארז ויגודמן, מונה לנשיא ומנכ"ל החברה, החל מה- 11 בפברואר, 2014. ויגודמן יחליף את המנכ"ל בפועל, איל דשא, אשר ישוב למלא את תפקידו המקורי כמנהל הכספים הראשי של החברה.

ד"ר פיליפ פרוסט, יו"ר החברה, אמר "אני רוצה לברך את ארז על מינויו למנכ"ל טבע. לארז, המכהן כחבר דירקטוריון טבע משנת 2009, הבנה עמוקה של החברה ושל התעשייה בה היא פועלת, באופן הממצב אותו בעמדה חזקה להתחיל את עבודתו בתנופה ולייצר ערך לבעלי המניות. אני רוצה להודות לאיל על שהוביל את החברה בתקופה חשובה זו, ועל התמקדותו בהוצאה לפועל של האסטרטגיה שלנו. אני גם רוצה להודות לכל חברי הדירקטוריון אשר הקדישו מזמנם במרץ לטובת הליך איתור אינטנסיבי זה."

מר ויגודמן מכהן כנשיא ומנכ"ל חברת מכתשים אגן תעשיות בע"מ, החברה המובילה בעולם למוצרים אגרוכימיים גנריים, והוא ימשיך לכהן בתפקידו זה עד ה- 6 בפברואר.

"זהו כבוד גדול עבורי להתמנות לנשיא ומנכ"ל טבע, חברה חלוצה בתעשיית התרופות," אמר מר ויגודמן. "אני שמח לעבוד עם צוות ההנהלה ועובדי טבע כדי להמשיך ולבנות על המסורת האדירה של החברה, כדי לחזק את עמדתנו המובילה בעולם וכדי למצות עד תום את הפוטנציאל הגדול של החברה לספק תרופות ופתרונות למטופלים ברחבי העולם. אני מבין את האתגרים העומדים בפני טבע ואני בטוח שיחד עם צוות ההנהלה נוכל להתמודד עם אתגרים אלו ולעמוד במחויבות שלנו להשיא ערך לבעלי המניות על ידי הרחבת עסקי החברה והשגת צמיחה ארוכת טווח."

אמיר אלשטיין, סגן יו"ר דירקטוריון טבע וראש ועדת האיתור המיוחדת אשר הובילה את החיפוש אחר מנכ"ל, אמר, "ארז הוא האיש הנכון להוביל את טבע. בחנו רשימה נרחבת של מועמדים פנימיים וחיצוניים כחלק מתהליך חיפוש קפדני ומקיף בהובלת הדירקטוריון ובסיוע חברת איתור עולמית מובילה, אגון זנדר. ארז בלט בשל הרקורד המרשים שלו בביצוע מהפכים בתאגידים גלובליים מורכבים והשגת תוצאות פורצות דרך. הוא מנהל מוביל שינוי בעל חשיבה אסטרטגית ויכולות ביצוע מרשימות של תכניות ארגון מחדש, יצירת מומנטום עסקי, הובלת התרחבות מוצלחת בשווקים מתפתחים ועבודה עם שוק ההון. אנחנו מרוצים מאוד עם מינוי זה."

מר ויגודמן הוביל את מכתשים אגן מאז 2010. בתקופה זו הוא השיב את מכתשים אגן לרווחיות ע"י שיפור בפעילות השוטפת והשקעה בתחומים אשר נועדו להביא לצמיחה אורגנית. בין 2009 ל- 2012 מכירותיה של מכתשים אגן עלו בשיעור צמיחה מצטבר (CAGR) של 9%, הרווח התפעולי עלה ב- 33%, והרווח הנקי ב- 55%. מגמות שיפור אלו המשיכו גם בשלושת הרבעונים הראשונים של 2013.

ויגודמן הביא למהפך במכתשים אגן תוך ביצוע תכנית אסטרטגיה מקיפה אשר כללה טרנספורמציה בשווקים מרכזיים, התייעלות תפעולית משמעותית, שיפור פורטפוליו מוצרי מכתשים אגן, וקפיצת מדרגה בתשתית המחקר ופיתוח. הוא הוביל את התרחבות מכתשים אגן בשווקים מתפתחים באסיה ובדרום אמריקה, והביא למיזוג עם כימצ'יינה, מהלך אשר העניק למכתשים אגן גישה לשוק הסיני, והקים את היסודות לתשתית תפעולית נרחבת בסין.

בטרם הצטרף למכתשים אגן, שימש מר ויגודמן כנשיא ומנכ"ל קבוצת שטראוס, חברת מזון ומשקאות גלובלית. בתפקיד זה, הוא הפך את שטראוס לשחקנית גלובלית, עם אוריינטציה לשווקים המתפתחים, ובפרט לברזיל. בשטראוס הוא הוביל שיתופי פעולה עם חברות ענק כגון דנונה ופפסיקו. במהלך כהונתו, שטראוס יותר מהכפילה את מכירותיה מ- 2.9 מיליארד ₪ ב- 2002 ל- 6.2 מיליארד ₪ ב- 2008.

ויגודמן, 54, הוא בעל תואר ראשון בראיית חשבון וכלכלה מאוניברסיטת תל אביב מ- 1987 והנו בוגר תכנית ניהול בבית הספר למנהל עסקים של אוניברסיטת הרווארד. הוא מכהן בוועדה המייעצת של המועצה הלאומית לכלכלה של מדינת ישראל, וכיהן בוועדה המייעצת לנגיד בנק ישראל בין 2005-2009.

טבע תעשיות פרמצבטיות בע"מ (NYSE: TEVA) היא חברת תרופות גלובלית המחויבת לפיתוח ולשיווק תרופות באיכות גבוהה בהישג יד בכל מקום בעולם. החברה, שבסיסה בישראל, עוסקת ביצור תרופות גנריות, תרופות ייחודיות וממותגות ובייצור חומרי גלם פעילים לתעשייה הפרמצבטית.

טבע מובילה את שוק התרופות הגנריות העולמי, עם נוכחות ביותר מ-60 מדינות ועם סל תרופות של למעלה מ- 1,000 מולקולות הנמכר ביותר מ-120 שווקים. התרופות הייחודיות והממותגות של החברה מתמקדות בתחומי מערכת העצבים המרכזית, האונקולוגיה, הכאב, הנשימה ובריאות האישה, כמו גם בתחום התרופות הביולוגיות. טבע מעסיקה כיום כ- 46,000 איש. מכירות החברה הסתכמו בשנת 2012 ב- 20.3 מיליארד דולר.

This release contains forward-looking statements, which express the current beliefs and expectations of management. Such statements involve a number of known and unknown risks and uncertainties that could cause our future results, performance or achievements to differ significantly from the results, performance or achievements expressed or implied by such forward-looking statements. Important factors that could cause or contribute to such differences include risks relating to: uncertainties relating to the transition to a new President & Chief Executive Officer, our ability to develop and commercialize additional pharmaceutical products, including our ability to develop, manufacture, market and sell biopharmaceutical products, competition for our innovative medicines, especially Copaxone® (including competition from innovative orally-administered alternatives, as well as from potential purported generic equivalents), competition for our generic products (including from other pharmaceutical companies and as a result of increased governmental pricing pressures), competition for our specialty pharmaceutical businesses, our ability to achieve expected results through our specialty, including innovative, R&D efforts, the effectiveness of our patents and other protections for innovative products, decreasing opportunities to obtain U.S. market exclusivity for significant new generic products, our ability to identify, consummate and successfully integrate acquisitions and license products, our ability to reduce operating expenses to the extent and during the timeframe intended by our cost restructuring program, the effects of increased leverage as a result of recent acquisitions, the extent to which any manufacturing or quality control problems damage our reputation for high quality production and require costly remediation, our potential exposure to product liability claims to the extent not covered by insurance, increased government scrutiny in both the U.S. and Europe of our settlement agreements with brand companies and liabilities arising from class action litigation and other third-party claims relating to such agreements, potential liability for sales of generic medicines prior to a final resolution of outstanding patent litigation, our exposure to currency fluctuations and restrictions as well as credit risks, the effects of reforms in healthcare regulation and pharmaceutical pricing and reimbursement, any failures to comply with complex Medicare and Medicaid reporting and payment obligations, governmental investigations into sales and marketing practices ,particularly for our specialty medicines (and our ongoing FCPA investigations and related matters), uncertainties surrounding the legislative and regulatory pathways for the registration and approval of biotechnology-based medicines, adverse effects of political or economic instability, corruption, major hostilities or acts of terrorism on our significant worldwide operations, interruptions in our supply chain or problems with our information technology systems that adversely affect our complex manufacturing processes, any failure to retain key personnel or to attract additional executive and managerial talent, the impact of continuing consolidation of our distributors and customers, variations in patent laws that may adversely affect our ability to manufacture our products in the most efficient manner, potentially significant impairments of intangible assets and goodwill, potential increases in tax liabilities resulting from challenges to our intercompany arrangements, the termination or expiration of governmental programs or tax benefits, environmental risks, and other factors that are discussed in our Annual Report on Form 20-F for the year ended December 31, 2012 and in our other filings with the U.S. Securities and Exchange Commission. Forward-looking statements speak only as of the date on which they are made and the Company undertakes no obligation to update or revise any forward looking statement, whether as a result of new information, future events or otherwise.