הורה סיעודי בשלט רחוק: איך עושים את זה?

Getty Images: AlexRaths

כיצד ניתן לדאוג להורה המבוגר שהופך לסיעודי כאשר אתם גרים רחוק, אפילו מעבר לים? זה נשמע כמעט בלתי אפשרי, אבל למעשה יש מספר דרכים פשוטות להפוך את זה לאפשרי ואפילו מטיב.

כאשר ההורים מגיעים לגיל שבו הם לא יכולים עוד לדאוג לעצמם באופן עצמאי, הם זקוקים לסביבה תומכת, שבאופן טבעי לרוב כוללת בראש ובראשונה צאצאים. השהות הקרובה לצד ההורה לא תמיד מתאפשרת בין אם בארץ ובין אם בחו"ל. נלווים למרחק קשיים רגשיים שונים הניתנים לפתרון באופן אישי, אבל המאה ה-21 ולמרות המרחק הביאה גם לפתרונות טכניים שיכולים להקל. ישנם כמה דברים שאפשר לעשות כדי לוודא שההורה מקבל את הטיפול והתמיכה הטובים ביותר, גם אם אתם נמצאים במרחק אלפי קילומטרים ממנו.

  • דיור מוגן – ערכו מחקר ברשת אודות דיור מוגן שנמצא בעיר המגורים של ההורה או סמוך לקרובי משפחה. אחרי שצמצמתם את האפשרויות, ניתן להגיע לביקור בישראל או לבקש מאחד מבני המשפחה שגרים בארץ לגשת לסיור, להבין מה הם פרטי העסקה המוצעים ואחרי התייעצות להעביר את ההורה לדיור מוגן. כאשר ההורה נמצא במסגרת שכזו, יש מי שמשגיח ומוודא את מצבו הפיסי והבריאותי, הוא מכיר חוגי חברים חדשים, לוקח חלק בפעילויות ומאפשר לכם להיות בטוחים – הוא נמצא בידיים טובות.

  • שמירה על קשר עם צוות הדיור המוגן – שמרו על קשר רציף עם אם הבית, הרופאה או כל גורם אחר בדיור המוגן שיכול לתת לכם תמונת מצב עדכנית ואובייקטיבית על מצבו של ההורה.

  • מטפלת סיעודית – אם ההורה לא מוכן לעבור לדיור מוגן, ניתן לשכור את שירותיה של מטפלת סיעודית שתחלוק איתו את הדירה ותטפל בכל צרכיו. המטפלת תסייע להורה בכל פעולות היומיום: היא יכולה ללוות אותו לסידורים, לבשל, לנקות, לרכוש תרופות ולוודא שהוא נוטל אותן בזמן ולדווח לכם במידה ויש שינוי כלשהו במצב.
הצטרפו אלינו לקהילת "דואגים למטפלים" בפייסבוק



כשהצוות מודע, הוא יכול לסייע בשמירת הקשר ולשמירתכם מעודכנים
כשהצוות מודע, הוא יכול לסייע בשמירת הקשר ולשמירתכם מעודכנים Getty Images: RgStudio

 

  • מטפלת סיעודית בבית לשעות שבועיות קבועות – יכול להיות שההורה מסוגל לדאוג לצרכיו, אולם זקוק לעזרה בדברים ספציפיים, דוגמת בישול וניקיון. ניתן ליצור קשר עם חברות כוח אדם או ישירות עם מי שמציעים את השירותים הללו ולדאוג שאותה עזרה תוגש להורה ויחד עם זה הוא יוכל עדיין לשמור על עצמאותו.

  • מעגלי תמיכה – גם אם אתם גרים רחוק, יש ודאי קרובי משפחה אחרים שמתגוררים בישראל. שמרו איתם על קשר וודאו שהם מבקרים את ההורה המבוגר ודואגים לשלומו ולרווחתו.

  • שיחות בסקייפ עם ההורה ו/או עם המטפלים – היום יש לא מעט טכנולוגיות שמאפשרות לשמור על קשר רציף עם ההורה, באמצעות שיחות וידאו. בשיחות אלה מתאפשר לכם להתרשם מיד ראשונה ממצבו של ההורה, כמו גם לשוחח עם המטפלים ולקבל תמונת מצב עדכנית. גם אם הדבר יוצר אי נוחות (בגלל הבדלי שעות, למשל), הקפידו על השיחות האלו. הן חשובות מאין כמותן עבורכם ועבור ההורה. 
המרחק אינו מחייב בדידות וקושי, בהחלט ניתן לגשר עליו גם בטיפול בהורה
המרחק אינו מחייב בדידות וקושי, בהחלט ניתן לגשר עליו גם בטיפול בהורה Getty Images: Highwaystarz-Photography

 

  • טיפול בביורוקרטיה – ניתן להגיש טפסים ובקשות רבות דרך רשת האינטרנט. במידה והדבר לא מתאפשר, דאגו לשלוח שליחים מטעם המשפחה, מתנדבים שמציעים את השירות או שליחים בשכר שיגישו את הטפסים למוסדות השונים כדי שההורה המבוגר יוכל לקבל את מלוא הקצבאות והתנאים המגיעים לו. ניתן גם לשקול מינוי מיופה כוח בתשלום לטיפול בכל העניינים הבירוקרטיים, זה בהחלט מקל.

  • ביקורים בישראל – השתדלו לבקר בישראל כל אימת שהדבר מתאפשר. אחרי הכל, אין כמו מראה פנים אל פנים כדי לחזק את הקשר ולעודד את ההורה.

  • ביקורים של ההורה אצלכם – במידה והדבר מתאפשר, הזמינו את ההורה לבקר אצלכם מעבר לים. אם הוא חושש מהטיסה, שכרו את שירותיה של דיילת שתלווה אותו מההגעה לשדה בישראל ועד החיבוק החם שמחכה לו אצלכם.  

אתר זה נועד לסייע, להקל ולהנגיש חלק מהמידע הרב הנצבר ברשותנו, בין היתר בהסתמך על מידע שהועבר לידינו על ידי ארגון Caregivers Israel  ו/או פורסם על ידי  רשויות ציבוריות שונות. אין בתוכן לעיל להוות ייעוץ משפטי או אחר, ואין להסתמך על התוכן ללא ייעוץ מתאים.  המידע הוא כללי ועלול לא לשקף באופן מלא ו/או עדכני את הרגולציה, התקנון והנהלים הרלוונטיים. החברה תפעל לעדכן את המידע המוצג באתר זה ככל שהעדכונים יובאו לידיעתה.

במידה ומצאת כי התוכן ו/או חלק ממנו אינו מדויק או מטעה, אנא צרו איתנו קשר

שתפו מאמר זה

כתבות נוספות בנושא

איך להתמודד עם תפקיד בן המשפחה המטפל כאשר הקשר שלילי?

איך להתמודד עם תפקיד בן המשפחה המטפל כאשר הקשר שלילי?

עזרה סוציאלית: הסיוע שיותר מדי בני משפחה מטפלים לא מכירים

עזרה סוציאלית: הסיוע שיותר מדי בני משפחה מטפלים לא מכירים

למה מתכוונים במושג "פעילות גופנית" בזקנה ומה חשוב שבני המשפחה המטפלים ידעו?

למה מתכוונים במושג "פעילות גופנית" בזקנה ומה חשוב שבני המשפחה המטפלים ידעו?

7 דרכים לייצר קשר טוב עם צוות בית האבות

7 דרכים לייצר קשר טוב עם צוות בית האבות

על חשיבות ההיגיינה בגיל השלישי

על חשיבות ההיגיינה בגיל השלישי

בריחת שתן אצל קשישים – מה חשוב שבן המשפחה המטפל ידע?

בריחת שתן אצל קשישים – מה חשוב שבן המשפחה המטפל ידע?

על שינויי טעם וריח בגיל המבוגר

על שינויי טעם וריח בגיל המבוגר

טיפול פליאטיבי – מה זה בעצם אומר?

טיפול פליאטיבי – מה זה בעצם אומר?

אתם לא לבד. הצטרפו אלינו לקהילת "דואגים למטפלים" בפייסבוק

אנחנו מחכים לכם, הקליקו כאן