אוכל – הסודות שעוברים מיד ליד ומפה לאוזן
באוכל יש משהו שמקרב אנשים מאז ומעולם ולכל משפחה יש את סודות האוכל שלה. אפשר להחליט על יצירת ספר מתכונים משפחתי, להיפגש כל פעם להכנת מתכון, להעלות אותו על הכתב, לבשל אותו יחד ולצלם. אחרי הכנת כל המתכונים ניתן להוציא ספר מתכונים משפחתי מרגש שיישאר גם לדורות הבאים.
בנוסף ניתן גם להפוך את האוכל לתחביב וללמוד להכין יחד מאכלים חדשים, אם באמצעות הזמנת מדריכים או באמצעות סרטוני הדרכה שיש ברשת וללמוד יחד להכין שוקולד, לחמים, קינוחים ועוד.
מוזיקה – פסקול חיים
מי לא אוהב מוזיקה? אם אתם משפחה של נגנים אפשר לנגן יחד, אם אתם אוהבים לשיר אפשר לערוך ערכי שירה משותפים – להכין שירונים לשירה בציבור, או לדאוג לאפליקציית קריוקי עם שירים שכולם אוהבים. אפשר להחליט שבכל מפגש נציג משפחה אחד מספר על המוזיקה שהוא אוהב ומביא קטעים שכולם יוכלו לשמוע, יש משהו מקרב בהקשבה המשותפת.
ולס החיים
גם ריקודים, אפילו בישיבה על הכיסא יכולים להפיח חיים במפגשים. גם פה אפשר שכל פעם נציג אחר ילמד ריקוד שהוא אוהב או ישמיע מוזיקה שהוא אוהב וכולם ירקדו בדרכם. יש משהו מאוד משחרר בתנועה ואם רוצים אפשר בהחלט לערוך סדנאות ריקוד באמצעות סרטונים שונים ביוטיוב.
משפחה שכזו
אפרופו מציאת מכנה משותף – המשפחה היא מקור ללא מעט פעילות אפשרית. אפשר להחליט לעצב בבית של סבא וסבתא "קיר משפחה" ולהכין, או לקנות, ביחד מסגרות, לבחור תמונות ולתלות על הקיר. אפשר להכין עבודת שורשים למשפחה ולנסות לשמוע עוד סיפורים משפחתיים ולהעלות אותם על הכתב. אפשרות נוספת לפעילות מהנה היא יצירת סרטון וידיאו משפחתי של הפעילות או של סיפורי משפחה, או לערוך קטעי סרטים ישנים יחד לסרט אחד.
המשפחה יכולה להיות גם מקור למשחקים כמו:
ערב "מי דומה למי?" במשפחה – אפשר להוסיף תמונות להמחשה ואחרי שמוצאים התאמות לבדוק אם יש עוד דברים משותפים.
ערב סיפורי משפחה מצחיקים – כל אחד מספר על רגע משעשע בחייו, או לחלופין מספר על משהו שעשה ללא ידיעת הוריו (כולם משתפים).
ערב פריט – כל אחד מביא פריט שחשוב לו ומדבר עליו.
משחקים – הנאה מובטחת
ערבי משחקים הם מקור להנאה לכל המשפחה, אפשר לשחק משחקי קלפים או קופסא ואפשר גם להמציא משחקים, למשל משחק טריוויה "היה-היה פעם" בו מקרינים על מסך תמונה של חפץ ישן וצריך לנחש למה הוא שימש, או משחקי טריוויה אחרים לפי תחומי העניין המשפחתיים.
פרויקטים נוספים
אפשר גם לנצל את המפגשים לצורך טיפול בצרכים פרקטיים כמו שיפוץ קטן בבית של סבא או סבתא, או ניקוי יסודי הכולל גם מקומות שאליהם קשה לסבא ולסבתא להגיע, צביעת קיר, סידור ארונות. אפשר לצאת לטיולים קצרים בהתאם ליכולת, או לערוך פיקניק בפארק נגיש וכדומה.
מפגשים כאלה, בוודאי אם הם נמשכים לאורך זמן, הם בעלי השפעה חיובית על כל הצדדים ובעיקר מחזירים את תחושת ה"ביחד" שלעיתים קצת בורחת ביומיום.