אפריל 30, 2014 חזור »

טבע עוברת לשימוש בגז טבעי ב-4 מפעלים בישראל לאחר שחתמה על הסכם אספקה עם דלק ישראל

טבע ודלק ישראל חתמו על הסכם מסגרת להסבה ואספקת גז טבעי למפעלי החברה בנאות חובב, כפר סבא, אשדוד, ונתניה

המהלך מבטא את מחויבות החברות לסביבה נקייה ויביא לשיפור ברווחיות המפעלים

ירושלים, 29 באפריל, 2014 – טבע תעשיות פרמצבטיות בע"מ, הודיעה היום (ג'), כי חתמה על הסכם אספקת גז טבעי עם חברת דלק גז טבעי, שבבעלות דלק ישראל, בהיקף של כ-15 מיליון קוב בשנה. הגז הטבעי יסופק לארבעת מפעלי טבע – ברמת חובב, אשדוד, כפר סבא ונתניה – שיעברו במהלך השנים הקרובות לשימוש בגז הטבעי.

טבע חתמה על הסכם לרכישת גז טבעי עם חברת 'דלק', אשר בסופו של התהליך אף יביא לחיסכון מצרפי של מיליוני דולרים בשנה. ההסכם הינו לתקופה של 3 שנים – מתחילת האספקה למפעל טבע טק – ולטבע ניתנת אופציה להאריכו בשנתיים נוספות. המעבר לגז טבעי יבוא על חשבון השימוש במזוט וגפ"מ, המזהמים והיקרים יותר. ההסכם מבטא את מחויבות החברות לסביבה נקייה ויביא לשיפור רווחיות המפעלים.

כאמור, המפעל הראשון של טבע בישראל אשר יעבור לשימוש בגז טבעי הוא מפעל טבע-טק שבנאות חובב, וזאת כבר החל מהרבעון השלישי של 2014. המעבר לשימוש בגז טבעי בשאר האתרים יושלם בהדרגה.

"ההחלטה על מעבר לשימוש בגז טבעי הינה נדבך נוסף במדיניותה של טבע, אשר מכירה בחשיבות השמירה על איכות הסביבה כאחד ממרכיבי פעילותה העסקית. החלטה זו תביא להשפעה חיובית על הסביבה בשל יתרונותיו של הגז בהשוואה לחלופות מזהמות ואף יקרות יותר," אמר ארז ישראלי, סמנכ"ל בכיר לתהליכים עסקיים גלובליים ומנהל בפועל של חטיבות הכימיה והבטחת האיכות בטבע. "טבע פועלת כל העת למציאת מקורות אנרגיה חלופית, זולים וידידותיים לסביבה ונוקטת במגוון רחב של פעולות מחקר ופיתוח, מיחזור וחיסכון, ניטור ואימוץ של תקנים ירוקים וכן הקניית ערכים באמצעות קורסים וימי עיון ושיח מתמיד עם עובדיה וספקיה."

אבי בן אסאייג, מנכ"ל דלק ישראל, אמר היום כי הוא מברך על חתימת ההסכם. "דלק גז טבעי מובילה מהפכה בתפיסת האנרגיה של ישראל וטבע נמנית על החברות הראשונות שמאמצות את הגישה העולמית החדשה, ומעבירה את מפעליה לשימוש בגז טבעי שהוא זול יותר ומזהם פחות באופן משמעותי בהשוואה לדלקים אחרים הקיימים כיום. אימוץ מוקדם של הגז הטבעי לתעשייה הוא צעד נכון עבור התעשייה הישראלית שיביא לייעול בפעילות המפעלים, להפחתה בזיהום האוויר ולחיסכון משמעותי בהוצאות."

טבע תעשיות פרמצבטיות בע"מ (NYSE: TEVA) היא חברת תרופות גלובלית המחויבת לפיתוח ולשיווק תרופות באיכות גבוהה בהישג יד בכל מקום בעולם. החברה, שבסיסה בישראל, עוסקת ביצור תרופות גנריות, תרופות ייחודיות וממותגות ובייצור חומרי גלם פעילים לתעשייה הפרמצבטית.

טבע מובילה את שוק התרופות הגנריות העולמי, עם נוכחות ביותר מ-60 מדינות ועם סל תרופות של למעלה מ- 1,000 מולקולות הנמכר ביותר מ-120 שווקים. התרופות הייחודיות והממותגות של החברה מתמקדות בתחומי מערכת העצבים המרכזית, האונקולוגיה, הכאב, הנשימה ובריאות האישה, כמו גם בתחום התרופות הביולוגיות. טבע מעסיקה כיום כ- 45,000 איש. מכירות החברה הסתכמו בשנת 2013 ב- 20.3 מיליארד דולר.

אודות דלק גז טבעי

דלק ישראל ודלק גז טבעי פועלות במטרה להביא את בשורת הגז הטבעי לכלל מפעלי התעשייה בישראל, הן באמצעות הזרמה בצנרת הארצית והאזורית והן באמצעות משאיות ייעודיות להובלת גז טבעי דחוס (CNG), למפעלים שלא יחוברו לצנרת. בין לקוחות החברה נמנות חברות מובילות במשק בינהן: שטראוס, נילית ועוד. בחברה מעריכים כי בחודשים הקרובים יצטרפו חברות נוספות למהפכת הגז הטבעי החסכוני והידידותי לסביבה.