לאופטימיות בזמן מלחמה

Getty Images: Silke Woweries

זה לא פשוט לגייס אופטימיות בעת הזו ועם זאת היא חיונית לרווחה הנפשית דווקא עכשיו, כמה דרכים שעשויות לסייע לבני המשפחה המטפלים

המלחמה, מתקפת הטרור שפתחה אותה, החדשות שזורמות ללא הרף, ירי הטילים והרקטות לעבר ישראל, הסיפורים שמפורסמים ברשתות החברתיות ובכלי התקשורת, הדאגה לכוחות הביטחון הישראליים, הכאב - האישי והלאומי, כל אלה הם רק חלק מהסיבות לתחושות השונות שלא נותנות לאף אחד מאיתנו בחברה הישראלית מנוחה כבר שבועות. אם נוסיף לזה את המשימות של בני המשפחה המטפלים תוך ניסיון למצוא שגרה אישית חדשה ואיזון בין העבודה, המשפחה והטיפול בבן המשפחה, הרי שקל ליפול לפסימיות. פסימיות זו עלולה לעורר מעגל קסמים של תחושות שליליות שאין מיטיבות וגזולות זמן ואנרגיה.

אמנם נכון שתקופות קשות מקשות על מציאת סיבות לאופטימיות, אך אם נביט סביבנו, נגלה שהיופי של הרוח הישראלית הוא דווקא ביכולת להאמין, לפעול יחד ולעשות טוב וזה כבר סיבה לאופטימיות. איך בכל זאת מגייסים אופטימיות? באמצעות 5 דרכים פשוטות שיחד מייצרות מעגל חיובי ומשפיעות לטובה על ההתמודדות.

הצטרפו אלינו לקהילת "דואגים למטפלים" בפייסבוק



אינטראקציה חברתית מסייעת בשמירה על האופטימיות בוודאי בזמן קורונה
אינטראקציה חברתית מסייעת בשמירה על האופטימיות בוודאי בזמן קורונה Getty Images: Morsa Images

איך מגייסים אופטימיות ? באמצעות הדרכים הבאות:

1. אורח חיים בריא

זה לא סוד שאופטימיות אינה רק עניין נפשי, גם הגוף זקוק לתמיכה חיובית. לכן, מומלץ לאמץ אורח חיים בריא: שינה טובה, אכילה נכונה ופעילות גופנית. מחקרים מצאו מתאם בין אופטימיות לתוחלת חיים ארוכה ויכולת להתמודד עם מצבים מאתגרים. זו בדיוק הסיבה שחשוב עכשיו, עוד יותר מתמיד, להקפיד על:

  • שינה רציפה בלילה של שבע-שמונה שעות
  • תזונה מאוזנת – שילוב נכון של קבוצות המזון, הימנעות ממזון תעשייתי, צריכה נמוכה של קפאין ואלכוהול וכמובן שתיית מים מרובה הן הדרך לשמור על תזונה בריאה ומבריאה.
  • פעילות ספורטיבית קבועה – פעילות ספורטיבית מעלה את רמות האדרנלין בגוף, משפרת תפקוד, מעלה את מצב הרוח ותחושת הסיפוק ואפילו משפרת תאבון ושינה. לאור המצב הבטחוני ניתן לעשות יותר פעילות בבית. ברשת האינטרנט יש לא מעט סרטוני פעילות חינמיים של פעילות כמו יוגה, פילאטיס, זומבה ועוד

 

2. להפחית צריכת חדשות ולהקפיד על צריכת מידע אמין

חשוב להיות מעודכן ולדעת מה קורה, אולם כאשר אנחנו סובבים כל הזמן סביב החדשות קשה מאוד לשמור על אופטימיות. הפתרון הוא מינון נכון. חשוב להתעדכן לאורך היום, אבל להגביל את צריכת החדשות למרות שהמידע זמין. טוב להזכיר לעצמנו שאין שינויים שמצריכים התעדכנות ללא הרף. צריכת חדשות מוגברת היא דרך מוכחת להגברת פסימיות וחששות. חשוב להתעדכן רק באמצעות מקורות מידע אמינים המתבססים על מקורות מהימנים ועובדות ולקבוע זמנים קבועים להתעדכנות. מכיוון שגם הרשתות החברתיות הפכו למקור מידע, לא רע להגביל גם את הזמן המוקדש להן משום שלרוב הן יציגו לנו את הדהוד המחשבות שלנו וסטטוסים של מי שחושב כמונו, זה לא בהכרח עוזר, להפך, לעיתים זה יוצר עיוות בתפיסת המציאות.

3. חשיבה אופטימית מחזקת את ההתמודדות

אופטימיות הופכת חשיבה חיובית למציאות חיובית גם בתוך קושי או מורכבות. לכן, חשוב להזכיר לעצמנו שזו תקופה ולמרות הקושי, גם התקופה הזו תעבור. חשוב לזכור שהבריאות שלנו חשובה גם עבור יקירנו ולכן עלינו להאמין ביכולת שלנו להתגבר ולהאמין שיהיה טוב יותר.

4. לקבוע אתגרים

במצב הנוכחי, המציאות כמו שהיא מרגישה כמו אתגר כמעט בלתי אפשרי ואכן אירועים בסדר גדול כזה מותירים אותנו חסרי אונים וחוששים. אולם דווקא עכשיו היכולת שלנו לקבוע לעצמנו אתגרים קטנים על בסיס יומי, תחזק את תחושת המסוגלות העצמית ותוכיח שאנחנו יכולים. רשימת "דברים לעשות" יומית היא תכנית פעולה ותכנית פעולה היא כבר סיבה טובה להשקיע אנרגיות במשהו חיובי.

5. לתרגל חשיבה חיובית

כשמחפשים דברים טובים מוצאים אותם. לכן הקדישו כמה דקות בכל יום לחשוב גם על הדברים הטובים בחיים. הבחירה על מה לחשוב היא שלנו ולכן לתרגל את עצמנו לברך על הקיים גם כשקשה מאפשרת לנו לקבל פרופורציות ולהתמקד במה שניתן לעשות.


אתר זה נועד לסייע, להקל ולהנגיש חלק מהמידע הרב הנצבר ברשותנו, בין היתר בהסתמך על מידע שהועבר לידינו על ידי ארגון Caregivers Israel ו/או פורסם על ידי רשויות ציבוריות שונות. אין בתוכן לעיל להוות ייעוץ משפטי או אחר, ואין להסתמך על התוכן ללא ייעוץ מתאים. המידע הוא כללי ועלול לא לשקף באופן מלא ו/או עדכני את הרגולציה, התקנון והנהלים הרלוונטיים. החברה תפעל לעדכן את המידע המוצג באתר זה ככל שהעדכונים יובאו לידיעתה.

במידה ומצאת כי התוכן ו/או חלק ממנו אינו מדויק או מטעה, אנא צרו איתנו קשר

שתפו מאמר זה

כתבות נוספות בנושא

מקורות סיוע לבני משפחה מטפלים בעת מלחמה

מקורות סיוע לבני משפחה מטפלים בעת מלחמה

חמישה טיפים חיוניים לבני משפחה מטפלים

חמישה טיפים חיוניים לבני משפחה מטפלים

איך לקיים ליל סדר מיטבי עם אדם עם דמנציה?

איך לקיים ליל סדר מיטבי עם אדם עם דמנציה?

מה יכול בן משפחה מטפל לעשות כשההורים גרים רחוק?

מה יכול בן משפחה מטפל לעשות כשההורים גרים רחוק?

הדברים שחשוב שבן משפחה מטפל ידע על פצעי לחץ

הדברים שחשוב שבן משפחה מטפל ידע על פצעי לחץ

גם בני משפחה מטפלים צריכים להיות מודעים לגילנות

גם בני משפחה מטפלים צריכים להיות מודעים לגילנות

כיצד יכולים בני המשפחה המטפלים להתמודד עם סטרס?

כיצד יכולים בני המשפחה המטפלים להתמודד עם סטרס?

3 מסלולי טיול לפסח לכל המשפחה, גם להורה המבוגר

3 מסלולי טיול לפסח לכל המשפחה, גם להורה המבוגר

אבי-בתו: מיומנה של בת משפחה מטפלת, פוסט שישה עשר של הגר

אבי-בתו: מיומנה של בת משפחה מטפלת, פוסט שישה עשר של הגר

אתם לא לבד. הצטרפו אלינו לקהילת "דואגים למטפלים" בפייסבוק

אנחנו מחכים לכם, הקליקו כאן