מה מומלץ לבן המשפחה המטפל לדעת לקראת חנוכה


אספנו עבורכם נקודות חשובות שכדאי לקחת בחשבון כבני משפחה מטפלים בהיערכות לקראת חג החנוכה התשפ"א, כדי שנוכל להפיץ אור גם בעת שהקורונה מטילה צל:
1. מונעים בדידות במפגשים אינטימיים: 8 נרות – 8 ביקורים
חגים לא פעם מעצימים את תחושת הבדידות כאשר הם לא נחגגים בהרכב המשפחתי המוכר והאהוב. לכן יש להיערך נכון לחנוכה ולהקפיד לא להשאיר את ההורים לבד. בהתאם לגודל המשפחה מומלץ לנסות שבכל ערב יהיה בן משפחה נוכח אצל בן המשפחה הקשיש להדלקת הנרות עצמה, כמובן תוך שמירה על מיגון, על ריחוק פיזי ותוך אוורור החדר. משום שכבר כל תלמידי ישראל כמעט נמצאים במערכת החינוך ובקרב צעירים לא פעם אין תסמינים, כדאי להקפיד הקפדה יתרה ולחשוב האם וכיצד להפגיש את זקני השבט עם הצאצאים. כדאי להעלות את הנושא בקרב המשפחה המורחבת, חברים קרובים ואפילו שכנים ולנסות לתאם רשימות תורניות להדלקת נרות בחג.
2. מפגשי משפחה מורחבים? בחנוכה הזה רק באונליין
כדי לדאוג בכל זאת שכל המשפחה תתראה גם אם לא פיזית, כדאי לחשוב על תיאום הדלקת נרות משותפת באפליקציה המאפשרת מפגש וידיאו משותף, כמו זום, מיקרוסופט teams, גוגל meet, סקייפ, ווטסאפ ועוד. משפחות מאורגנות במיוחד יכולות להכין מבעוד מועד תוכניה ובה הברכות, שירים ואפילו אפשר משחקי חנוכה. ניתן להציע למשפחות עם ילדים קטנים להכין הצגה קצרה או דקלום ולהפוך את הדלקת הנרות לערב מרגש גם אם המפגש בווידאו. רעיונות נוספים יכולים לכלול משחקי טריוויה משפחתיים ברוח החג, יצירת סרטון וידיאו משפחתי לקראת החג עם ברכות של כל המשפחה.
3. סיורים? תרבות העשרה? תתפלאו אפשר גם אונליין
בתקופה בה כל כך הרבה מגבלות מוטלות על תנועה והתקהלות, לא מעט מוסדות תרבות, עיריות ומועצות מקומיות, התארגנו לפעילות מקוונת לקראת החנוכה במרחב הווירטואלי. חיפוש קצר יגלה פעילויות רבות, חלקן רב-דוריות ולכל המשפה, לפי תחומי עניין שמוצעות, חלקן בחינם ובהרשמה מראש וחלקן בתשלום, באתרי האינטרנט השונים. אספנו עבורכם מספר אפשרויות, אך כאמור יש עוד רבות: פעילויות שבוע המורשת בישראל 2020, פעילויות מוזיאון ארצות המקרא. מומלץ להיכנס לאתרי הרשויות ואתרי מוזיאונים או אתרי תרבות אחרים, כמועט בכולם יש פעילויות שעשויות לעניין את בני המשפחה המבוגרים או להעלות רעיונות לפעילות משפחתיות אונליין.

4. היערכות למקרה של סגר או החמרת ההנחיות
ייתכן שלקראת חנוכה יוחמרו ההנחיות או יוטל סגר, לכן אם בן המשפחה גר לבדו מומלץ לחשוב כיצד לנהל את המצב. ניתן לשקול את הזמנת בן המשפחה לאירוח לפני החג כדי להיות בטוחים שלא יישאר לבד, או לבקש חופש מבעוד מועד מבית האבות. אם יש בני משפחה או חברים הגרים בקרבת מקום כדאי לבקש מהם לבדוק מה שלום בן המשפחה. כדאי לדאוג לרשימת טלפונים לזמן חירום, לצייד את הבית בכל מה שנדרש (לא לשכוח תרופות – ניתן להזמין אונליין דרך כל קופות החולים) וכמובן להיות בקשר טלפוני יומיומי.
5. מידע שחשוב לדעת לקראת החנוכה
במידה ויש צורך בבדיקת קורונה, כל מי שמבקש להיבדק יכול לעשות זאת ללא הפניה במתחמי הבדיקות של פיקוד העורף והרשויות המקומיות, ניתן לתאם תור בטלפון 3101*. ניתן גם להיבדק בקופות החולים השונות ולשם כך יש לפנות למוקדי השירות בהתאם לקופה בה הנבדק מבוטח. אם תוצאת הבדיקה חלילה חיובית יש להיכנס לבידוד ולפעול בהתאם להנחיות משרד הבריאות.
במידה וההורה אינו חש טוב יש להתייעץ עם הרופא המטפל ולפעול בהתאם לעצתו, כל עוד אין הוראה אחרת כל הטיפולים הרפואיים יתקיימו כסדרם בהתאם לתקנות הקיימות.
מבחינת עובדים זרים ההנחיות כרגע מתירות לינה מחוץ לבית, אך לא בדירות קהילתיות. כל עוד ההנחיה המתירה מפגש בין שני בתי אב לא בטלה, מותר לעובד לישון מחוץ לבית ביום החופש שלו ובלבד שישמור על ההנחיות.
חג שמח!
אתר זה נועד לסייע, להקל ולהנגיש חלק מהמידע הרב הנצבר ברשותנו, בין היתר בהסתמך על מידע שהועבר לידינו על ידי ארגון Caregivers Israel ו/או פורסם על ידי רשויות ציבוריות שונות. אין בתוכן לעיל להוות ייעוץ משפטי או אחר, ואין להסתמך על התוכן ללא ייעוץ מתאים. המידע הוא כללי ועלול לא לשקף באופן מלא ו/או עדכני את הרגולציה, התקנון והנהלים הרלוונטיים. החברה תפעל לעדכן את המידע המוצג באתר זה ככל שהעדכונים יובאו לידיעתה.
במידה ומצאת כי התוכן ו/או חלק ממנו אינו מדויק או מטעה, אנא צרו איתנו קשר