"חוש הריח וחוש הטעם משולבים זה בתפקודו של זה. שניהם תלויים בחישה דרך קולטנים של מולקולות כימיות בנחיריים ובחלל הפה והלשון. כשאנחנו מדברים על חוש הטעם צריך לזכור שאחוז גדול מטעמו של המזון נקבע על ידי חוש הריח," מסבירה הורביץ-בור. "ככל שאנחנו מתבגרים ומזדקנים היכולת המולדת לזהות ריחות וטעמים נפגמת מסיבות רבות ושונות, כמו:
"הירידה ביכולת להבחין בטעמים איננה עקבית לכל חמשת הטעמים (מתוק, חמוץ, מלוח, מר ואומאמי), היא משתנה בשל גורמים שונים אפילו מגדר. הטעמים שסף הרגישות אליהם ממשיך להישאר טוב, הן בגברים והן בנשים, הם מתוק ומלוח."
"קיימת חשיבות רבה ליכולת חישת טעמים בכל הקשור לצריכה נאותה של מזונות," אומרת הורביץ-בור. "כאשר הטעם פחות מובחן, גם האטרקטיביות של המזון קטנה וגם התיאבון קטן מה שמגביר את הסיכון לירידה לא מבוקרת במשקל שהיא כמובן אינה חיובית. אבל יותר מזה, לטעם ולריח יש תפקיד בתהליכים נוירולוגיים המתרחשים בגוף שאיננו מודעים להם בכלל, למשל תהליך ההפרשה של הרוק, מיצי הקיבה והתריסריון. תהליך זה מתרחש בעת הרחה של מזונות "טעימים", עוד טרם נלעס הביס הראשון בארוחה."
"השינויים הללו בחישת טעם וריח עלולים להוביל לירידה בתאבון, בחירת מזונות לא ראויה וירידה כללית בצריכת אבות המזון, ויטמינים ומינרלים הכרחיים. כל אלה מובילים להיחלשות מערכת החיסון. בגיל המבוגר המשמעות היא סיכון גבוה יותר לזיהומים, חולי ואשפוז תכוף. צריכת מזון ירודה מביאה לירידה במסת השריר, אשר משפיעה על תפקודי יומיום ועל שיווי המשקל. חסרים תזונתיים משפיעים בכלל על מגוון רחב של תפקודים גופניים ובגיל המבוגר לכל שינוי כזה משמעות גדולה עוד יותר על איכות החיים."
ישנן מספר פעולות שניתן לבצע על מנת לסייע ליקירנו להתגבר על השינויים בטעם:
אתר זה נועד לסייע, להקל ולהנגיש חלק מהמידע הרב הנצבר ברשותנו, בין היתר בהסתמך על מידע שהועבר לידינו על ידי ארגון Caregivers Israel ו/או פורסם על ידי רשויות ציבוריות שונות. אין בתוכן לעיל להוות ייעוץ משפטי או אחר, ואין להסתמך על התוכן ללא ייעוץ מתאים. המידע הוא כללי ועלול לא לשקף באופן מלא ו/או עדכני את הרגולציה, התקנון והנהלים הרלוונטיים. החברה תפעל לעדכן את המידע המוצג באתר זה ככל שהעדכונים יובאו לידיעתה.
במידה ומצאת כי התוכן ו/או חלק ממנו אינו מדויק או מטעה, אנא צרו איתנו קשר