מקורות סיוע לבני משפחה מטפלים בעת מלחמה

המלחמה מעמיקה את האתגר המורכב גם כך של בני המשפחה המטפלים

תוצאותיה האיומות של מתקפת הטרור והימשכות מצב המלחמה מגבירות משמעותית את מורכבות משימת הטיפול בבן המשפחה, שגם בשגרה אינם פשוטים ודורשים איזון בין כל התחומי החיים ולא מעט תמיכה. על הנושאים החשובים עליהם יש לתת את הדעת בזמן מצבי חירום, ניתן לקרוא בכתבה הזו, בה תוכלו לבדוק אם אתם מוכנים ואם יש עוד נושאים אליהם יש להתייחס וכמובן שחשוב להתעדכן בהנחיות פיקוד העורף.

התשובה לשאלה "מה נדרש בזמן מלחמה או חירום לבני המשפחה המטפלים" התשובה היא כל מה שנדרש בשגרה ויותר. לכן אחת ההמלצות החשובות ביותר הוא לנסות למצוא שגרה חדשה לתקופה הקרובה, שכרגע לא ניתן להעריך כמה זמן היא תימשך.

אין זה מפתיע שאחד הדברים החשובים ביותר הוא בריאות ורווחה נפשית ולכן, גם בתקופה זו חשוב לשמור על עקרונות התזונה הנכונה ועל פעילות גופנית מותאמת, ניתן להיעזר בכתבה כיצד אפשר לסייע להורה לשמור על פעילות גופנית בהתאם ליכולות של ההורה ומגבלות התקופה. לא פחות מזה, חשוב לשמור גם על רווחתם של בני המשפחה המטפלים באמצעות מספר טיפים לשמירה על בריאותם.

התמודדות עם לחץ במצבי משבר

התקופה האחרונה היא הגדרה מילונית למצבי לחץ, עם היקף הפגיעה יש קושי אדיר להתמודד ולא סתם כולנו מתקשים למצוא מילים כדי לבטא את התחושות, החששות והכאב, מה שלא פעם מחזק רגשות שליליים אף יותר. הלחץ שנוצר הוא טבעי וחשוב למצוא טכניקות להתמודדות עם סטרס, ללמוד כיצד ניתן לסייע בהתמודדות ההורה עם חרדה וגם לפנות לקבלת תמיכה דרך קופות החולים, ער"ן – עזרה ראשונה נפשית, או העיריות. חשוב בכל מצב של שינוי במצב הרוח, עם זיהוי של לחץ, דיכאון, חרדה או חוסר תאבון וכדומה, לפנות לרופא המשפחה ולעדכנו במצב לשם יעוץ ואולי גם אבחון, אם יש צורך.

סיוע לתמיכה בבני משפחה מטפלים ותמיכה נפשית

עמותת caregivers ישראל יחד עם משרד הרווחה והבטחון החברתי - ג׳וינט אשל הקימו דף לריכוז המענים השונים לבני משפחה מטפלים.

אתר ״נפשי״ מאגד שירותים ומענים מגוונים לתמיכה נפשית כדי לסייע בימים קשים אלה בהם כולנו מתמודדים עם מציאות המייצרת עומס רגשי רב. האתר כולל כלי סינון על מנת לאפשר להגיע למענה הרלוונטי ביותר. האתר הוקם על ידי ג'וינט ישראל מעבר למגבלות בשותפות עם קרנות הביטוח הלאומי. המענים והשירותים באתר עברו סינון מקצועי, האתר מתעדכן כל העת: www.nafshi.info

מה עושים בבית?

מצב המלחמה מגביר את הצורך להיות בבית, קרוב ככל הניתן למרחבים מוגנים. עם זאת, חשוב לזכור בתוך מצב העניינים, שלבדידות השפעה שלילית. לכן, חשוב שלא להזניח ביקורים ולשמור על קשר, רעיונות כיצד ניתן לעשות זאת גם בתקופה זו ניתן למצוא בכתבה כיצד להתמודד עם הבדידות (לינק לכתבה המעודכנת)

אם יש צורך בעזרה בבית, ניתן לפנות למוקדים העירוניים לעמותות שונות (כמו חיבורים 20-80) המסייעות לאוכלוסייה הוותיקה, יוזמות מקומיות שונות, וגם דרך מוקד המתנדבים הכלל ארצי של "עזר מציון"- סיוע בשינוע תרופות חיוניות וכן הסעה של חולים וקשישים לבתי חולים, בטלפון: 0732477777

מעבר לשמירה על פעילות גופנית, דרך נפלאה גם להעביר זמן וגם להנות ולאמן את המוח היא באמצעות משחקים. רעיונות ניתן למצוא בכתבה על חשיבות המשחק בגיל המבוגר וגם בכתבה על פעילויות שונות שניתן לעשות בבית עם מתמודדים עם דמנציה.

שתפו מאמר זה

כתבות נוספות בנושא

חמישה טיפים חיוניים לבני משפחה מטפלים

חמישה טיפים חיוניים לבני משפחה מטפלים

איך לקיים ליל סדר מיטבי עם אדם עם דמנציה?

איך לקיים ליל סדר מיטבי עם אדם עם דמנציה?

מה יכול בן משפחה מטפל לעשות כשההורים גרים רחוק?

מה יכול בן משפחה מטפל לעשות כשההורים גרים רחוק?

הדברים שחשוב שבן משפחה מטפל ידע על פצעי לחץ

הדברים שחשוב שבן משפחה מטפל ידע על פצעי לחץ

גם בני משפחה מטפלים צריכים להיות מודעים לגילנות

גם בני משפחה מטפלים צריכים להיות מודעים לגילנות

כיצד יכולים בני המשפחה המטפלים להתמודד עם סטרס?

כיצד יכולים בני המשפחה המטפלים להתמודד עם סטרס?