מעבר לדיור מוגן: כשרגש ופרקטיקה לא תמיד נפגשים

Getty Images: svetikd

מעבר של ההורה לדיור מוגן מלווה בלבטים טכניים ורגשיים. בחינה רציונלית של היתרונות והחסרונות בתהליך מציאת הבית המתאים עבור ההורה יכולה להשאיר חלק מהלבטים מאחור ולסייע בקבלת ההחלטה.

המציאות שבה הורה הופך לסיעודי או מאבד מעצמאותו במידה כזו שלא מאפשרת לו להמשיך לגור בביתו היא מטלטלת ומגיעה בתקופה לרוב לא פשוטה ממילא. מעבר לדיור מוגן הוא אחת האפשרויות שעולות על הפרק בשלב הזה מכל הטעמים הברורים הנעוצים בקושי, הפיזי והנפשי, הכרוכים בטיפול. ההחלטה לעבור לדיור מוגן מלווה בהרבה מאוד לבטים טכניים ויותר מכך – לבטים רגשיים. אחרי הכל, כולנו גדלנו עם "אל תשליכני לעת זקנה" והתחושה שמתעוררת כאילו ההורה מופקר לידיהם של מטפלים זרים עשויה להיות מאוד טורדנית.

בשלב ההחלטה על המעבר לדיור המוגן יהיו מי שיחשבו שמדובר בפתרון הקל מבחינת המשפחה. אחרי הכל, במקום להתמודד עם הטיפולים ועם הצרכים החדשים של ההורה המבוגר, “שולחים אותו" לדיור המוגן כדי שאחרים יישאו בנטל הטיפול. ובכן, זו דרך אחת ומעוררת אי נוחות לראות את הדברים, אולם אין היא שלמה. כאשר ההורה עובר לדיור המוגן יש לו עדיין אפשרות לשמור על עצמאות ככל האפשר, מה שלא בהכרח היה מתאפשר לו היכן שהתגורר עד עכשיו. כך למשל, אם ההורה התגורר בבית ישן ונדרש לעלות מדרגות כדי להגיע לדירתו, הדיור המוגן כולל מעליות חדישות שישפרו את איכות חייו ויאפשרו לו לצאת ולחזור לביתו בקלות. יותר מזה, הדיור המוגן מאפשר לו להיות תחת השגחה מקסימלית 24 שעות ולמעשה זה בדיוק מה שבן המשפחה צריך.

הצטרפו אלינו לקהילת "דואגים למטפלים" בפייסבוק



הרגשות, אי הוודאות והרצון להגיע להחלטה מיטבית מקשים מאוד על ההחלטה
הרגשות, אי הוודאות והרצון להגיע להחלטה מיטבית מקשים מאוד על ההחלטה Getty Images: Dean Mitchell


אם כן, ברמה הטכנית, זה אמור להיות פשוט. אם ההורה לא מסוגל לדאוג לעצמו ולהמשיך לתפקד באופן עצמאי, הרי שצריך להעבירו למקום מגורים אחר בו ניתן יהי לספק את צרכיו. הדיור המוגן מציע זמינות של מטפלים, צוותים רפואיים, טכנאים, עובדים סוציאליים, מרפאים ועוד אנשי מקצוע שבגיל השלישי ההורה נזקק להם בקביעות. בנוסף, המעקב והבקרה על שגרת חייו של ההורה מלאים ויש בכך שקט נפשי לא מבוטל לבני המשפחה המטפלים. זאת ועוד, הדיור המוגן מציע הזדמנויות חברתיות, כמו: היכרויות חדשות עם אנשים בני גילו, חוגים, אירועי תרבות ומגוון רחב של פעילויות שמפיגות את תחושת הבדידות שיכולה להתעורר אצל ההורה.

גם אם ההורה מאוד שלם עם המעבר, חשוב לתת את הדעת גם למה שעובר עליכם בשלב הזה. פעמים רבות ההורה יעזוב את הבית שבו גדלתם והמעבר יציף הרבה זיכרונות. תמונות, אלבומים, רהיטים, בגדים ואפילו חפצי נוי שלא יהיה להם מקום בביתו החדש של ההורה יעברו אליכם או יזרקו. לעתים תרגישו כאילו חלקים מהילדות שלכם נזרקים, אבל חשוב לזכור שזה חלק בלתי נפרד מהמעבר. ההיפרדות מחפצים היא חלק מהמסע שעובר ההורה וחשוב להיות לצדו, לאפשר לו להיפרד ואם יש דברים בעלי ערך סנטימנטלי מבחינתכם, שמרו אותם בביתכם.

הדיור המוגן מציע לא רק פיקוח רפואי אלא גם פעילויות חברתיות
הדיור המוגן מציע לא רק פיקוח רפואי אלא גם פעילויות חברתיות Getty Images: CasarsaGuru

אתר זה נועד לסייע, להקל ולהנגיש חלק מהמידע הרב הנצבר ברשותנו, בין היתר בהסתמך על מידע שהועבר לידינו על ידי ארגון Caregivers Israel  ו/או פורסם על ידי  רשויות ציבוריות שונות. אין בתוכן לעיל להוות ייעוץ משפטי או אחר, ואין להסתמך על התוכן ללא ייעוץ מתאים.  המידע הוא כללי ועלול לא לשקף באופן מלא ו/או עדכני את הרגולציה, התקנון והנהלים הרלוונטיים. החברה תפעל לעדכן את המידע המוצג באתר זה ככל שהעדכונים יובאו לידיעתה.

במידה ומצאת כי התוכן ו/או חלק ממנו אינו מדויק או מטעה, אנא צרו איתנו קשר

שתפו מאמר זה

כתבות נוספות בנושא

איך להתמודד עם תפקיד בן המשפחה המטפל כאשר הקשר שלילי?

איך להתמודד עם תפקיד בן המשפחה המטפל כאשר הקשר שלילי?

עזרה סוציאלית: הסיוע שיותר מדי בני משפחה מטפלים לא מכירים

עזרה סוציאלית: הסיוע שיותר מדי בני משפחה מטפלים לא מכירים

למה מתכוונים במושג "פעילות גופנית" בזקנה ומה חשוב שבני המשפחה המטפלים ידעו?

למה מתכוונים במושג "פעילות גופנית" בזקנה ומה חשוב שבני המשפחה המטפלים ידעו?

7 דרכים לייצר קשר טוב עם צוות בית האבות

7 דרכים לייצר קשר טוב עם צוות בית האבות

על חשיבות ההיגיינה בגיל השלישי

על חשיבות ההיגיינה בגיל השלישי

בריחת שתן אצל קשישים – מה חשוב שבן המשפחה המטפל ידע?

בריחת שתן אצל קשישים – מה חשוב שבן המשפחה המטפל ידע?

על שינויי טעם וריח בגיל המבוגר

על שינויי טעם וריח בגיל המבוגר

טיפול פליאטיבי – מה זה בעצם אומר?

טיפול פליאטיבי – מה זה בעצם אומר?

אתם לא לבד. הצטרפו אלינו לקהילת "דואגים למטפלים" בפייסבוק

אנחנו מחכים לכם, הקליקו כאן