אוגוסט 02, 2011 חזור »

• הגלולה מציעה שילוב חדשני בין אסטרוגן טבעי לדפוס שימוש נוח
      • לטבע אישור לשיווק המוצר בארבע מדינות מפתח באירופה
      • השקת המוצר צפויה לפני סוף שנת 2011

טבע הודיעה היום כי הגלולה החדשה שלה למניעת היריון, ZOELY™ (NOMAC/E2 - nomegestrol acetate 2.5 מ"ג / 17β-estradiol 1.5 מ"ג), קיבלה אישור לשיווק במדינות האיחוד האירופי להתוויה של מניעת היריון. אישור זה יאפשר להשיק את המוצר באירופה עוד לפני סוף שנת 2011.

לעומת גלולות אחרות המוצעות בתחום זה, TMZOELY , היא גלולה למניעת היריון מסוג Combined Oral Contraceptive – COC המכילה שילוב ייחודי במינון קבוע של 2 הורמוני סטרואיד: 17-beta estradiol, אסטרוגן הזהה במבנהו לאסטרוגן העיקרי המיוצר על ידי שחלות אישה שאינה בהיריון, ו- nomegestrol acetate, פרוגסטין בעל סלקטיביות גבוהה המופק מפרוגסטרון. שילוב חדשני זה יינתן במסגרת מחזור נטילה נוח המורכב משתי תקופות: נטילת גלולה פעילה במשך 24 ימים, ולאחריהם ארבעה ימים לנטילת גלולה ללא חומר פעיל.

"אישור האיחוד האירופי לשיווק TMZOELY באירופה מהווה אבן דרך חשובה ותוספת משמעותית לסל מוצרי בריאות האישה של טבע באירופה," אמר ד"ר ג'רארד ואן אודייק, נשיא ומנכ"ל טבע אירופה. "רכישת חברת Theramex בינואר השנה איפשרה לנו למנף את יכולותינו בתחום בריאות האישה, והשקת TMZOELY היא חלק ממינוף יכולות אלה."

לטבע זכויות שיווק בלעדיות של TMZOELY בצרפת, איטליה, בלגיה וספרד. טבע צופה להשיק את המוצר באחת ממדינות אלה, עוד לפני סוף השנה.

אישור TMZOELY תקף ב-27 מדינות האיחוד האירופי, וכן בנורבגיה, איסלנד וליכטנשטיין.

טבע תעשיות פרמצבטיות בע"מ (נאסד"ק: TEVA) היא חברת תרופות גלובלית המחויבת לפיתוח ולשיווק תרופות באיכות גבוהה בהישג יד בכל מקום בעולם. החברה, שבסיסה בישראל, עוסקת ביצור תרופות גנריות, תרופות ייחודיות וממותגות ובייצור חומרי גלם פעילים לתעשייה הפרמצבטית. טבע מובילה את שוק התרופות הגנריות העולמי, עם נוכחות בכ-60 מדינות ועם סל מוצרים של יותר מ-1,300 מולקולות הנמכר ביותר מ-100 מדינות בעולם. המוצרים הייחודיים והממותגים של החברה מתמקדים בתחומי הנוירולוגיה, הנשימה ובריאות האישה, כמו גם בתחום התרופות הביולוגיות. טבע מעסיקה כיום כ-42,000 איש. מכירות החברה הסתכמו בשנת 2010 ב-16.1 מיליארד דולר.

Teva’s Safe Harbor Statement under the U. S. Private Securities Litigation Reform Act of 1995:

This release contains forward-looking statements, which express the current beliefs and expectations of management. Such statements are based on management's current beliefs and expectations and involve a number of known and unknown risks and uncertainties that could cause our future results, performance or achievements to differ significantly from the results, performance or achievements expressed or implied by such forward-looking statements. Important factors that could cause or contribute to such differences include risks relating to: our ability to successfully develop and commercialize additional pharmaceutical products, the introduction of competing generic equivalents, the extent to which we may obtain U.S. market exclusivity for certain of our new generic products and regulatory changes that may prevent us from utilizing exclusivity periods, potential liability for sales of generic products prior to a final resolution of outstanding patent litigation, including that relating to the generic version of Protonix®, the extent to which any manufacturing or quality control problems damage our reputation for high quality production, the effects of competition on sales of our innovative products, especially Copaxone® (including potential generic and oral competition for Copaxone®), the impact of continuing consolidation of our distributors and customers, our ability to identify, consummate and successfully integrate acquisitions (including the acquisition of Cephalon), interruptions in our supply chain or problems with our information technology systems that adversely affect our complex manufacturing processes, intense competition in our specialty pharmaceutical businesses, any failures to comply with the complex Medicare and Medicaid reporting and payment obligations, our exposure to currency fluctuations and restrictions as well as credit risks, the effects of reforms in healthcare regulation, adverse effects of political or economical instability, major hostilities or acts of terrorism on our significant worldwide operations, increased government scrutiny in both the U.S. and Europe of our agreements with brand companies, dependence on the effectiveness of our patents and other protections for innovative products, our ability to achieve expected results through our innovative R&D efforts, the difficulty of predicting U.S. Food and Drug Administration, European Medicines Agency and other regulatory authority approvals, uncertainties surrounding the legislative and regulatory pathway for the registration and approval of biotechnology-based products, potentially significant impairments of intangible assets and goodwill, potential increases in tax liabilities resulting from challenges to our intercompany arrangements, our potential exposure to product liability claims to the extent not covered by insurance, the termination or expiration of governmental programs or tax benefits, current economic conditions, any failure to retain key personnel or to attract additional executive and managerial talent, environmental risks and other factors that are discussed in this report and in our other filings with the U.S. Securities and Exchange Commission.