מרץ 10, 2015 חזור »

טבע מקדמת מחקר בתחום המחלות הגנטיות והאוטיזם בפתיחת שני מרכזי מחקר חדישים בגליל

טבע ואוניברסיטת בר אילן בונות יחדיו תשתית חדשה למצוינות מדעית בישראל

ירושלים, 10 במרץ 2015 - ארז ויגודמן, נשיא ומנכ"ל טבע, ד"ר מייקל היידן, המדען הראשי ונשיא המו"פ, פרופ' דניאל הרשקוביץ, נשיא אוניברסיטת בר אילן וסילבן שלום, השר לפיתוח הנגב והגליל, חנכו ב-10 במרץ שני מרכזי מחקר מתקדמים וחדישים בגליל: מרכז טבע לחקר גנטיקת האדם בבית החולים לגליל המערבי-נהריה, ומרכז לחקר מדעי המוח בפקולטה לרפואה של אוניברסיטת בר אילן בגליל.

שני המרכזים, שהוקמו על-ידי חברת טבע ואוניברסיטת בר אילן, בהשקעה משותפת של שמונה מיליון דולר, יקדמו את המחקר בתחום המחלות הגנטיות וחקר האוטיזם, והם מהווים השקעה משמעותית בקידום מצוינות מדעית בצפון הארץ.

מרכז טבע לחקר מדעי המוח, בדגש על אוטיזם, יסייע לפקולטה לרפואה בגליל לפתח תוכניות מחקר והוראה חדשות בתחום זה, ובהן הקמתו של מרשם אוטיזם משוכלל, שיעמוד בצפת לרשות כלל החוקרים בארץ.

מרכז טבע לגנטיקת האדם, שמיקומו במרכז הרפואי לגליל המערבי בנהריה, המסונף לפקולטה לרפואה בצפת, יתמקד בחקר השכיחות הגבוהה של תחלואה תלויית-גנטיקה בגליל, במטרה לפתח גישות טיפוליות חדשות להפחתת תחלואה זו.

"החיבור שבין ממשלה, אקדמיה ותעשייה יוצר מודל מנצח, המאפשר לממש כל יעד, וממחיש את מה שאפשר להשיג ביחד עבור מדינת ישראל", אמר נשיא ומנכ"ל טבע ארז ויגודמן בטקס.

"השותפות בין חברת התרופות הבינלאומית המובילה טבע לבין אוניברסיטת בר-אילן שינתה את פני הרפואה והחברה בחבל ארץ זה", הוסיף הרב פרופ' דניאל הרשקוביץ, נשיא האוניברסיטה.

ד"ר מייקל היידן, נשיא מו"פ והמדען הראשי של טבע אמר: "טבע ואוניברסיטת בר אילן בונות יחדיו תשתית חדשה למצוינות מדעית בישראל בצפון הארץ. באמצעות פתיחת מרכז חדש לחקר האוטיזם, ומכון מתקדם לחקר תופעות גנטיות נדירות, ישחק הגליל כעת ובעתיד תפקיד חשוב מבעבר בקידום הידע המדעי הישראלי".

"הפקולטה לרפואה בצפת שהקמנו שינתה את פני מערכת הבריאות בגליל, והקמתה הייתה לאבן-היסוד הראשונה במיתוג הגליל כמרחב מחקר ומדעים", אמר השר לפיתוח הנגב והגליל, סילבן שלום, והדגיש כי הוא מברך על המיזם, ובטוח שיתרום רבות לאיכות החקר והגילוי המדעי ויסייע לשיפור איכות חייהם של תושבי הגליל.

בתמונה מימין לשמאל: ד"ר אוון אליוט, ראש מרכז טבע לחקר המוח, פרופ' רן טור-כספא, דקאן הפקולטה לרפואה בגליל של אוניברסיטת בר אילן, גב' סיגל שאלתיאל הלוי, מנכ"לית המשרד לפיתוח הנגב והגליל ולצדה סילבן שלום, ארז ויגודמן, פרופ' הרב דניאל הרשקוביץ, ד"ר מייקל היידן, גב' רעיה שטראוס, פרופ' צפורה פאליק-זכאי, ראש מרכז טבע לגנטיקת האדם ואיריס בק-קודנר

בתמונה מימין לשמאל: סילבן שלום, השר לפיתוח הנגב והגליל, ארז ויגודמן, פרופ' הרב דניאל הרשקוביץ, נשיא אוניברסיטת בר אילן וד"ר מייקל היידן.

בתמונה מימין לשמאל: ד"ר מייקל היידן, רן טור כספא, ארז ויגודמן, סילבן שלום, פרופ' הרב דניאל הרשקוביץ.