אלון פאר

אלון פאר (45), מנהל המגמה למדיטציה, מיינדפולנס ודהארמה במכללה האקדמית בווינגייט, מנהל בית ספר להכשרת מדריכי מדיטציה "הבודהא הצוחק" ומטפל ברפואה סינית, מתמודד עם ADHD ומתגורר בנס ציונה

מתמודד עם ADHD

מאז שהוא זוכר את עצמו.

מיקום

נס ציונה, ישראל

מבוא

אלון פאר גרוש ואבא לבן 6, איש רב תחומי שבנוסף לניהול המגמה למדיטציה במכללה האקדמית בווינגייט, הוא מנהל בית הספר להכשרת מדריכי מדיטציה, מטפל ברפואה סינית, סופר, מנגן על גיטרה (אבל גם על פסנתר, דג'מבה (תוף אפריקאי), מפוחית, דיג'ירידו ונבל פה) ובשלן בחסד. בעבר כבר הספיק לעבוד בפרדס המשפחתי, לגדל דבורים, ללמוד אומנויות לחימה מגוונות, ללמד בודהיזם, להעביר ערבי שירה בציבור, לעבוד כעיתונאי נוער, לעבוד כמטפל עם אוכלוסיות מגוונות, לנהל מטבח בעשרות ריטריטים, לתרגם ספרים וזו רשימה חלקית בלבד. הסיבה לגיוון הזה היא אחת – "הפריית הקשב והריכוז שלי", שם החיבה להפרעת הקשב והריכוז איתה הוא מתמודד. עבור אלון המדיטציה היא כלי יעיל להתמודד עם ADHD והמסר שלו להורים עם ADHD  ברור: "תאהבו את הילדים שלכם. תאהבו אותם ותקבלו אותם ככה. פוריים."

היסטוריה קצרה עם ADHD

מאז שהוא זוכר את עצמו אלון היה זקוק למרחב ועניין, את הקושי הוא זוכר כבר מבית הספר היסודי, אבל הוא פיתח מנגנוני פיצוי. בתיכון זה היה בלתי אפשרי, מ-37 יחידות לימוד ירדתי למינימום של 22 רק כדי לעבור. היה עיתונאי צעיר בראש אחד והלימודים לא עניינו אותו, במקום ללמוד כתב בכיתה מאמרי פילוסופיה שהמורים היו דרך קבע מחרימים. הוא אובחן רק בגיל 38, בתקופת לימודיו לא היתה מודעות להפרעות קשב וריכוז. בארבע שנות לימודי רפואה סינית הוא לימד את עצמו ללמוד כדי שיוכל להתרכז וללמוד. החיים מלאי אתגרים למתמודדים עם הפרעות קשב וריכוז, אבל אלון מצא את הדרך שלו והפך את ההפרעה לקרקע פורייה של פעילות ועשיה.

למעבר לעמוד אודות

הסיפורים של אלון פאר

שתפו מאמר זה

הפרעת קשב וריכוז? אני קורא לה הפריית קשב וריכוז