איך מטפלים בקשיי שינה?
הקפידו על סדר יום קבוע ככל האפשר לפחות בכל הנוגע לשעות הארוחות. תרגלו מדיטציה, פנו זמן לשחייה, ליוגה, לטאי-צ'י, או לכל פעילות שמשרה עליכם רוגע במצב של שגרה.
הימנעו מצפיה בטלוויזיה ומעיסוק בסמארטפון בשעה שלפני השינה. האור הכחול של המסכים גורם כשלעצמו להפרעות שינה.
הקפידו על ארוחה קטנה ומזינה לפני השינה. ארוחות כבדות ועתירות שומן עלולות לגרום לאי נוחות בבטן שתפריע לשינה.
אם בעיות השינה ממשיכות, חשוב שתפנו לרופא משפחה לקבלת ייעוץ.
3. כאבי גב, גפיים וראש
כאבי גוף עלולים לנבוע כתוצאה ממתח, מחוסר שינה ומדאגה, אך אם אתם מטפלים בהורה קשיש, ותומכים בו פיזית בפעולות יום יומיות, ייתכן שאתם מאמצים את השרירים, או גורמים לנזק מצטבר בחוליות.
איך מטפלים בכאבים?
אל תכבו שריפות ואל תחכו עד שאין ברירה אלא ללכת לרופא. גם אם אתם בטוחים שההורה שלכם זקוק לכם ומרגיש רע מכם, אל תטפלו בגוף הכואב בעזרת משככי כאבים מבלי לבדוק מה מקור הכאב ומבלי להתייעץ עם הרופא. לכו להיבדק, בררו את הסיבה לכאבים ותנו לעצמכם לנוח עד שתחזרו לעצמכם. זמן החלמה הוא חשוב ויש לבקש ממשהו אחר לקחת פיקוד. אם אתם מטפלים יחידים, יתכן שזה הזמן למטפל סיעודי קבוע, או למוסד סיעודי.
4. פעילות גופנית
אם הטיפול בהורה גרם לכם להפסיק לשמור על כושר, חשוב שתחזרו לשגרת אימונים שתתרום לחוזק הנפשי והרגשי שלכם. יש קשור הדוק בין פעילות גופנית לתחושה כללית טובה יותר, העדיפו פעילות באוויר הפתוח אם ניתן.
5. מה אכלתם היום ומתי הסתכלתם במראה?
אם עבר זמן רב מאז שאכלתם בנחת ארוחה מסודרת, והתזונה שלכם מורכבת מסנדביצ'ים שאתם אוכלים תוך כדי תנועה, כנראה ששכחתם לפנות זמן ותשומת לב לאחד הצרכים הבסיסים שלכם. הקפידו על בדיקות כללית באופן קבוע ועל טיפוח בסיסי. אל תוותרו על הליכה למספרה, מקלחות, ארוחות מסודרות ובגדים נקיים שיתרמו להרגשה כללית טובה יותר.