את מדברת אליו, חושבת על שמות, מדמיינת את החיים שלו ושלכם יחד כמשפחה: אין ספק שתשעת חודשי ההריון מלאים בצפייה, אך עם זאת הם גם עמוסים בלבטים רבים, בחששות ובחוסר וודאות. מה כדאי להכין לפני בואו של התינוק ומה כדאי לכלול בתכנית הלידה?
8 טיפים שיעזרו לך להתכונן ללידה
-
הכיני את עצמך לקראת הלידה
למרות שהמחשבה על הלידה והכאבים הצפויים במהלכה יכולה להיות מאיימת, חשוב להבין מהם השלבים הצפויים בתהליך. באפשרותך להירשם לקורס הכנה ללידה בו תלמדי על תהליך הלידה, תביני באילו מצבים את צריכה לפנות לבית חולים, תרכשי טכניקות נשימה ועיסויים להקלה על אי הנוחות הצפויה ואף תנוחות מומלצות במהלך הלידה ואפשרויות שונות לשיכוך כאבים.
-
הרכיבי תכנית לידה מפורטת
כחלק מההכנה ללידה מומלץ לבנות תכנית לידה מפורטת בה את מתארת מהם הרצונות שלך. הכנת תכנית הלידה תעזור לא רק לך, אלא גם לצוות הרפואי שילווה אותך במהלך הלידה. ייתכן ולא כל הדברים שאת מתכננת יהיו אפשריים, אבל לפחות הצוות הרפואי ידע מהם הרצונות שלך, ויוכל לקבל החלטות בהתייחס לכך. תכנית הלידה צריכה לכלול את הדברים הבאים:
- מי תרצי שיהיה איתך במהלך הלידה
- האם תהי מעוניינת בשימוש במשככי כאבים כמו אפידורל
- האם את מעוניינת להניק או לתת תרכובת מזון לתינוקות
- האם תעדיפי שהתינוק יישן איתך אחרי הלידה , או בתינוקיית בית החולים במהלך הלילות בהם תשהו שם
-
ארגני את הציוד הנחוץ ליום המיוחל
ככל הנראה, שברגע הצירים תוך נהירה לבית החולים, לא תזכרי האם זכרת לארוז את מברשת השיניים ואת החלוק האהוב. לכן, מומלץ להכין תיק עם בגדי החלפה וכלי רחצה כמה שבועות לפני תאריך הלידה המיועד. הכיני רשימה של הדברים ההכרחיים ותוסיפי לה גם פריטים שיעזרו לך להפוך את השהייה בבית חולים לנוחה יותר. בין היתר חשוב לכלול את הדברים הבאים:
- תיק נסיעה עם בגדים וכלי רחצה בשבילך
- תיק החתלה עם בגדים, חיתולים ומוצצים לתינוק
- מושב בטיחות לרכב המותאם לגיל התינוק
-
התאימי את הבית לבוא התינוק
טרם הגעתו של התינוק לבית המשפחה, חשוב לוודא כי החלל מותאם לקליטת הרך הנולד והוא אינו מכיל בתוכו סכנות מיותרות: דאגו לעריסה מותאמת, והימנעו ממצבים בהם הוא ישן יחד אתכם במיטה כדי לשמור על בריאותו. בנוסף, אם יש אחים גדולים כדאי לשבת ולדבר איתם על האח הקטן שיצטרף אליהם ועל איך תיראה ההתנהלות היומיומית בימים הראשונים של התינוק בבית.
-
מלאי את מזווה הבית
לפני הלידה כדאי למלא את מזווה הבית עם מצרכים, כך תוכלי לחסוך מעצמך ומבן הזוג שלך את הצורך בקניות. בנוסף, ניתן לבשל מראש ולהקפיא כך שבימים הראשונים של התינוק בבית לא תצטרכו לדאוג לבישולים ולאוכל.
-
התייעצי עם נשים מהמשפחה
איך הלידה עברה עליהן? מה הדבר ששינה להם את החוויה לטובה ואילו דברים היו בוחרות לעשות אחרת? השיחה עם נשים אחרות שעברו את החוויה תעזור לך לגבש תמונה מלאה בנוגע לדברים החשובים ביותר במהלך הלידה, כך שתגיעי ליום המיוחל בטוחה יותר ועם ידע בנוגע לדברים החשובים באמת.
-
זכרי שזאת רק ההתחלה
בין אם תהליך הלידה עבר בקלות או שהיה מלווה באתגר או שניים, זכרי שהמאמץ והכוחות אותם השקעת מתגמדים אל מול הרגע בו את פוגשת ברך הנולד בפעם הראשונה.
קשה להאמין איך תינוק אחד קטן יכול לגרום לך לשכוח את כל הכאבים שהרגע עברת.
-
הכיני עזרה מראש
עזרה היא מצרך חיוני בשבועות שלאחר הלידה. למעשה, כל עזרה תתקבל בברכה ומעבר לבן הזוג כדאי לבדוק האם יש קרובי משפחה שמוכנים לסייע במלאכה. חשוב לשבת עם הקרובים טרם ללידה ולבצע תיאום צפיות בהתייחס לרשימת המשימות העתידית.