יוזמה חדשה מציעה פתרונות ניתנים למינוף לשיפור טיפול במטופלים מרובי מחלות כרוניות

טבע ו-Mount Sinai Health System בוחנים מודלים חדשים להפחתת עלויות ומורכבות הטיפול

ירושלים וניו יורק, 18 בספטמבר 2017 – שני גופים מובילים מהמגזר הפרטי הודיעו היום על הקמת שותפות ליצירת פתרונות הניתנים למינוף במטרה לשפר את חיי המטופלים ואת שירותי מערכת הבריאות הניתנים לחולים עם מחלות כרוניות מרובות.

ההכרזה התקיימה בפני קהל של אישים מובילים בתחום שירותי הבריאות, שהתכנסו בפגישת הפסגה של הפורום הכלכלי העולמי (WEF) לבחינת ההשפעה של פיתוח בר-קיימא (World Economic Forum’s Sustainable Development Impact Summit). הפגישה, שהתקיימה כחלק הפסגה, התקיימה כדי לקרוא לפעולה בנושא טיפול במחלות כרוניות מרובות (Multiple Chronic Conditions או MCC), נושא בעל חשיבות הולכת וגדלה, המהווה איום ממשי למערכות בריאות ברחבי העולם ואינו זוכה למענה במסגרות הקיימות. מצב של מחלות כרוניות מרובות מוגדר כאשר חולה סובל משתי מחלות כרוניות או יותר, ומהווה נטל הולך וגובר עבור המשפחה והקהילה התומכת. כיום אחד מכל שלושה אנשים מבוגרים, ושניים מכל שלושה מעל גיל 65, סובלים משתי מחלות כרוניות או יותר במקביל.

מחלות כרוניות מרובות הן בעיה המקיפה תחומי מחלות רבים ומשפיעה על חולים, קהילות ומערכות בריאות בדרכים שונות. המחלות העיקריות המגבירות את שיעורי התמותה והתחלואה במדינות בעלות הכנסה גבוהה כוללות מחלת לב איסכמית (IHD), שבץ, סרטן ריאות, דיכאון, סוכרת וכאבי גב וצוואר. במדינות בעלות הכנסה בינונית-נמוכה, המחלות העיקריות כוללות מחלת לב איסכמית, שבץ, סוכרת ודיכאון, וכן מחלות מידבקות כגון שלשולים, וירוס ה-HIV ומלריה.

טבע תעשיות פרמצבטיות בע"מ (NYSE ו-TASE: TEVA), חברת התרופות הגנריות הגדולה בעולם, ו-Mount Sinai Health System, אחת מקבוצות בתי החולים הגדולות בארצות הברית, פועלות יחד כדי לחשוף נתונים חדשים ותובנות לגבי התערבויות שיכולות לספק מענה לצרכים של אנשים החולים במספר מחלות כרוניות. אחד מהיסודות שעליהם מושתתת יוזמה זו היא תכנית פיילוט מקומית במרכז המצוינות במכון ארנהולד לרפואה עולמית (Arnhold Institute for Global Health) של בית החולים הר סיני בניו יורק. במסגרת תכנית זו, המרכז ינקוט בגישה טיפולית משולבת המציבה את המטופל במרכז, ובסופו של דבר יבצע את ההתאמות הנדרשות בגישה זו כך שניתן יהיה ליישם אותה על אוכלוסיות גדולות יותר של מטופלים. ד"ר סנדיפ קישורה, מנהל שותף Arnhold Institute for Global Health, מוביל את העבודה על מחלות כרוניות מרובות.

דוח חדש שהוצג בפגישה, תחת הכותרת Multiple Chronic Conditions: Global State ("ריבוי מחלות כרוניות: תמונת מצב גלובלית"), ביצע מדידה כמותית של הנטל הבריאותי, הכלכלי והאישי שעמו מתמודדים החולים, משפחותיהם ומערכות הבריאות. הדוח מצא כי עם כל מחלה כרונית נוספת, עלויות הבריאות הכפילו את עצמן ויותר, כך שעלות הטיפול בחולה הסובל מארבע מחלות כרוניות עשויה להגיע לפי 16 יותר מהעלות של טיפול בחולה עם מחלה כרונית אחת בלבד. בנוסף, הדוח העלה כי קיומן של מחלות רבות במקביל מפחית במידה משמעותית את יכולתם של החולים להתמיד בשגרת הטיפול התרופתי, מגביר את הסיכוי להופעת דיכאון ומכביד את העול הטיפולי הנדרש ממשפחות המטופלים ומשירותי הבריאות.

הדוח מצא גם כי על ידי פישוט אפשרויות הטיפול, מיקוד הטיפול סביב שלומו ומצבו הבריאותי הכללי של המטופל בניגוד לטיפול בכל מחלה בנפרד, ובאמצעות ניצול טכנולוגיות משופרות, מערכות הבריאות יכולות להפחית את עלויות הטיפול ובה בעת לשפר את איכות החיים של המטופלים. שינויים מוצעים כוללים את העלאת הפרופיל של רופא המשפחה, מאחר שרופא המשפחה דואג למצבו הכללי ולרווחתו של המטופל ויש לו אפשרות לתאם בין זרועות הטיפול השונות, וליצור צוותים של מומחים המתמקדים במטופל ועובדים יחד בצורה טובה יותר. כתוצאה מכך ניתן יהיה לשפר את אפשרויות הטיפול הביתי, וליצור תרופות לטיפול משולב שיפחיתו את מספר התרופות שהמטופלים צריכים לקחת, וכפועל יוצא גם ישפרו את יכולתם להתמיד בטיפול.

במהלך הפגישה הוצג ההיקף הגלובלי של השפעת ריבוי מחלות כרוניות, משני היבטים – המעמסה הכלכלית הנובעת ממצב זה והעול מבחינת סבל הנגרם לבני אדם. המומחים דנו בשאלה כיצד ניתן להעמיק את ההבנה לגבי האתגרים וצמצום הפערים במודלים הקיימים של מתן טיפול, וכיצד ניתן לקדם פתרונות לטווח הקצר והארוך. המשתתפים הדגישו את חשיבות המודלים של טיפול משולב ומתואם המתמקד במטופל, לעומת מודלים של טיפול המתמקדים בכל מחלה בנפרד. בנוסף, הם הסבירו את יעילותן של פלטפורמות דיגיטליות בשילוב זרועות הטיפול השונות, כדרך להקל את הנטל על המטופלים, משפחותיהם ומערכת הבריאות. המומחים הזהירו מפני עלייה בהוצאות והידרדרות באיכות החיים של המטופלים עם הזדקנות האוכלוסייה הסובלת מריבוי מחלות כרוניות, ועם הנטל הכפול במדינות מתפתחות הסובלות ממחלות מידבקות ארוכות-טווח לצד המחלות הכרוניות.

"כל העדויות מהמחקר שלנו תומכות בעובדה שככל שהאוכלוסייה תמשיך להזדקן, ויותר אנשים צעירים יאובחנו עם ריבוי מחלות כרוניות, העלויות והמורכבות של מערכות הבריאות ימשיכו לגדול בהתמדה", אמר דרק יאך, בעל תואר MBChB MPH ברפואה וכירורגיה ומחבר שותף של המאמר "ריבוי מחלות כרוניות: תמונת מצב גלובלית". "מדובר בבעיה הולכת וגדלה עם השפעה ניכרת על בריאות הציבור, המצדיקה תגובה משמעותית יותר לשילוב פתרונות במערכות הקיימות. זה הזמן לפעול בנחישות וליצור פתרונות מעשיים שיקלו את הלחץ על ממשלות וספקים של שירותי בריאות, כמו גם על המטופלים ומשפחותיהם".

"בעוד האתגרים האישיים עשויים להשתנות ממקום למקום, המעמסה המנטלית, החברתית והכספית שמשפיעה על חולים עם ריבוי מחלות כרונית ועל משפחותיהם היא אוניברסאלית," אמרה איריס בק קודנר, סמנכ"לית קבוצה, שיווק גלובלי ותקשורת התאגיד בחברת טבע. "אנו מקווים שהיוזמה הזו תעזור לחשוף את הבעיות הייחודיות שעמן מתמודדים המטופלים ואת האפשרות לרכז את הטיפול סביב חיי המטופל, בניגוד לטיפול בכל מחלה בנפרד, באופן שיעזור להם ליהנות מחיים טובים וארוכים יותר".

"מטופלים עם ריבוי מחלות כרוניות, במיוחד באוכלוסיות פגיעות ומוחלשות, משפיעים בצורה משמעותית על מערכות הבריאות שמשרתות אותם", אמר ד"ר פראבג'וט סינג. ד"ר סינג הוא מנהל מכון ארנהולד לבריאות גלובלית ויו"ר המחלקה לתכנון מערכות בריאות ולבריאות גלובלית בבית הספר לרפואה Icahn בבית החולים הר סיני. "באוכלוסיות בעלות הכנסה נמוכה, כמעט אחד מכל שני מטופלים סובל מריבוי מחלות כרוניות. מטרתנו היא לפתח שיטות ומודלים טובים יותר לטיפול בחולים, כדי לשנות את הצפי להמשך החיים של החולים הללו בניו יורק ובכל העולם, ובסופו של דבר ליצור מספיק תנופה כדי לעזור לחולים להיות בריאים יותר לאורך זמן".

הדיון במפגש הפסגה והדוח Multiple Chronic Conditions הציגו אפשרויות להפחתת הנטל על חולים עם ריבוי מחלות כרוניות. להלן כמה מהתחומים האפשריים שניתן לחקור באמצעות שותפויות בין הסקטור הציבורי לפרטי:

  • ניהול מספר מחלות במקביל: ההזדמנויות כוללות מודלים חדשניים לרפואה ראשונית המתאמים בין הטיפולים במחלות שונות, וכן יצירת הנחיות שיעזרו לספקים להעריך את מצבם של החולים ולטפל בהם בעזרת אלגוריתמים המבוססים על הסימפטומים.
  • פישוט שגרת התרופות: שינוי המינונים כדי להפחית את מספר התרופות שהמטופלים צריכים לזכור – ולקחת – מדי יום, כדי להגביר את השליטה במחלות כרוניות. לדוגמה, ספקים יכולים לשפר את ההתמדה בשגרת הטיפול על ידי מתן מרשמים לתרופות משולבות במינונים קבועים, כאשר מספר תרופות משולבות בגלולה בודדת, ובעזרת טכנולוגיית מעקב דיגיטלי, כמו למשל כדורים המכילים חיישנים המפיקים נתונים שהצוות הרפואי יכול לעקוב אחריהם.
  • פתרונות מבוססי-טכנולוגיה: הפיכת הטיפול לנגיש ואישי יותר בעזרת חידושים כגון רפואה דרך הטלפון, ומעקב מרחוק כדי להעניק טיפול לפי דרישה, וכן מחשוב קוגניטיבי להפקת תובנות לגבי תגובות בין-תרופתיות.

פרטים נוספים על המאמר Multiple Chronic Conditions: Global State מופיעים בכתובת:

http://tevapharm.com/files/docs/Teva_MCC_Report.pdf

למידע נוסף על היוזמות של טבע בתחום האחריות התאגידית, ניתן לבקר באתר:

http://tevapharm.com/corporate_responsibility/

אודות טבע

טבע תעשיות פרמצבטיות בע"מ (NYSE & TASE: TEVA) היא חברת תרופות גלובלית המספקת פתרונות בריאות ממוקדי-מטופל באיכות גבוהה המשמשים כ-200 מיליוני מטופלים ב-60 שווקים מדי יום. טבע, שבסיסה בישראל, היא יצרנית התרופות הגנריות הגדולה בעולם, הממנפת את צבר מוצריה הכולל יותר מ-1,800 מולקולות לייצור מגוון רחב של מוצרים גנריים ברוב התחומים הטיפוליים. בתחום התרופות הייחודיות, לטבע יש את הטיפול החדשני המוביל בעולם לטיפול בטרשת נפוצה וכן תכניות מחקר מתקדמות למחלות אחרות של מערכת העצבים המרכזית, כולל הפרעות תנועה, מיגרנה, כאב ותופעות ניווניות, וכן פורטפוליו מוצרים רחב בתחום הנשימה. טבע ממנפת את יכולותיה בגנריקה ובתרופות הייחודיות במטרה לחפש דרכים חדשות לענות על צרכי המטופלים, וזאת על ידי שילוב פיתוח תרופות יחד עם פיתוח תכשירים, שירותים וטכנולוגיות. הכנסות טבע בשנת 2016 הסתכמו ב-21.9$ מיליארד. למידע נוסף על החברה, בקרו באתר www.tevapharm.com


CAUTIONARY NOTE REGARDING FORWARD-LOOKING STATEMENTS

This press release contains forward-looking statements within the meaning of the Private Securities Litigation Reform Act of 1995, which are based on management’s current beliefs and expectations and are subject to substantial risks and uncertainties, both known and unknown, that could cause our future results, performance or achievements to differ significantly from that expressed or implied by such forward-looking statements. Important factors that could cause or contribute to such differences include risks relating to:

  • uncertainties relating to the potential benefits and success of our new structure and recent senior management changes as well as the potential success and our ability to effectively execute a restructuring plan;
  • our generics medicines business, including: that we are substantially more dependent on this business, with its significant attendant risks, following our acquisition of Allergan plc’s worldwide generic pharmaceuticals business (“Actavis Generics”); our ability to realize the anticipated benefits of the acquisition (and any delay in realizing those benefits) or difficulties in integrating Actavis Generics; the increase in the number of competitors targeting generic opportunities and seeking U.S. market exclusivity for generic versions of significant products; price erosion relating to our generic products, both from competing products and as a result of increased governmental pricing pressures; and our ability to take advantage of high-value biosimilar opportunities;
  • our specialty medicines business, including: competition for our specialty products, especially Copaxone®, our leading medicine, which faces competition from existing and potential additional generic versions and orally-administered alternatives; our ability to achieve expected results from investments in our product pipeline; competition from companies with greater resources and capabilities; and the effectiveness of our patents and other measures to protect our intellectual property rights;
  • our substantially increased indebtedness and significantly decreased cash on hand, which may limit our ability to incur additional indebtedness, engage in additional transactions or make new investments, and may result in a downgrade of our credit ratings;
  • our business and operations in general, including: our ability to develop and commercialize additional pharmaceutical products; manufacturing or quality control problems, which may damage our reputation for quality production and require costly remediation; interruptions in our supply chain; disruptions of our or third party information technology systems or breaches of our data security; the failure to recruit or retain key personnel;the restructuring of our manufacturing network, including potential related labor unrest; the impact of continuing consolidation of our distributors and customers; variations in patent laws that may adversely affect our ability to manufacture our products; our ability to consummate dispositions on terms acceptable to us; adverse effects of political or economic instability, major hostilities or terrorism on our significant worldwide operations; and our ability to successfully bid for suitable acquisition targets or licensing opportunities, or to consummate and integrate acquisitions;
  • compliance, regulatory and litigation matters, including: costs and delays resulting from the extensive governmental regulation to which we are subject; the effects of reforms in healthcare regulation and reductions in pharmaceutical pricing, reimbursement and coverage; potential additional adverse consequences following our resolution with the U.S. government of our FCPA investigation; governmental investigations into sales and marketing practices; potential liability for sales of generic products prior to a final resolution of outstanding patent litigation; product liability claims; increased government scrutiny of our patent settlement agreements; failure to comply with complex Medicare and Medicaid reporting and payment obligations; and environmental risks;
  • other financial and economic risks, including: our exposure to currency fluctuations and restrictions as well as credit risks; the significant increase in our intangible assets, which may result in additional substantial impairment charges; potentially significant increases in tax liabilities; and the effect on our overall effective tax rate of the termination or expiration of governmental programs or tax benefits, or of a change in our business;


and other factors discussed in our Annual Report on Form 20-F for the year ended December 31, 2016 (“Annual Report”), including in the section captioned “Risk Factors,” and in our other filings with the U.S. Securities and Exchange Commission, which are available at www.sec.gov and www.tevapharm.com. Forward-looking statements speak only as of the date on which they are made, and we assume no obligation to update or revise any forward-looking statements or other information contained herein, whether as a result of new information, future events or otherwise. You are cautioned not to put undue reliance on these forward-looking statements. 

שתפו מאמר זה


למעבר לכל הכתבות והמאמרים

הקליקו כאן