איך לציין את יום המשפחה בגל האומיקרון?

Getty Images/FG Trade

אספנו עבור בני המשפחה המטפלים רעיונות לחגוג את יום המשפחה בצורה בטוחה, בלי לוותר על תחושת ה"ביחד" ובלי להתפשר על הבריאות וההגנה על כל המשפחה, כי בכל השנה אין כמו המשפחה

יציאה לאוויר הפתוח היא אופציה מצוינת לחגוג יחד את יום המשפחה (צילום: getty images by Romilly Lockyer)

בעבר נהוג היה בישראל לציין את "יום האם", יום שכולו הוקרה לתפקיד האימהות במשפחה. כבר משנות ה-90, עם התחזקות מעמד האישה והתודעה השוויונית, החלו ניצנים של שינוי ואט-אט הפך היום ל-"יום המשפחה", לציון הקשרים בין כל בני המשפחה, הגרעינית והמורחבת. תפקיד בן המשפחה המטפל מחדד ביתר שאת את הכוח שיש בקשרים המשפחתיים, שלא תמיד אנחנו עוצרים רגע כדי להעריך אותם. יום המשפחה בהחלט מאפשר הזדמנות כזו.

תקופת הקורונה במידה רבה מחדדת את יופיו של הקשר המשפחתי וחשיבותו. גם השנה, בתוך גל האומיקרון, טוב לשמור על המסורת ולחגוג את המשפחתיות תוך הקפדה על הנחיות ומתוך שיקול דעת שנועד להגן על כולנו ובפרט על בני המשפחה המבוגרים. לכן אספנו עבורכם כמה אפשרויות לרעיונות לפעילות משותפת או רק כדי להביע אהבה.

משחקים בין-דוריים יכולים להעניק זמן איכות משמח לכולם (צילום: getty images by Lucy Lambriex)

מה חשוב לקחת בחשבון?

איפה חוגגים? החלטת הממשלה לשמור על המשק פתוח ובמצב שמאפשר שיגרה כמה שיותר מוכרת, דורשת תשומת לב יתרה בשמירה על הבריאות של כולם ושל בני המשפחה המבוגרים בפרט. לכן כדאי לכוון את המפגש לשהייה בבית אם יקירכם מתגורר בביתו, בבית האבות בהתאם להגבלות הקורונה (חלק מבתי האבות סגורים בשל התפרצויות נקודתיות), או לחלופין ליציאה למרחב הפתוח, אבל לא למקומות הומי אדם.

מי מגיע? ייתכן שבשל הקורונה לא כל מי שהייתם רוצים שיהיה יוכל להגיע. אם אינכם בטוחים מה הקריטריונים, אפשר בהחלט להתייעץ עם מוקדני קווי הקורונה של קופות החולים או עם הרופא המטפל. כדאי לבצע בדיקות אנטיגן לפני הפגישה ובכל מקרה של ספק לגבי חשיפה, מומלץ שלא לקחת סיכון. בהחלט אפשר לארגן מפגש זום ושרק בן המשפחה המטפל או מספר מצומצם של בני משפחה, ללא תסמינים ואחרי בדיקה יגיעו למפגש פיזי. זה אולי לא מה שהייתם רוצים, אבל זו תשומת הלב שחשובה.

מתי? התאריך עצמו בפברואר פחות חשוב, אבל כדי שהמפגש יהיה כמה שיותר מוצלח חשוב לכוון את הזמנים בהתאם לשגרה של בן המשפחה ולשעות שהוא בשיא התפקוד, לא כשהוא עייף, או רעב, או זקוק למנוחה. כדאי תמיד לזכור שגם כשמתכננים בהתאם לשגרה המוכרת, לפעמים הדברים אינם מתגלגלים בהתאם לתוכניות ולכן חשוב להיות בקשב ולשים לב אם הפעולה מעייפת מדי את בן המשפחה, או אם מצב רוחו אינו מאפשר ולהיות גמישים בהתאם.

איך אפשר לחגוג? רעיונות קטנים שמבטאים אהבה

ההחלטה איך לחגוג תלויה כמובן במצבו של בן המשפחה, כל עוד הוא יכול לקחת חלק בעשייה, יש משהו מאוד משמעותי בעשייה ביחד.

כשהילדים הולכים למערכת החינוך, זום הוא אמצעי למפגש אבל גם אמצעי הגנה (צילום: getty images by Cavan images)

מה אפשר לעשות ביחד?

בהתאם למצבו של בן המשפחה, אפשר לתכנן פעילות שקשורה לתחביב או תחום עניין שלו, למשל: יצירת אדנית פרחים או ירקות משותפת, יצירת אלבום תמונות משפחתי, הכנת יצירה ביחד (יש באינטרנט אלפי אתרים בהם אפשר למצוא רעיונות לעבודות יצירה שונות), אפשר גם להפעיל אותם למען יצירה שלהם לנכדים או לנינים שגם משאירה מזכרת משמחת.

שמיעת מוזיקה אהובה יחד, שיכולה לכלול קריוקי או שירה או אפילו משחק של השמעת תחילת שירים וניחוש איזה שיר זה.

אם ההורה בבית אפשר לבשל יחד ארוחה או מתכון משפחתי ותמיד אפשר לצאת לטיול קצר יחד בשעות שמש, זה בהחלט יכול לשמח.

משחקי קופסא או קלפים, גם אם לא משחקים לפי הכללים, יכולים להוות מקור של שמחה והסחת דעת, בעיקר אם המשחק מוכר להורה משנים עברו – תתפלאו כמה מהר חוזר הזיכרון לחוקים גם אצל בני משפחה

מה אפשר להכין עבורם?

ביקור הוא לרוב מקור לנחת עבור ההורה ולא משנה באיזה הרכב. אפשר לבוא עם משהו קטן ביד כמו אלבום ציורים של הילדים או הנכדים, אלבום תמונות, אוכל טעים או פרחים. גם מצגת של תמונות ישנות מלווה במוסיקה אהובה יכולה לשמח ולהוות מקור של הנאה, גם עבור המתמודדים עם דמנציה.

חשוב לזכור שכל תכנית היא בסיס לשינוי ושמה שחשוב זה תשומת הלב, זה אולי נשמע טריוויאלי, אבל בסופו של דבר ובתקופה כל כך מורכבת, לפעמים חשוב להזכיר את המובן מאליו. יום משפחה שמח!


אתר זה נועד לסייע, להקל ולהנגיש חלק מהמידע הרב הנצבר ברשותנו, בין היתר בהסתמך על מידע שהועבר לידינו על ידי ארגון Caregivers Israel ו/או פורסם על ידי רשויות ציבוריות שונות. אין בתוכן לעיל להוות ייעוץ משפטי או אחר, ואין להסתמך על התוכן ללא ייעוץ מתאים. המידע הוא כללי ועלול לא לשקף באופן מלא ו/או עדכני את הרגולציה, התקנון והנהלים הרלוונטיים. החברה תפעל לעדכן את המידע המוצג באתר זה ככל שהעדכונים יובאו לידיעתה.

במידה ומצאת כי התוכן ו/או חלק ממנו אינו מדויק או מטעה, אנא צרו איתנו קשר

שתפו מאמר זה

כתבות נוספות בנושא

מקורות סיוע לבני משפחה מטפלים בעת מלחמה

מקורות סיוע לבני משפחה מטפלים בעת מלחמה

חמישה טיפים חיוניים לבני משפחה מטפלים

חמישה טיפים חיוניים לבני משפחה מטפלים

איך לקיים ליל סדר מיטבי עם אדם עם דמנציה?

איך לקיים ליל סדר מיטבי עם אדם עם דמנציה?

מה יכול בן משפחה מטפל לעשות כשההורים גרים רחוק?

מה יכול בן משפחה מטפל לעשות כשההורים גרים רחוק?

הדברים שחשוב שבן משפחה מטפל ידע על פצעי לחץ

הדברים שחשוב שבן משפחה מטפל ידע על פצעי לחץ

גם בני משפחה מטפלים צריכים להיות מודעים לגילנות

גם בני משפחה מטפלים צריכים להיות מודעים לגילנות

כיצד יכולים בני המשפחה המטפלים להתמודד עם סטרס?

כיצד יכולים בני המשפחה המטפלים להתמודד עם סטרס?

3 מסלולי טיול לפסח לכל המשפחה, גם להורה המבוגר

3 מסלולי טיול לפסח לכל המשפחה, גם להורה המבוגר

אבי-בתו: מיומנה של בת משפחה מטפלת, פוסט שישה עשר של הגר

אבי-בתו: מיומנה של בת משפחה מטפלת, פוסט שישה עשר של הגר

אתם לא לבד. הצטרפו אלינו לקהילת "דואגים למטפלים" בפייסבוק

אנחנו מחכים לכם, הקליקו כאן