6. מפגשים משפחתיים
גם אם מצבו הבריאותי של ההורה לא מזהיר וגם אם אינו מפגין רצון לצאת, הקפידו להזמין אותו לארוחות ואירועים משפחתיים. ארגנו מראש תורנות הסעות של ההורה, כך שהכל יהיה ברור ולא ייוצרו מצבים מביכים שיצרו תחושת של מעמסה או נטל. באותם מפגשים הקפידו להותיר מקום מיוחד להורה, כך שהוא לא ירגיש מוגבל בתנועה יותר ממה שהוא ממילא מרגיש. כך למשל, ארגנו לו כסא נוח, אפשרו לו לשבת בסמוך לשירותים והניחו לידו את עזרי התנועה (מקל הליכה, הליכון) כך שהוא יוכל להיות עצמאי עד כמה שניתן.
7. יציאות מהבית
כאשר אתם מגיעים לביקור אצל ההורה, השתדלו להעביר את חלקו מחוץ לבית, במידת האפשר. שבו בבית קפה, ערכו הליכה קצרה מחוץ למקום מגוריו, שבו במסעדה או ערכו קניות יחד. ברגע שההורה יוצא מביתו ונושם אוויר צח, האנרגיה משתנה והיום נראה הרבה יותר מעניין.
8. תשבצים ומשחקי קופסא
מעבר להנאה הרבה שיש בפתירת תשבץ או במשחק קופסא, יש לדבר ערך רב במניעת מצבי שכחה כיוון שהמוח כל הזמן נמצא בפעולה. יתרון נוסף שיש לפעולה הזו הוא היכולת של ההורה המבוגר להעביר בנעימים גם מפגש עם הנכדים ואפילו עם הנינים, כיוון שכולם מרוכזים במשחק (ורוצים כמובן לנצח...).
9. מועדוני יום, פעילויות במתנ"סים או פעילויות עירוניות
מרכזי יום הם חלק ממימוש גמלת סיעוד והם מעניקים הסעות, ארוחות בוקר וצהריים ופעילויות שונות מותאמות מצב. היציאה מהבית, המפגש עם עוד אנשים והפיקוח של הצוות מעניקים שעות של דינמיקה ופעילות מותאמת. בנוסף בבתי קשיש, מתנ"סים ומועדונים לבני הדור השלישי מתקיימים בשעות אחר הצהריים משחקים מאורגנים. קבוצות של שחקני ברידג' או משחקי קלפים אחרים, ערבי בינגו ועוד מגוון פעילויות יכניסו הרבה עניין והנאה ליום יום של ההורה המבוגר.
10. מתנדבים
בכל עיר יש מחלקה לשירותים חברתיים ולרוב היא אמונה גם על שירותי ההתנדבות. בהרבה ערים מופעל שירות התנדבות בבית הקשיש הכולל פגישה, שיחה או משחק שחמט, עם מתנדב שמגיע ומארח לחברה אחת לשבוע או שבועיים. המפגשים הללו יכולים להיות רבי משמעות עבור יקירכם ועבור המתנדב ומומלץ לבחון את האפשרות.