חושבים שמדעים זה משעמם? תחשבו שוב

למה אנחנו מפרסמים את המגזין הזה – ועל מה תוכלו לקרוא כאן

שורשיה של טבע, חברה הקיימת כבר למעלה מ- 110 שנים, נטועים עמוק בישראל. בצד הצמיחה העצומה בעשור האחרון והפריסה העולמית הנרחבת, לטבע מחויבות עמוקה למדינת ישראל, לחוסנה ולשגשוגה, וכחברה מבוססת מדע ששורשיה נטועים בישראל אנו מחויבים לקידום המצוינות המדעית במדינת ישראל כתנאי הכרחי להמשך שגשוגו של המשק.

כחלק מהחלטה אסטרטגית זו, משקיעה טבע בפרויקטים התומכים בהוראת מדעים בקרב אוכלוסיות מגוונות בישראל, ומפעילה מגוון רחב של יוזמות חינוכיות וקהילתיות. טבע מעודדת אנשיה להתנדב וגאה בתרומתם ומחויבותם לעשייה חברתית מסביב לאתרי טבע השונים.

בעשור האחרון הושקעו למעלה מ- 15 מיליארד ש"ח במחקר, פיתוח וקידום חדשנות טכנולוגית במסגרת פעילויותינו בישראל.

בנוסף, טבע משקיעה מיליונים רבים בקידום חינוך מדעי דרך מענקי בנייה ומחקר, במלגות ובתוכניות שונות לקידום מצוינות מדעית ישראלית.

באתר זה תוכלו לקרוא על המגוון העצום של פרויקטים בהם מעורבת טבע לקידום מצוינות במדעים, במגוון רחב של אוכלוסיות יעד, לדוגמא:

  1. תלמידי בית ספר: טבע מפעילה תוכניות כמו "טבע הכימיה", שמציגה את היופי והקסם שבכימיה לתלמידים בחטיבות הביניים, ומעודדת תלמידים לבחור בכימיה כמקצוע מוגבר בתיכון ובלימודי ההמשך. כמו כן, חוקרים מהמו"פ של טבע מסיירים בבתי ספר המעוניינים לשמר או לפתוח מגמת כימיה, ומרצים על שימושי המקצוע במטרה לעודד תלמידים לבחור בו.

  2. מורים: לאור המחסור במורים לכימיה בישראל, משרד החינוך יחד עם טבע יזמו פעילות להרחבת הסמכה בכימיה למורים לביולוגיה. בנוסף, לטבע שיתוף פעולה עם החברה הישראלית לכימיה, במסגרתו היא מחלקת פרסים למורים מצטיינים. השנה, לראשונה, יזמה טבע מסלול המדעים במסגרת פרויקט "המורה של המדינה" של "ידיעות אחרונות", במטרה להעלות את קרנם של מורים מצטיינים בתחום זה

  3.  אקדמיה: במרץ 2015 נחנכו בהשקעה כוללת של כ-8 מיליון דולר שני מרכזי מחקר חדשים בגליל, שהוקמו על ידי טבע ואוניברסיטת בר אילן, ויקדמו את המחקר בתחום המחלות הגנטיות וחקר האוטיזם ואת שירותי הרפואה בצפון הארץ. מרכז טבע לחקר מדעי המוח, בדגש על אוטיזם, יסייע לפקולטה לרפואה בגליל לפתח תוכניות מחקר והוראה חדשות בתחום זה, ואילו מרכז טבע לגנטיקה אנושית, המסונף לפקולטה לרפואה בצפת, יתמקד בחקר השכיחות הגבוהה של תחלואה תלויית גנטיקה בגליל, במטרה לפתח גישות טיפוליות חדשות להפחתת תחלואה זו.

  4. מחקר: טבע התחייבה להשקיע עד 15 מיליון דולר, על פני 5 שנים, ברשת הלאומית למצוינות בחקר המוח (NNE), המאגדת כבר כ-60 חוקרים בכירים מעשרת האוניברסיטאות ובתי החולים המובילים בישראל, המקדמים מחקרים פורצי דרך שבכוחם לקדם גישות טיפוליות חדשות במחלות קשות וחשוכות מרפא.

שתפו מאמר זה

כתבות נוספות בנושא

מה המשותף לפרנק אפרסון, ג'ורג' ניסן, לואיס ברייל ובנימין פרנקלין?

מה המשותף לפרנק אפרסון, ג'ורג' ניסן, לואיס ברייל ובנימין פרנקלין?

משבר הקורונה – הזדמנות היסטורית להחזיר את המדענים והמדעניות הגדולים לארץ

משבר הקורונה – הזדמנות היסטורית להחזיר את המדענים והמדעניות הגדולים לארץ