הצלחה - גוונים רבים לה. נערים ונערות מכל הקשת החברתית מפתחים ביחד סטארט-אפים וחולמים לשנות את העולם

קבוצת אנשים עומדת יחד מול קיר עם שלט אירוע הגמר של תוכנית "ביוטק הדור הבא 2", עליו מופיעים לוגואים של עמותת יוניסטרים, טבע ועמותת נגישות ישראל. המשתתפים לובשים תגי שם ותלבושות יומיומיות עד חצי רשמיות. ברקע תאורה בהירה ושולחן עם פריטים.

ביום שני 15.3.22, הגיעה לשיאה, באירוע הגמר החגיגי והמכובד, התוכנית "ביוטק הדור הבא 2".
זו השנה השנייה ברציפות בה טבע לוקחת חלק, שותפה ומובילה את התוכנית.
במסגרת התוכנית, בני נוער ישראלים, יהודים וערבים, עם וללא מוגבלויות, וילדי עובדי טבע פיתחו ביחד 7 סטארט-אפים העוסקים בעולמות הנגישות והביוטק עם דגש על נגישות לתרופות ולטיפולים רפואיים. באירוע הגמר אותו הנחתה העיתונאית לינוי בר גפן פאנל שופטים מכובד בחר את המודלים המוצלחים ביותר.

בתוכנית, אותה הפעילה עמותת יוניסטרים בתמיכת חברת 'טבע' ועמותת נגישות ישראל, כ-150 בני נוער בגילאי 12-18 מכל רחבי הארץ, אשר נפגשו אחת לשבוע במטרה להקים סטארט-אפים החל משלב הרעיון ועד לשלב פיתוח מודל. אנשי עסקים בכירים מתחומים שונים, עובדי טבע, מתנדבי עמותת נגישות ישראל, וחברי הקהילה העסקית של עמותת יוניסטרים, ליוו את הנערות והנערים במסעם לרכישת הידע והכלים להצלחה ולהשתלבות בעמדות בכירות בעולם העסקים והיזמות, בדגש על עולמות הבריאות והנגישות.

ארבע משתתפות עומדות יחד מול רקע של חלון גדול ושלט עם טקסט בעברית, במהלך אירוע הגמר של תוכנית "ביוטק הדור הבא 2". כולן לובשות בגדים כהים ותגי שם תלויים על צווארן.

גיוון אנושי המביא ליצירתיות ופרודוקטיביות

בני הנוער פעלו בקבוצות מעורבות של יהודים וערבים, בעלי מוגבלויות ושאינם, וילדי עובדי טבע מתוך הבנה כי הגיוון האנושי מעלה את רמת היצירתיות והפרודוקטיביות של המשתתפים בקבוצה, ובכדי להביא לחיבור בין בני נוער שונים, ולהעניק הזדמנות שווה, ידע ומיומנויות מעולם התעסוקה החדש למגוון רחב של אוכלוסיות.

אירוע הגמר

באירוע שנערך בהנחייתה של העיתונאית לינוי בר גפן ובמעמד ד"ר ערן הררי סמנכ"ל בכיר ראש המו"פ הייחודי הגלובאלי בטבע, יו"ר ומייסד עמותת יוניסטרים רוני צארוםמנכ"לית העמותה יפעת בכור ויובל וגנר מנכ"ל נגישות ישראל הציגו בני הנוער את הסטארטאפים עליהם הם עמלו בחודשים האחרונים, בפני פאנל שופטים מכובד המורכב מאנשי עסקים ורפואה בכירים: מטבע; גליה ענבר סמנכ"לית בכירה, משאבי אנוש, תקשורת ומותג גלובליים וESG , מרק סבג מנכ"ל השווקים הבינלאומיים ,יוסי אופק מנכ"ל טבע ישראל וראש אשכול המזרח התיכון, אפריקה ואוקראינה, ד"ר רון מאור מנהל רפואי טבע ישראל ומנהל רפואי קבוצת המדינות אפריקה, מזרח תיכון ואוקראינה. בכירים נוספים מהתעשייה שהשתתפו הם: פרופ' רונית סצ'י פאינרו-ראש מעבדת חקר הסרטן וננורפואה באוניברסיטת תל אביב וחברת דירקטוריון בטבע , חברת הכנסת לשעבר איילת נחמיאס ורבין, סגנית נשיא התאחדות התעשיינים, יו״רית מכון הייצוא; אניה אלדן לשעבר סמנכ״לית הזנק ופיתוח עסקי ברשות לחדשות וכיום מנכלי"ת, Nuri Ventures דפנה מורביץ – מנכ"לית ומייסדת 8400 הדיל נאסר – מרפאה בעיסוק, יזמית חברתית בנושאי בריאות הנפש ומפקחת במשרד הבריאות, ליאור שטרסברג - מנכ"ל עמותת מטב , ניר קורן - מנכ"ל ומייסד בילדאין , פרופ' סיגל סדצקי ראש שירותי בריאות הציבור במשרד הבריאות לשעבר, הפקולטה לרפואה אוניברסיטת תל אביב ד"ר עדי פריזן רביד סגנית מנהלת ביה"ח וולפסון תמר רז – מנכ"לית חברת הדסית.

קבוצת משתתפים עומדת סביב שולחן עם מחשב נייד פתוח ובקבוקי מים, במהלך אירוע הגמר של תוכנית "ביוטק הדור הבא 2". ברקע חלון גדול עם נוף של עצי דקל ושלט עם לוגואים של יוניסטרים, טבע ועמותת נגישות ישראל, וכן שם המיזם SANGREDO-nate.

הכירו את הדור הבא

בין הסטארטאפים שהוצגו, היו reunvent hearing - אפליקציה שמסייעת לחירשים באמצעות תרגום דיבור של אנשים לשפת הסימנים; Bשביל החיים - אפליקציה שמכווינה את החולה לבית חולים הקרוב אליו ביותר והכי פחות עמוס שיכול לקבל אותו במהירות, BioApp - אפליקציה שמקנה מידע על תרופות בצורה יעילה ומהירה ועוד.

אלעד לוי בן 12 מאשקלון, נמצא על הספקטרום האוטיסטי: "בפרויקט מלמדים ילדים בעלי ציונים גבוהים או שהם עם צרכים מיוחדים ליצור סטארט אפ מיוחד עם הרעיונות שלהם. הפרויקט נתן לי את התחושה שיש לי כישרון ליצירת רעיונות טובים, ועכשיו אני רק רוצה לממש את הכישרון הזה וליצור עוד ועוד רעיונות טובים".

עידו גולדווסר, אשר אביו אוהד גולדווסר עובד בטבע, בן 13 מכפר הרי"ף: "בכל מפגש של הפרויקט נחשפתי לרעיונות יצירתיים וצורות חשיבה אחרות. למדתי גם מחבריי לקבוצת העבודה וגם מהמנטורים שליוו אותנו המון, ורכשתי כלים חדשים וחשובים".

ד"ר ערן הררי , סגן נשיא בכיר , ראש המו"פ הייחודי הגלובלי בחברת טבע: "אנו נרגשים שזכינו לקחת חלק, זו השנה השנייה, בתוכנית הייחודית, המעשירה והמלבה את ייצר החדשנות והיזמות בקרב בני נוער מבטיחים ממגוון אוכלוסיות ומגזרים. בבניית תכנית יזמי ביוטק השנה שמנו לנו למטרה גם לקדם את נושא ההכללה והגיוון בקרב בני נוער – נושא בעל חשיבות חברתית עליונה, אשר טבע פועלת לאורו בכל אחד מ-60 שווקיה ברחבי העולם. כמדען ישראלי אני גאה בכך שלקחתי חלק בפרויקט אשר פקח את עיני הנוער המצוין שלנו לעולמות של ביוטק, פארמה וחברות הזנק, תוך קידום חברה ישראלית שוויונית, מגוונת ומכילה יותר".

יפעת בכור, מנכ"לית עמותת יוניסטרים: "עמותת יוניסטרים דוגלת במתן שוויון הזדמנויות לכל בני הנוער בישראל ותכנית ביוטק החדשה לוקחת את הרעיון הזה צעד אחד קדימה. מעבר למתן ידע וכלים ליזמות, שמנו לנו למטרה להקנות לחניכי יוניסטרים ערכים של עשייה למען הסביבה וקבלת האחר. אין לי ספק שהעבודה המשותפת של בני הנוער בחודשים האחרונים העשירה אותם, הגבירה את היצירתיות שלהם וגם לימדה אותם על כבוד הדדי וסובלנות, ותוביל להכשרת הדור הבא של היזמים בישראל. אני רוצה להודות לחברת טבע ולעמותת נגישות ישראל על השותפות, הרצון והמאמץ להוביל לכך שכל בני הנוער בישראל יקבלו הזדמנות אמיתית להצלחה בחיים".

קבוצת אנשים יושבת באולם כנסים על כיסאות בשורות, מאזינה למצגת או הרצאה במהלך אירוע הגמר של תוכנית "ביוטק הדור הבא 2". המשתתפים לובשים בגדים רשמיים למחצה ותגי שם תלויים על צווארן.

קהל יושב באולם כנסים במהלך אירוע גמר חגיגי של תוכנית "ביוטק הדור הבא", עם משתתפים הלובשים תגי שם וצופים במתרחש על הבמה.

כתבו עלינו: