הכירו את Caregivers Israel: אוזן קשבת וכתף תומכת למטפלים

Getty Images: CasarsaGuru

"תפקיד המטפל חיוני אך גם שקוף, בתוך הקושי של המטופל אנחנו מוותרים על התייחסות לקושי שלנו, אבל גם מטפל צריך הכרה ורשת תמיכה." רחל לדאני, מנכ"לית Caregivers Israel, בעצמה מטפלת בעבר, הקימה את הארגון ממש לשם כך

"להיות בן משפחה מטפל זה כמו להיות רץ מרתון, בלי עצירה להתרעננות ולהטענת מצברים אי אפשר להצליח ולהתמיד לאורך זמן," אומרת רחל לדאני, מנכ"לית ומייסדת Caregivers Israel, ארגון ללא מטרת רווח שפועל לקידום והרחבת זכויות המטפלים, תמיכה במטפלים והגברת המודעות לתפקידם. "אחד הדברים שעולים אצל מטפלים הוא תחושת הבדידות והקושי אבל הם נדחקים מאחור כי מול הקושי של המטופל יש תחושה שכאילו אין לגיטימציה לקושי אחר. אבל זו טעות. לטפל זו זכות, אבל בזכות הזו טמון קושי וצריך להכיר בו ולפעול לסייע להקלתו. אחת הדרכים היא להפיג את תחושת הלבד וזה נכון גם מעשית - כמיליון וחצי מטפלים חיים בישראל והקושי שלהם שקוף לרובנו".

להיות מטפל בתוך שגרת היומיום

"הטיפול כרוך בהתמודדות פיזית, נפשית וכלכלית, מטפלים לרוב עושים את תפקידם תוך כדי ניהול היומיום – החיים, המשפחה והקריירה. הם מקדישים בממוצע 20 שעות בשבוע לטיפול בקרוב המשפחה ובעניינים הנלווים, לתקופה ארוכת טווח וללא תשלום ולעיתים גם נלקחים כמובן מאליו. בתוך כל זה פעמים רבות המטפל עצמו וצרכיו נדחקים הצידה בתקופה שלמעשה הנטל המשפחתי, הנפשי, הכלכלי ואפילו התעסוקתי גדל. הצורך בתמיכה אישית, קהילתית וגם מערכתית הוא גדול ומטפלים רבים זקוקים לכלים להתמודד, אלא שהמודעות לתפקיד גם ברמה האישית, הקהילתית והלאומית נמוכה. לתוך הוואקום הזה נכנסת Caregivers Israel  ומנסה לייצר מציאות אחרת בכל אחת מהרמות – לעזור למטפל עצמו ולהגביר את המודעות של הקהילה, העסקים והמדינה."

לבנות רשת תמיכה

"ההפיכה למטפל היא לא משהו שניתן לתכנן או באמת להיערך אליו ואת הכלים להתמודד אנחנו יוצרים בעמל רב תוך התמודדות במקביל במספר חזיתות ובניסיון לשמור גם על שגרה. פתאום, בלי שום הכנה מראש, אנחנו נדרשים לתמוך, לנהל טיפול, ללוות לטיפולים וביקורים רפואיים, להקפיד על סדר יום של אדם נוסף, לתמוך רגשית ולהיות חזקים. כל אחד מאתנו עובר את זה אחרת, אולם יש מאפיינים משותפים ואף אחד מאתנו לא צריך לעבור את זה לבד. הליווי והייעוץ שאנחנו ב-Caregivers Israel נותנים נועד לסייע, לתת מקום למטפל ולעזור לדעת מה הזכויות שמגיעות לו, אילו הטבות, להקשיב, לסייע לשכלל כלים שיסייעו וגם, שלא במפתיע, להזכיר לו לדאוג לעצמו ולסייע, גם בתוך כל הקושי, לראות את הצדדים החיוביים למצוא גם בהם חיזוק."

הצטרפו אלינו לקהילת "דואגים למטפלים" בפייסבוק

                                                                                                                     

רחל לדאני מציעה 12 טיפים להתמודדות  עם תפקיד המטפל:

  • לימדו על המצב הרפואי של ההורה ומה נדרש כדי לטפל בו בצורה הטובה ביותר. קבלו את המידע ממקורות אמינים ומקצועיים (רופא המשפחה, גריאטר, עו”ס קופת חולים, עמותות חולים).
  • ארגנו את המידע הרפואי בצורה מסודרת ונגישה.
  • ודאו כי מסמכים משפטיים הקשורים לזכויות שלכם ושל יקירכם מעודכנים וזמינים.
  • חפשו וגייסו חברים, בני משפחה שכבר טיפלו או מטפלים בהורה מזדקן: התייעצו וקבלו תמיכה מכאלה שיודעים מה עובר עליכם.
  • שימרו על הבריאות האישית שלכם: הקפידו על בדיקות תקופתיות, ביקורים שגרתיים אצל רופא המשפחה.
  • מציעים לכם עזרה? קבלו אותה: הציעו דברים ספציפיים שאנשים יכולים לעשות על מנת לעזור לכם.
  • היו פתוחים לעשות שימוש בטכנולוגיות חדשות שעשויות לעזור לכם לטפל ביקירכם.
  • עודדו את העצמאות של ההורה עד כמה שהמצב מאפשר זאת.
  • זהו את הגבולות שלכם: תהיו מציאותיים לגבי היקף הזמן וההשקעה האישית שלכם. שתפו בכך את בני המשפחה והצוותים הרפואיים.
  • קבלו את ההורה המזדקן, זו הזדמנות לקרבה מחודשת: הניחו לאכזבות וקונפליקטים לא פתורים מהעבר.
  • תנו לעצמכם קרדיט: אתם עושים את המיטב באחת המשימות המורכבות של חייכם.
  • הצטרפו לקהילה של בני משפחה מטפלים לקבלת מידע ותמיכה (אתר caregivers Israel, קבוצת הפייסבוק)

CareGivers Israel הארגון הישראלי לבני משפחה מטפלים - תעודת זהות

תחום עיסוק:

ארגון לא מטרת רווח שמטרתו לקדם ברמה הארצית מודעות, חקיקה ושירותים במקומות עבודה ובקהילה למען בן המשפחה המטפל. מעבר למודעות לתפקיד המטפל, Caregivers Israel פועלת על מנת להנגיש את המידע הקיים בנושא, לפתח שירותים בקהילה ובמקומות העבודה, לייצר רשת ביטחון למטפל ולספק ייעוץ וליווי אישי.

קצת על CareGivers Israel הארגון הישראלי לבני משפחה מטפלים:

"אחרי השנה הכי אינטנסיבית בחיי, שנה בה מצאתי את עצמי תומכת, חזקה, מדברת עם רופאים, לומדת על המחלה, אוספת כלים להתמודד עם תופעות הלוואי של הטיפול והמחלה, בתי חולים, חדרי מיון טיפולים ובתוך כל זה גם החיים – ילדים, עבודה, אז קיבלנו את הבשורה הטובה שהכל מאחורינו. חזרתי לשגרה, אבל משהו לא היה נכון. עזבתי את מקום העבודה. באותה תקופה ראיתי סרט על חולת סרטן והמטפלת שלה שהכיר לי לראשונה את המושג caregiver ופתאום הכל התחבר. הבנתי שאת כל מה שעברתי עובר אחד מכל שלושה אנשים בעולם, ולדבר הזה יש תפקיד ושם והגדרה ואפילו זכויות. החלטתי להקים מיזם חברתי שנועד בדיוק לזה -  לייצר הכרה ומודעות לתפקיד החשוב והמורכב הזה של בן משפחה שהופך למטפל, ולא רק גם מידע, תמיכה ופעילות למען הכרה, הקלות וזכויות. התחלתי לגייס שותפים ומשאבים ובפברואר 2014 הוקם קר גיברס ישראל - הארגון הישראלי לבני משפחה מטפלים. המטרות שלהו בן: להעלות מודעות אישית וציבורית, לקדם מדיניות לאומית, לעצב סביבות ידידותיות ותומכות לבני משפחה מטפלים – בקהילה, במקומות עבודה ובמערכות בריאות ולהעניק תמיכה, מידע והכוון לבני משפחה מטפלים."

פעילות

תחומי הפעילות מחולקים לשלושה

  1. מודעות – אחד מכל שלושה ישראלים הוא מטפל, אבל המטפלים נותרים שקופים ולא זוכים בהכרה ובלגיטימציה שהם ראויים להם, לא בעיני עצמם ולא ברמת הקהילה או החברה. קר גיברס ישראל פועלת להרחבת הלגיטימציה החברתית, ליצירת ערבות הדדית שמחזקת את החוסן של הקהילה ומייצרת נראות למטפלים, לתפקיד וגם לקושי.
  2. קידום מדיניות – קר גיברס ישראל פועלת לקידום והרחבת זכויות בני משפחה מטפלים, הקצאת משאבים ומתן שירותים מערכתיים למטפלים.
  3. מתן מידע תמיכה והכוונה לבני המשפחה – ניתן לצייר שלושה מעגלי תמיכה שקר גיברס ישראל מעניקה: הראשון, דרך האתר ובפייסבוק, שם ניתן לקבל מידע, לקרוא חוברות הדרכה ולהיעזר בגוף הידע שם. השני מתחיל בפניה, דרך האתר או דרך מרכז הייעוץ הטלפוני, היועצים מקשיבים, מעניקים מידע, מכוונים, בוחנים מאיפה צריך להתחיל בסיוע, מחפשים מקורות תמיכה ומחברים בין הצדדים. השלישי הוא מעגל של ליווי וייעוץ הדוק יותר בהתאם לצורך. מלבד ניתנות גם הרצאות וסדנאות ברחבי הארץ, וניתן להצטרף לקבוצות תמיכה או לקהילה באתר הפייסבוק.

ליצירת קשר עם עמותת CareGivers Israel:

דוא"ל: info@caregivers.org.il

אתר: https://caregivers.org.il/ באתר קיימת אפשרות ליצירת קשר

קבוצת פייסבוק: Caregivers Israel  הארגון הישראלי לבני משפחה מטפלים

אזור פעילות: ארצי


אתר זה נועד לסייע, להקל ולהנגיש חלק מהמידע הרב הנצבר ברשותנו, בין היתר בהסתמך על מידע שהועבר לידינו על ידי ארגון Caregivers Israel  ו/או פורסם על ידי  רשויות ציבוריות שונות. אין בתוכן לעיל להוות ייעוץ משפטי או אחר, ואין להסתמך על התוכן ללא ייעוץ מתאים.  המידע הוא כללי ועלול לא לשקף באופן מלא ו/או עדכני את הרגולציה, התקנון והנהלים הרלוונטיים. החברה תפעל לעדכן את המידע המוצג באתר זה ככל שהעדכונים יובאו לידיעתה.

במידה ומצאת כי התוכן ו/או חלק ממנו אינו מדויק או מטעה, אנא צרו איתנו קשר

שתפו מאמר זה

כתבות נוספות בנושא

הכירו את עמותת חברים לרפואה: תרופות מצילות חיים

הכירו את עמותת חברים לרפואה: תרופות מצילות חיים

הכירו את עמותת מטב: הרווחה של כולנו

הכירו את עמותת מטב: הרווחה של כולנו

הכירו את עמותת ליל"ך: לא לפחד לדבר על המוות

הכירו את עמותת ליל"ך: לא לפחד לדבר על המוות

הכירו את עמותת ער"ן - מישהו שיקשיב לקושי

הכירו את עמותת ער"ן - מישהו שיקשיב לקושי

הכירו את כל זכות: כאן כדי שתדעו בדיוק מה מגיע לכם

הכירו את כל זכות: כאן כדי שתדעו בדיוק מה מגיע לכם

הכירו את יד שרה: מסייעים במה שצריך, למי שצריך, מתי שצריך

הכירו את יד שרה: מסייעים במה שצריך, למי שצריך, מתי שצריך

הכירו את האגודה לזכויות החולה: עוזרים לשנות גורלות

הכירו את האגודה לזכויות החולה: עוזרים לשנות גורלות

הכירו את עמותת עמדא: לא לשכוח את המטפל

הכירו את עמותת עמדא: לא לשכוח את המטפל

הכירו את פרויקט זוה"ר: כאן כדי שתצאו מזה

הכירו את פרויקט זוה"ר: כאן כדי שתצאו מזה

הכירו את עמותת מלב"ב: לדעת להתמודד עם אלצהיימר

הכירו את עמותת מלב"ב: לדעת להתמודד עם אלצהיימר

אתם לא לבד. הצטרפו אלינו לקהילת "דואגים למטפלים" בפייסבוק

אנחנו מחכים לכם, הקליקו כאן