הכירו את כל זכות: כאן כדי שתדעו בדיוק מה מגיע לכם

Getty Images: Grandriver

אתר "כל זכות" מספק לחולים ולבני משפחותיהם מידע לגבי הזכויות המגיעות להם מטעם כל הגופים הרלוונטיים. אמתי קורן, מנכ"ל "כל זכות" מסביר מדוע האתר יכול לחסוך לכם הרבה זמן וכסף

נושא הזכויות שמגיעות לנו לאורך החיים הוא עניין מאוד חמקמק. עד לפני עשור לא ניתן היה לדעת באופן פורמלי מה הן הזכויות שמגיעות ליולדות, לחולים במחלות שונות, לחיילים משוחררים, לאנשים שהגיעו לגיל פרישה ועוד. אמתי קורן, מנכ"ל "כל זכות”, יחד עם ארז פרלמוטר (יו"ר כל זכות) שמו לב לנקודת הכשל הזו והחליטו לתקן אותה על הצד הכי טוב שאפשר. “בהתחלה היינו בטוחים שאת כל המידע ניתן למצוא באינטרנט", מספר קורן, “אבל מהר מאוד הבנו עד כמה אנחנו רחוקים מהמציאות. נתקלנו בהרבה מאוד  אתרים "רדודים" ולא עדכניים ובהרבה גופים מסחריים שמנסים למשוך אליהם את הגולשים החלטנו לשנות את המצב מקצה לקצה. כיום אתר כל זכות נותן מענה לכ-850,000 משתמשים בחודש שנכנסים לאתר, ללא כל תשלום, מקבלים מידע פורמלי, מקיף, אמין, מקצועי ויסודי על כל אירוע או שלב בחיים".

קורן מספר שאחת הבעיות בנושא זכויות היא שהן פעמים רבות משיקות למספר גדול מאוד של גופים. “היתרון שלנו ב"כל זכות" הוא שאנחנו מתארים לאדם את תמונת המצב בנושא זכויותיו ממגוון רחב של זוויות, בשפה פשוטה ועם הרבה דוגמאות כדי להמחיש את הדברים. כך למשל, אדם שלקה בסרטן הוא צרכן של זכויות שקשורות לעשרות גופים, ביניהם משרד התעסוקה, משרד הרווחה, ביטוח לאומי ועוד. יש לפעמים זוויות התבוננות שאדם לא בהכרח מחבר לסיטואציה בה הוא נמצא, כמו למשל שלחולי סרטן שהם גם ניצולי שואה מגיעות זכויות ספציפיות, בין היתר מהרשות לזכויות ניצולי השואה. ברגע שהאדם או בן המשפחה המטפל בו נחשפים למידע, יש להם אפשרות לעשות סדר ולפנות באופן מאורגן לכל הגופים בהם הם זכאים לזכויות. כמובן שלכל אחד מהגופים יש אתר אינטרנט המתאר את הזכויות שמגיעות במסגרת תחום האחריות של אותו גוף. כל אחד מהם נותן את הזווית הצרה שלו. אתר "כל זכות" הוא היחיד שמתכלל את כל אותן זכויות ויוצר עבור הזכאי אפשרות להיות מודע למה שמגיע לו מכל אחד מהגופים".

עיקרון נוסף שמנחה את אנשי "כל זכות" הוא הרצון לתת מידע קונקרטי ככל האפשר. “אין לנו כל כוונה לנקוט בעמדה זו או אחרת", אומר קורן. “אנחנו מתייחסים לנושא באופן הכי פורמלי, ונותנים לכל סיטואציה כמה זוויות. למשל, כאשר מדובר על זכויות המגיעות לעוזרות בית, אנחנו נותנים ביטוי לזכויות של העוזרת וכן לזכויות שיש למעסיק שלה. באופן הזה מתקבלת תמונה שלמה ומקיפה. זו המומחיות שפיתחנו לאורך השנים והעובדה שמאות אלפי גולשים נעזרים בתוכן מידי חודש מדברת בעד עצמה".

הצטרפו אלינו לקהילת "דואגים למטפלים" בפייסבוק

                                                                                                                     

כל זכות - אתר אחד שמעניק מידע פורמלי, אמין, יסודי ומקצועי בתחום הזכויות
כל זכות - אתר אחד שמעניק מידע פורמלי, אמין, יסודי ומקצועי בתחום הזכויות

 

חשוב להדגיש כי אתר "כל זכות" לא מעניק סיוע ספציפי. “האתר שלנו נגיש לכל האנשים 24 שעות ביממה, 7 ימים בשבוע", אומר קורן. “יחד עם זה, אין לנו מענה טלפוני או מענה למיילים בהם מועלות שאלות ספציפיות של אדם זה או אחר בנוגע לזכויותיו. זה נובע מהרצון שלנו להישאר מומחים בתחום שלנו, כלומר בהנגשת המידע באופן בהיר ופשוט והבאתו לגולשים רבים ככל האפשר”.

חשוב שתדעו

לבני משפחה המטפלים בהורה מבוגר יש לאמתי קורן המלצה אחת חשובה: “בתוך המערבולת הרגשית בה אתם נמצאים, חשוב לתקוע עוגנים ולהבין מה הן הזכויות המגיעות לכם ולהורה המבוגר. הקדישו תשומת לב לכל אחת מהזכויות הרלוונטיות, הכינו את הטפסים הנדרשים, פעלו באופן שיטתי ומאורגן. בדרך הזו תוכלו לחסוך לעצמכם הרבה מאוד זמן וכמובן גם הרבה מאוד כסף. כי ברגע שאתם מודעים לזכויות שלכם, יש בידיכם את האפשרות ליהנות מהן". 

כל זכות - תעודת זהות

תחום עיסוק:

אתר "כל זכות" מספק לכלל הציבור, וספציפית לחולים ולבני משפחותיהם, מידע מקיף, מקצועי, אמין ויסודי לגבי הזכויות המגיעות להם מטעם כל הגופים הרלוונטיים בכל שלב בחיים.

קצת על כל זכות:

לפני כעשור הבינו מייסדי כל זכות, אמתי קורן וארז פרלמוטר שלמרות שכל המידע  קיים ברשת, אין לאנשים שפרשו או אנשים שזכאים לגמלאות זקנה יכולת למצות ערך מהמידע ולכן החליטו לתקן. כדי להנגיש את הנושא החיוני הזה לקהל הרחב הם הקימו את אתר כל זכות שכל מטרתו היא מתן מידע מלא במקום אחד. 

פעילות:

כיום אתר כל זכות נותן מענה לכ-850,000 משתמשים בחודש. אתר אחד שמרכז בצורה יסודית את הזכויות לאנשים השלבים שונים בחיים שלהם, אם יולדות, חיילים משוחררים, חולים. האתר פתוח לכולם, ללא תשלום ומכיל מידע פורמלי, מקיף, אמין, מקצועי ויסודי על כל אירוע או שלב בחיים בצורה נגישה וידידותית למשתמש.

יצירת קשר:

אתר: www.kolzchut.org.il

עמוד פייסבוק >

שעות פעילות: 24/7

אזור פעילות: ארצי


אתר זה נועד לסייע, להקל ולהנגיש חלק מהמידע הרב הנצבר ברשותנו, בין היתר בהסתמך על מידע שהועבר לידינו על ידי ארגון Caregivers Israel  ו/או פורסם על ידי  רשויות ציבוריות שונות. אין בתוכן לעיל להוות ייעוץ משפטי או אחר, ואין להסתמך על התוכן ללא ייעוץ מתאים.  המידע הוא כללי ועלול לא לשקף באופן מלא ו/או עדכני את הרגולציה, התקנון והנהלים הרלוונטיים. החברה תפעל לעדכן את המידע המוצג באתר זה ככל שהעדכונים יובאו לידיעתה.

במידה ומצאת כי התוכן ו/או חלק ממנו אינו מדויק או מטעה, אנא צרו איתנו קשר

שתפו מאמר זה

כתבות נוספות בנושא

הכירו את עמותת חברים לרפואה: תרופות מצילות חיים

הכירו את עמותת חברים לרפואה: תרופות מצילות חיים

הכירו את עמותת מטב: הרווחה של כולנו

הכירו את עמותת מטב: הרווחה של כולנו

הכירו את עמותת ליל"ך: לא לפחד לדבר על המוות

הכירו את עמותת ליל"ך: לא לפחד לדבר על המוות

הכירו את עמותת ער"ן - מישהו שיקשיב לקושי

הכירו את עמותת ער"ן - מישהו שיקשיב לקושי

הכירו את יד שרה: מסייעים במה שצריך, למי שצריך, מתי שצריך

הכירו את יד שרה: מסייעים במה שצריך, למי שצריך, מתי שצריך

הכירו את האגודה לזכויות החולה: עוזרים לשנות גורלות

הכירו את האגודה לזכויות החולה: עוזרים לשנות גורלות

הכירו את עמותת עמדא: לא לשכוח את המטפל

הכירו את עמותת עמדא: לא לשכוח את המטפל

הכירו את פרויקט זוה"ר: כאן כדי שתצאו מזה

הכירו את פרויקט זוה"ר: כאן כדי שתצאו מזה

הכירו את עמותת מלב"ב: לדעת להתמודד עם אלצהיימר

הכירו את עמותת מלב"ב: לדעת להתמודד עם אלצהיימר

הכירו את Caregivers Israel: אוזן קשבת וכתף תומכת למטפלים

הכירו את Caregivers Israel: אוזן קשבת וכתף תומכת למטפלים

אתם לא לבד. הצטרפו אלינו לקהילת "דואגים למטפלים" בפייסבוק

אנחנו מחכים לכם, הקליקו כאן