וביום התשיעי? הטיפול בתינוק לאחר ברית מילה

Getty images; Credit:xijian

מתי מסירים את התחבושת, האם מותר לקלח, איך מרגיעים ולמה צריך לשים לב? המדריך המלא לטיפול בתינוקכם לאורך השעות והימים הראשונים לאחר ברית מילה

בשעה טובה ומוצלחת נולד לכם בן והליך הברית מאחוריכם, תשמחו לדעת כי תהליך ההחלמה מהברית הוא קצר, ובהקפדה על כמה כללים בטיפול בתינוק ובאזור הברית, מדובר על עניין של ימים ספורים. ריכזנו עבורכם מידע שעשוי להקל עליכם להעביר את התקופה הזו בקלות, בלי דאגות ובבריאות.

טיפול בחבישה

בטקס ברית המילה מסיר המוהל בהליך כירורגי פשוט את העורלה, מעטפת עור המכסה את קצה הפין. אחר כך הוא יחבוש את האיבר בתחבושת סטרילית ויוודא כי אין דימום ממושך וכי התחבושת אינה לוחצת מדי. שימו לב כי כתמים ורודים אדמדמים עשויים להופיע על התחבושת והטיטול בכמות קטנה, זוהי תופעה שכיחה ואינה אמורה להדאיג. כדי לוודא שלא מדובר בדימום משמעותי, החליפו את הטיטול לעיתים תכופות. לאחר הברית חשוב לעקוב אחר מתן השתן של התינוק ואם לא הטיל שתן כעבור ארבע-שש שעות מהברית יש ליצור קשר עם רופא.ה.

ביממה הראשונה לאחר הברית, בכל החלפת טיטול רצוי לטפטף על התחבושת של ברית המילה שמן פראפין, כדי למנוע הידבקות של הפין לחיתול. במהלך היממה השנייה אפשר יהיה להסיר את התחבושת ואפשר יהיה לרחוץ את התינוק. שימו לב כי ישנם סוגים שונים של תחבושות וחלקן מתפרקות מעצמן. המוהל ינחה אתכם בטיפול בחבישה. בכל מקרה שבו תחבושת הברית נפלה במהלך היממה הראשונה, יש לדווח על כך למוהל.

תהליך ההחלמה

בימים הראשונים לאחר הברית אזור העטרה יהיה אדמדם ותופיע הפרשה במקום ברית המילה בשם 'פיברין', זוהי תופעה רגילה והיא תעלם בהדרגה תוך שבוע. הפיברין מופרש משולי עור העורלה ונועד להתחיל בתהליך הגלדת הפצע וריפויו. גם תפיחה קלה של העטרה וסביבתה היא תופעה קלה שאינה צריכה לעורר דאגה וכן לא דורשת טיפול מיוחד, גם היא תחלוף מעצמה תוך ימים ספורים. כדי לקדם את תהליך הריפוי מומלץ שתחשפו את אזור הברית לאוויר לפרקי זמן קצרים במהלך היום. כדאי להקפיד על רחצה יומית כדי לשמור על האזור נקי ככל האפשר.

הרגעה וטיפול בכאב

בשעות שלאחר הברית אפשר להרגיע את התינוק על ידי האכלה, ואין צורך להקפיד על זמני ארוחות קבועים.
הקפידו להחזיק את התינוק בעדינות לאחר הברית והימנעו מהפעלת לחץ על האזור.
אם אינו נרגע, ניתן להקל על הכאב באמצעות מתן משכך כאבים המכיל פארצטמול, שהוא משכך הכאבים היחיד המותר לשימוש מגיל לידה. סירופ אקמולי פורטה המכיל פארצטמול, ניתן ללא צורך במרשם רופא. מספר מנות מקסימלי של סירופ אקמולי פורטה ביממה הוא עד 5 מנות, במרווחים של לפחות 4 שעות בין מנה למנה. יש לעיין בעלון לצרכן לפני השימוש.

מתי יש לפנות לטיפול רפואי?

ברוב המקרים ברית המילה עוברת ללא בעיות מיוחדות. במקרים הבאים יש לפנות מייד לטיפול רפואי:

  • דימום שלא נפסק
  • בכי מתמשך
  • התינוק אינו נותן שתן בארבע- שש השעות מברית המילה או בכל מקרה של עצירת שתן ממושכת
  • חום גבוה (מעל 38°)
  • אי רצון לינוק
  • סימני זיהום באיבר: נפיחות, פריחה, חום מקומי, כאב חריג למגע

שימו לב כי צבע העטרה, הרקמה הכיפתית שבקצה הפין, הוא אדמדם או בגוון דומה לכך, כפי שהיה לפני הברית. אם אתם מבחינים בשינוי משמעותי מוטב לפנות לרופא.ה.

אומנם הימים שלאחר הברית עשויים להיות מעט מלחיצים ומדאיגים, אך בכל שאלה המוהל נמצא לרשותכם ותוכלו להתייעץ עימו, כמו גם עם רופא.ת הילדים שלכם. עקבו אחר ההוראות והכי חשוב – העניקו הרבה חום ואהבה לתינוק. שיהיה במזל!

האמור בכתבה אינו מהווה ייעוץ ו/או המלצה רפואית, להמשך בירור יש לפנות לרופא.ה המטפל.ת.


אין באמור לעיל, במידע או בתשובה כדי להוות בדרך כלשהי, ייעוץ רפואי או אחר כלשהו, המלצה או תחליף לטיפול כלשהו או המלצה למוצר או תכשיר כלשהו. אי לכך, יש לקרוא היטב את עלון המידע הנלווה לכל מוצר ולפנות לרופא לצורך קבלת טיפול או ייעוץ רפואי.

שתפו מאמר זה

כתבות נוספות בנושא

פרכוסי חום בילדים: המדריך המלא להורים | טבע

פרכוסי חום בילדים: המדריך המלא להורים | טבע

כל מה שצריך לדעת על ברית מילה

כל מה שצריך לדעת על ברית מילה

דלקת אוזניים אצל ילדים – כשהאוזניים הקטנטנות כואבות

דלקת אוזניים אצל ילדים – כשהאוזניים הקטנטנות כואבות

כשלבייבי עולה החום או כואב – בטוח שאקמולי פתילות

כשלבייבי עולה החום או כואב – בטוח שאקמולי פתילות

כשלבייבי עולה החום או כואב – בטוח שאקמולי

כשלבייבי עולה החום או כואב – בטוח שאקמולי

שוב עלה לו החום?! על מחלות החורף בתינוקות וילדים

שוב עלה לו החום?! על מחלות החורף בתינוקות וילדים