סיעוד בראש שקט

Getty Images: fstop123

הטיפול בהורה מבוגר סיעודי מורכב, בעיקר בשל העובדה שלא תמיד הוא יכול לשתף במה שעובר עליו. איך בכל זאת ניתן "לישון בשקט" כאשר ההורה מטופל רחוק מהעין? בעזרת 6 הפרמטרים הבאים.

כאשר ההורה המבוגר מגיע למצב סיעודי, יש רצון מאוד גדול לגונן ולטפל בו על הצד הטוב ביותר. אלא שאנחנו לא יכולים להיות לצדם כל הזמן, לכן פעמים רבות אנחנו מוטרדים לגבי מצבם ולא בטוחים לגבי הטיפול. השאלה היא כיצד ניתן – במצב בו ההורה לא בהכרח מצליח לתקשר – לדעת שהטיפול הניתן לו הוא באמת מיטבי מבחינתו? הנה שש דרכים שיכולות לסייע, או להוות תמרורי אזהרה, אליהם חשוב לשים לב:

סדר יום קבוע

ממש כמו אצל ילדים, כך גם אצל ההורה המבוגר, ככל שסדר היום יהיה קבוע יותר, כך הוא ירגיש שליטה במצב וידע מה מצפה לו בהמשך היום. בין אם אתם מטפלים בהורה בבית או שהוא נמצא במוסד סיעודי, חשוב לוודא שהוא לוקח את הכדורים בשעה קבועה, שזמני הארוחות, המנוחה והטיול קבועים. סדר יום קבוע, שמותאם לצרכיו של ההורה המבוגר, הוא אחד היסודות החשובים בטיפול סיעודי איכותי. מצד שני, אם אתם שמים לב שסדר היום של ההורה לא קבוע והדבר מקשה עליו, חשוב לקיים שיחה עם המטפל ולשנות את המצב.

מצבו הגופני של ההורה

כאשר אתם מגיעים לביקור אצל ההורה, שימו לב לסימנים מחשידים שעלולים להעיד על התעללות שהוא עובר, בעיקר אם מדובר באדם חסר ישע. הסתכלו על צבע העור, על פצעים נראים לעין, על התנהגות חששנית ולא בוטחת שלא אפיינה עד כה את ההורה. כל אלו יכולים להעיד על סיטואציה שבה המטפל מנצל לרעה את מעמדו וחשוב לתת לך מענה מיידי ולא להעלים עין.

הצטרפו אלינו לקהילת "דואגים למטפלים" בפייסבוק



האינדיקטור הטוב ביותר הוא אם ההורה מאושר
האינדיקטור הטוב ביותר הוא אם ההורה מאושר Getty Images: FredFroese


שיפור באיכות החיים

הטיפול הסיעודי אמור לשפר את איכות חייו של ההורה המבוגר, ולכן חשוב לבחון האם הדבר אכן כך. אם ההורה אוכל בשעות מסודרות אוכל מגוון ומזין, יוצא לטיולים כפי יכולתו, נח בשעות המתאימות, יווצר שיפור באיכות החיים שיכול להביא איתו גם שיפור במצבו הבריאותי של ההורה.

מצב רוחו של ההורה

כאשר ההורה נמצא במסגרת סיעודית תומכת או לחילופין כאשר הוא נהנה מהקשר עם בן המשפחה או המטפל שמטפל בו, מצב רוחו צפוי להיות טוב. אם הטיפול נעשה באופן שמותאם לצרכיו של ההורה, בצורה רגישה, נעימה ועדינה, ניתן יהיה לראות זאת בהתנהגות. זהו פן שחשוב מאוד לשים אליו לב, כיוון שאתם כבני משפחה מכירים את ההורה טוב יותר מכל אחד אחר. אם אתם חוששים שמצב רוחו ירוד, שוחחו איתו ובקשו שיספר את אשר מפריע לו. בדרך הזו תוכלו לבחון איך לשפר את התנאים כך שמצבו הנפשי ובהמשך גם הבריאותי יוכל להשתפר. 

להסתכל, לשאול ולעטוף באהבה
להסתכל, לשאול ולעטוף באהבה Getty Images: galitskaya

אתר זה נועד לסייע, להקל ולהנגיש חלק מהמידע הרב הנצבר ברשותנו, בין היתר בהסתמך על מידע שהועבר לידינו על ידי ארגון Caregivers Israel  ו/או פורסם על ידי  רשויות ציבוריות שונות. אין בתוכן לעיל להוות ייעוץ משפטי או אחר, ואין להסתמך על התוכן ללא ייעוץ מתאים.  המידע הוא כללי ועלול לא לשקף באופן מלא ו/או עדכני את הרגולציה, התקנון והנהלים הרלוונטיים. החברה תפעל לעדכן את המידע המוצג באתר זה ככל שהעדכונים יובאו לידיעתה.

במידה ומצאת כי התוכן ו/או חלק ממנו אינו מדויק או מטעה, אנא צרו איתנו קשר

שתפו מאמר זה

כתבות נוספות בנושא

איך להתמודד עם תפקיד בן המשפחה המטפל כאשר הקשר שלילי?

איך להתמודד עם תפקיד בן המשפחה המטפל כאשר הקשר שלילי?

עזרה סוציאלית: הסיוע שיותר מדי בני משפחה מטפלים לא מכירים

עזרה סוציאלית: הסיוע שיותר מדי בני משפחה מטפלים לא מכירים

למה מתכוונים במושג "פעילות גופנית" בזקנה ומה חשוב שבני המשפחה המטפלים ידעו?

למה מתכוונים במושג "פעילות גופנית" בזקנה ומה חשוב שבני המשפחה המטפלים ידעו?

7 דרכים לייצר קשר טוב עם צוות בית האבות

7 דרכים לייצר קשר טוב עם צוות בית האבות

על חשיבות ההיגיינה בגיל השלישי

על חשיבות ההיגיינה בגיל השלישי

בריחת שתן אצל קשישים – מה חשוב שבן המשפחה המטפל ידע?

בריחת שתן אצל קשישים – מה חשוב שבן המשפחה המטפל ידע?

על שינויי טעם וריח בגיל המבוגר

על שינויי טעם וריח בגיל המבוגר

טיפול פליאטיבי – מה זה בעצם אומר?

טיפול פליאטיבי – מה זה בעצם אומר?

אתם לא לבד. הצטרפו אלינו לקהילת "דואגים למטפלים" בפייסבוק

אנחנו מחכים לכם, הקליקו כאן