כשליווי משפטי הוא הפתרון הטוב ביותר למשפחה כולה

לא פעם שמצבי משפחתיים מסתבכים ונראים כמעט בלתי פתירים, מגיע הפתרון מהכיוון הלא צפוי: ליווי וייעוץ משפטי. עו"ד אפרת פריימן עם ההסבר כיצד ניתן למצוא פתרון ראוי שיקל על בני המשפחה המטפלים

נהוג לומר שלא מערבים משפחה ועסקים, אבל אין להסיק מכך שלא מערבים עורכי דין ביחסים במשפחה. אדרבא, לפעמים זאת הדרך הטובה ביותר לשמור על היחסים האלה. לאורך שנות עבודתי בליווי בני משפחה בצמתים קשים בחיים, למדתי שלפעמים, ייעוץ וליווי משפטי מונע טעויות, ניצול, אי הבנות, תביעות מיותרות, ובמקרים קיצוניים אפילו הרס המרקם המשפחתי.

לא פעם מגיעים בני משפחה לקבלת סיוע משפטי במצבי חירום או משבר, אבדן ומורכבות אישית גדולה, בהווה או בעתיד הנראה לעין. לקוחות אלה מתמודדים לא רק עם ניהול הטיפול, שמעלה לא פעם סוגיות בקבלת החלטות, רפואיות או ממוניות, אלא גם עם היסטוריה משפחתית ומטענים רגשיים.

משפחות ואי הבנות

בלא מעט מהמקרים המתחים הם בין אחים ואחיות, המשקיעים זמן ואנרגיות שונות בטיפול בהורים (שלא לדבר על הורים קשישים בזוגיות שנייה המטופלים על ידי ילדים נפרדים). קחו למשל אי הבנות בין אחים ואחיות שמטפלים בהורה המתמודד עם דמנציה, שחלוקים ביניהם אם לטפל בו בבית או במוסד סיעודי. ויכוח זה יכול היה, וצריך היה, להימנע מראש, אם ההורה היה חותם על ייפוי כוח מתמשך, שהיה מבהיר לילדים היכן רצונו או רצונה להתגורר, ואפילו קובע באיזו דרך הם רוצים שייפתרו מחלוקות בין הילדים.

דוגמא אחרת למצבים בהם עשויים להתגלע חיכוכים הוא במקרה בו בני המשפחה מטפלים בהורה מכוח צו מינוי אפוטרופסות. במקרה זה ליווי משפטי יכול להבהיר למטפלים מה מצופה מהם כאפוטרופסים הנתונים לפיקוח המדינה, ולמנוע ויכוחים בין המטפלים, שאין להם באמת מקום או עילה.

הצטרפו אלינו לקהילת "דואגים למטפלים" בפייסבוק

                                                                                                                     

לא פעם מתגלעים חיכוכים בין אחים לגבי אופן הטיפול הנדרש
לא פעם מתגלעים חיכוכים בין אחים לגבי אופן הטיפול הנדרש Getty Images: JackF

בתחום המשפטי טוב מוקדם על מאוחר

ייעוץ משפטי נחוץ לעיתים קרובות לגבי קבלת החלטות הקשורות לטיפול ברכוש ההורי, או לשאלה מה ההשלכות, אם בכלל, לגבי ירושת ההורים העתידית. זה נכון שאפשר לא לעשות כלום ולהמתין עד אחרי פטירת ההורה, אבל אז המצב כבר רגיש ונפיץ, והלכידות המשפחתית כבר איננה.

טוב יעשו בני המשפחה אם ילכו מראש, רצוי אפילו יחדיו, לקבל הסבר משפטי על מה שצפוי לקרות, שכן ייעוץ משפטי טוב ומונע יכול להסדיר את הנושאים באופן ראוי, בלי לפגוע במרקם המשפחתי ובעיקר לייצר הסכמות הוגנות, לפעמים עוד בחיי ההורים.

לפעמים המתחים של בני משפחה מטפלים מוצאים את דרכם דווקא אל משפחתו/ה של המטפל/ת העיקרי. התסכול, העייפות, הרגשת הניצול וכדומה, יכולים לצאת בבית על בן או בת הזוג, או הילדים. לפעמים יחסים זוגיים מתערערים עקב הרגשה של הזנחה. לפעמים זה הזמן בו עולים מתחים סביב רכוש, הירושות הצפויות וכד'.

תתפלאו לשמוע, אבל דווקא זה הזמן המתאים ללכת לקבל שעת ייעוץ מעו"ד הבקיא בתחום לגבי יחסי הממון של בני הזוג. שעה של מידע מדויק יכולה להציל את הזוגיות, או המשפחה בדרך שמסייעת לה בתוך תקופה מורכבת גם כך. לכן, לא צריך לפחד מקבלת ייעוץ משפטי ליחסים משפחתיים ומומלץ להסתכל על זה אפילו כעל "רפואה מונעת". ושיהיה לכולנו לבריאות!

רוצים להכיר את המומחים שלנו? פה תוכלו לקרוא עליהם יותר

אתר זה נועד לסייע, להקל ולהנגיש חלק מהמידע הרב הנצבר ברשותנו, בין היתר בהסתמך על מידע שהועבר לידינו על ידי ארגון Caregivers Israel  ו/או פורסם על ידי  רשויות ציבוריות שונות. אין בתוכן לעיל להוות ייעוץ משפטי או אחר, ואין להסתמך על התוכן ללא ייעוץ מתאים.  המידע הוא כללי ועלול לא לשקף באופן מלא ו/או עדכני את הרגולציה, התקנון והנהלים הרלוונטיים. החברה תפעל לעדכן את המידע המוצג באתר זה ככל שהעדכונים יובאו לידיעתה.

במידה ומצאת כי התוכן ו/או חלק ממנו אינו מדויק או מטעה, אנא צרו איתנו קשר

שתפו מאמר זה

כתבות נוספות בנושא

מיגרנות בגיל מבוגר – סכנת חיים או אקמול וגמרנו?

מיגרנות בגיל מבוגר – סכנת חיים או אקמול וגמרנו?

וידיאו-תרפיה: טיפול דרך צילום לבני משפחה מטפלים

וידיאו-תרפיה: טיפול דרך צילום לבני משפחה מטפלים

להתאים את הבית לבן המשפחה המתמודד עם דמנציה

להתאים את הבית לבן המשפחה המתמודד עם דמנציה

תרופות, מזון ומה שביניהם: מה חשוב שבן המשפחה המטפל ידע

תרופות, מזון ומה שביניהם: מה חשוב שבן המשפחה המטפל ידע

כיצד ניתן לצמצם את הסיכונים למחלות הדמנציה?

כיצד ניתן לצמצם את הסיכונים למחלות הדמנציה?

מה חשוב לדעת על תוספי תזונה בדגש על תקופת הקורונה?

מה חשוב לדעת על תוספי תזונה בדגש על תקופת הקורונה?

משפט מניעתי: הכלים המשפטיים שמסייעים בתכנון

משפט מניעתי: הכלים המשפטיים שמסייעים בתכנון

אתם לא לבד. הצטרפו אלינו לקהילת "דואגים למטפלים" בפייסבוק

אנחנו מחכים לכם, הקליקו כאן