דרכי מניעה להידבקות בנגיף ה-HIV

ניתן להקטין באופן משמעותי את הסיכון להידבק ב-HIV. ההדבקה עשויה להתרחש רק במעבר של אחד או יותר מנוזלי גוף המדבקים כגון: דם ,נוזל זרע, נוזל נרתיק וחלב אם, ישירות אל מחזור הדם או אל הרקמות הסופגות בגוף.

קונדום

הדרך היעילה ביותר למנוע הידבקות במחלות מין ובנגיף ה- HIV בכל מגע מיני (חדירה וגינלית, אנאלית ומין אוראלי) היא שימוש בקונדום, כך קיימת מניעה של מעבר נוזלים מדבקים.

ביצוע בדיקות שגרתיות ל-HIV

יש חשיבות בידיעת סטטוס הנשאות של נגיף ה-HIV, המתאפשר על ידי בדיקת דם פשוטה. ידיעת הסטטוס מאפשרת טיפול רפואי בשלב מוקדם ומונעת הדבקות נוספות.

PEP- Post Exposure Prophylaxis (טיפול מניעתי לאחר חשיפה אפשרית)

PEP היא נטילת טיפול תרופתי לא יאוחר מ-72 שעות מרגע החשיפה הפוטנציאלית ולמשך 28 ימים. הטיפול ב-PEP מבוסס על שילוב של שלושה חומרים פעילים (אנטירטרוויראליים). הטיפול ניתן רק על פי שיקול דעתו של הרופא במיון, יש חשיבות בנטילת הטיפול בהקדם ובסמוך לחשיפה הפוטנציאלית.

PrEP- Pre Exposure Prophylaxis (טיפול מניעתי טרום חשיפתי)

הטיפול ב-PrEP ניתן לאוכלוסייה בסיכון גבוה ומבוסס על תרופה, המכילה שני חומרים פעילים, המתערבים בפעילות האנזים החיוני לתהליך השכפול של וירוס ה-HIV מחקרים הוכיחו שהטיפול הזה מפחית משמעותית את שיעורי ההידבקות בקרב מי שמשתייך לקבוצות הסיכון ובנטילה יום יומית. משרד הבריאות מאפשר לקבל PrEP באמצעות מרשם מרופא המשפחה שעבר הכשרה ייעודית בנושא.


אין באמור לעיל, במידע או בתשובה כדי להוות בדרך כלשהי, ייעוץ רפואי או אחר כלשהו, המלצה או תחליף לטיפול כלשהו או המלצה למוצר או תכשיר כלשהו. אי לכך, יש לקרוא היטב את עלון המידע הנלווה לכל מוצר ולפנות לרופא לצורך קבלת טיפול או ייעוץ רפואי.

שתפו מאמר זה

כתבות נוספות בנושא