מרץ 02, 2015 חזור »

טבע מודיעה על מכירת האתר בסלרסוויל, פנסילבניה

ירושלים, 2 במרץ, 2015 - טבע תעשיות פרמצבטיות בע"מ (NYSE: TEVA) הודיעה היום על כך שחתמה על הסכם למכירת אתר החברה בסלרסלוויל, פנסילבניה לחברת G&W Laboratories, Inc.. המכירה תומכת בתכניותיה של טבע לייעל את התפעול על ידי קיצוץ עודפי קיבולת ייצור, ומהווה חלק מהתכנית להפחתת עלויות אשר הוכרזה בעבר.

העסקה כוללת את כל הבניינים, הקרקע והציוד המצויים באתר. בהתאם לתנאי ההסכם, G&W תייצר ותשווק מוצרים עבור טבע באתר, וזאת עד שייצור מוצרים אלו יועבר לאתרים אחרים ברשת של טבע. בנוסף, G&W תציע עבודה לכל העובדים בסלרסוויל.

העסקה כוללת את המכירה ל- G&W של 25 מוצרים מתיק המוצרים של טבע, אשר ייוצרו ויימכרו על ידי G&W בארה"ב תחת תווית G&W. בנוסף, העסקה כוללת את העברה הזכויות הבלעדיות ל- G&W למכור בארה"ב שני מוצרי טבע נוספים, תחת תווית G&W, אשר טבע תמשיך לייצר במפעל החברה בזאגרב, קרואטיה. העסקה צפויה להסגר סופית במרץ או אפריל 2015, לאחר השלמת החינה הרגולטורית המתאימה ומילוי מספר תנאי סגירה.

"טבע מנהלת את הפעילות שלה במטרה ליצור יעילויות רבות יותר ולמצב את החברה לצמיחה והצלחה ארוכות-טווח. יש לנו צוות מיומן ומסור בסלרסוויל, ואנו שמחים שהצלחנו להגיע להסכמה עם G&W Laboratories שתאפשר להם להמשיך לעבוד בקהילתם הנוכחית", אמר קרלו דה נוטריסטפאני, נשיא ומנכ"ל התפעול הגלובלי של טבע.

"G&W שמחה שהגיעה להסכמה עם טבע על רכישת האתר בסלרסוויל, השגת זכויות ליותר מ- 25 מוצרים, והעסקת כח עובדים מסור ומנוסה. תחת ההסכם, G&W תספק לטבע מספר מוצרים שהייצור שלהם ימשיך להתבצע באתר הנרכש. רכישת סלרסוויל אתר והמוצרים שלו מחזקת את מערכת היחסים רבת השנים שלנו עם טבע, ועולה בקנה אחד עם האסטרטגיה שלנו לרכישת פלטפורמות שמהן אנו יכולים לקדם את צמיחת הפעילות העסקית ולהרחיב את היצע המוצרים והמינונים שלנו", אמר ד"ר אהרון גרינבלט, סמנכ"ל בכיר ומנהל השיווק בחברת G&W Laboratories, Inc..

האתר בסלרסוויל מייצר כיום תרופות גנריות עם תיק של יותר מ-50 מוצרים המיוצרים כחומרים מוצקים (טבליות וכמוסות), נוזלים, קרמים ומשחות.

טבע תעשיות פרמצבטיות בע"מ (NYSE & TASE: TEVA) היא חברת תרופות גלובלית המספקת פתרונות בריאות ממוקדי-מטופל באיכות גבוהה למיליוני מטופלים מדי יום. טבע, שבסיסה בישראל, היא יצרנית התרופות הגנריות הגדולה בעולם, הממנפת את צבר מוצריה הכולל יותר מ-1000 מולקולות לייצר מגוון רחב של מוצרים גנריים בכמעט כל התחומים הטיפוליים. בתחום התרופות הייחודיות, טבע הינה חברה מובילה בטיפולים חדשניים למחלות מערכת העצבים המרכזית, כולל כאב, ומחזיקה גם בצבר מוצרים חזק בתחום מחלות הנשימה. טבע משלבת את כישוריה בתחום התרופות הגנריות ובתחום התרופות הייחודיות בחטיבת המחקר והפיתוח הגלובלית שלה, במטרה ליצור דרכים חדשות לענות על צרכי המטופלים וזאת על ידי שילוב יכולות בתחום פיתוח תרופות יחד עם פיתוח תכשירים, שירותים וטכנולוגיות. הכנסות טבע בשנת 2014 הסתכמו ב-20.3$ מיליארד. למידע נוסף על החברה, בקרו באתר www.tevapharm.com .

אודות G&W

G&W Laboratories, Inc., שמשרדיה הראשיים נמצאים בסאות' פליינפילד, ניו ג'רזי, היא חברה בבעלות משפחתית שנוסדה ב-1919 על ידי קרל גרינבלט, עם שובו משירותו הצבאי כרוקח בצבא ארצות הברית במלחמת העולם השנייה. בהמשך הצטרף אליו ב-1945 בנו ברטון, גם הוא רוקח ששירת בצבא במלחמת העולם השנייה. G&W רכשה לעצמה מוניטין כחברה חדשנית המתמחה בייצור מינונים בצורות של פתילות (נרות), קרמים, משחות, ג'ל ונוזלים. נכדו של קרל, רון, הוא מנכ"ל החברה הנוכחי, והנין של קרל, אהרון, הוא מנהל השיווק. ביחד עם צוות ההנהלה הבכירה בראשות נשיא חברת G&W, קורט אורלופסקי, הם מנהלים את G&W Laboratories עם מחויבות בלתי מתפשרת לאיכות המוצרים ולשירות הלקוחות, תוך הקפדה על שימור ערכי הליבה של החברה.

This release contains forward-looking statements, which are based on management’s current beliefs and expectations and involve a number of known and unknown risks and uncertainties that could cause our future results, performance or achievements to differ significantly from the results, performance or achievements expressed or implied by such forward-looking statements. Important factors that could cause or contribute to such differences include risks relating to: our ability to develop and commercialize additional pharmaceutical products; competition for our innovative products, especially Copaxone® (including competition from orally-administered alternatives, as well as from potential purported generic equivalents) and our ability to migrate users to our new 40 mg/mL version; the possibility of material fines, penalties and other sanctions and other adverse consequences arising out of our ongoing FCPA investigations and related matters; our ability to achieve expected results from the research and development efforts invested in our pipeline of specialty and other products; our ability to reduce operating expenses to the extent and during the timeframe intended by our cost reduction program; our ability to identify and successfully bid for suitable acquisition targets or licensing opportunities, or to consummate and integrate acquisitions; the extent to which any manufacturing or quality control problems damage our reputation for quality production and require costly remediation; increased government scrutiny in both the U.S. and Europe of our patent settlement agreements; our exposure to currency fluctuations and restrictions as well as credit risks; the effectiveness of our patents, confidentiality agreements and other measures to protect the intellectual property rights of our specialty medicines; the effects of reforms in healthcare regulation and pharmaceutical pricing, reimbursement and coverage; governmental investigations into sales and marketing practices, particularly for our specialty pharmaceutical products; adverse effects of political or economic instability, major hostilities or acts of terrorism on our significant worldwide operations; interruptions in our supply chain or problems with internal or third-party information technology systems that adversely affect our complex manufacturing processes; significant disruptions of our information technology systems or breaches of our data security; competition for our generic products, both from other pharmaceutical companies and as a result of increased governmental pricing pressures; competition for our specialty pharmaceutical businesses from companies with greater resources and capabilities; the impact of continuing consolidation of our distributors and customers; decreased opportunities to obtain U.S. market exclusivity for significant new generic products; potential liability in the U.S., Europe and other markets for sales of generic products prior to a final resolution of outstanding patent litigation; our potential exposure to product liability claims that are not covered by insurance; any failure to recruit or retain key personnel, or to attract additional executive and managerial talent; any failures to comply with complex Medicare and Medicaid reporting and payment obligations; significant impairment charges relating to intangible assets, goodwill and property, plant and equipment; the effects of increased leverage and our resulting reliance on access to the capital markets; potentially significant increases in tax liabilities; the effect on our overall effective tax rate of the termination or expiration of governmental programs or tax benefits, or of a change in our business; variations in patent laws that may adversely affect our ability to manufacture our products in the most efficient manner; environmental risks; and other factors that are discussed in our Annual Report on Form 20-F for the year ended December 31, 2014 and in our other filings with the U.S. Securities and Exchange Commission. Forward-looking statements speak only as of the date on which they are made and we assume no obligation to update or revise any forward-looking statement, whether as a result of new information, future events or otherwise.