5 עצות שיסייעו בניהול ההוצאות בזמן אשפוז בן משפחה

Getty Images: AlexRaths

תקופת האשפוז של ההורה המבוגר כוללת הוצאות שכדאי להיערך אליהן מראש. איך להיערך? מה צריך לדעת? וכיצד לחסוך בעלויות נלוות? 5 עצות לבן משפחה מטפל לניהול כלכלי מתוכנן בעת אשפוז.

אשפוז של הורה מבוגר, גם אם מדובר באשפוז לפרק זמן קצר, מעלה את רמת ההוצאות של בני המשפחה המטפלים. הוצאות נסיעה, חניה, קניית תרופות, בייבי סיטר עבור הילדים - הם רק חלק מסך ההוצאות שיש להיערך אליהן מראש לקראת תקופת האשפוז. כדי להימנע מהוצאות מיותרות, הנה 5 עצות שיחסכו לכם הרבה כסף וגם לא מעט "כאבי ראש":

1. לחלק את הנטל בין בני המשפחה: מטבע הדברים, ישנם בני משפחה שיהיו זמינים יותר לטפל בהורה המבוגר לעומת אחרים שיוכלו לקחת חלק קטן יותר. כך או אחרת, דאגו להאציל סמכויות ככל הניתן, היעזרו בבני משפחה כדי לשמור על הילדים הקטנים במשפחה וכך תוכלו לצמצם את עלויות השמרטפות. זאת ועוד, משימות פשוטות דוגמת רכישת תרופות או העברת מסמכים לגופים ציבוריים לצורך קבלת קצבאות, ניתן להטיל גם על בני משפחה צעירים יותר. זכרו: ככל שהנטל יתחלק בין יותר אנשים, כך כל אחד יוכל לתת בהתאם ליכולתו ולקדם את החלמת ההורה המבוגר. באופן הזה גם אצל ההורה המבוגר לא תיווצר התחושה שהוא "נופל כנטל" על קרוב משפחה זה או אחר והוא יוכל ליהנות מהקרבה ומתשומת הלב המורעפת עליו. לאהבה ולתשומת הלב מבני משפחה הדואגים לשלומו יש חשיבות עליונה בהרגשה הכללית של ההורה המאושפז והיא בעלת השפעה על החלמתו הכללית וחזרתו לאורח חיים תקין.

2. בדקו אפשרות להשגחה צמודה על ידי אחות או מטפל סיעודי: כאשר הורה מבוגר מאושפז בבית החולים, בפני בני המשפחה עומדות כמה אפשרויות להשגחה. יש משפחות שיעדיפו לשהות בסמוך למטופל במשך כל זמן האשפוז ומשפחות אחרות שיסכימו על כך שבחלק משעות היממה ההורה יישאר לבדו תחת השגחה של הצוות הרפואי בלבד. במקרים אחרים, כאשר האשפוז הוא ממושך, עולה לעתים הצורך בשירותי השגחה צמודה הניתנים על ידי אחיות מוסמכות או מטפלים סיעודיים שדואגים לכל צרכיו של המטופל. אם בחרתם באפשרות השלישית, כדאי לבדוק מול קופת החולים ומול הביטוח הסיעודי של ההורה אפשרות לקבלת החזר כספי מלא או חלקי על ההוצאה. 

חשוב לחלק נכון את המטלות בין כל בני המשפחה, כל אחד לפי יכולתו Getty Images: izusek



הצטרפו אלינו לקהילת "דואגים למטפלים" בפייסבוק


3. הצהירו על ימי מחלה לצורך טיפול בהורה המבוגר: 
במידה והורה מבוגר מאושפז בבית החולים, ניתן לקחת 6  ימי מחלה כדי לטפל בו. ימי מחלה אלו ירדו מסך ימי המחלה המגיעים לכם ממקום העבודה. כדאי לדעת שגם אם אתם נדרשים לטפל בהורה מבוגר של בן זוגכם, זכאות זו עומדת לכם. כדי ליהנות מהזכות הזו תידרשו להציג למעסיק אישור מהרופא המטפל של ההורה המבוגר המעיד על כך כי מדובר באדם חולה הזקוק לטיפול.

4. העדיפו ציוד שיקומי מושכר על פני רכישתו: בעקבות ניתוח יכול להיות שיכולת התפקוד של ההורה המבוגר תיפגע והוא יאלץ להיעזר בכסא גלגלים, הליכון או כל אביזר אחר. במקרה כזה מומלץ לשאול את אותו אביזר מאחת העמותות העוסקות בתחום. בדרך הזו ההורה יוכל להתנסות באביזר השיקומי ולהחליפו במקרה הצורך באביזר אחר. בדרך הזו תוכלו לחסוך את עלויות הרכישה, ואם בסופו של דבר תחליטו אכן לבצע רכישה, תדעו מראש כי אתם רוכשים את האביזר השיקומי המתאים ביותר עבור ההורה המבוגר.

5. בדקו מי אמור לשאת בהוצאת התשלום עבור העברת ההורה ממוסד רפואי אחד לאחר: במידה ונדרש פינוי של ההורה המבוגר מבית חולים אחד לאחר, בית החולים המפנה ישא בהוצאה. במקרים בהם נדרש פינוי למוסד סיעודי או שיקומי, על קופת החולים לשאת בתשלום עבור ההעברה. גם אם אתם נתקלים בדרישה מצד המוסד הרפואי לשאת בנטל התשלום על העברת ההורה, ישנן מספר עמותות, ביניהן יד שרה, רפאנו,עזר מציון ואחרות שישמחו לסייע לכם ובכך לצמצם את עלויות הפינוי.


אתר זה נועד לסייע, להקל ולהנגיש חלק מהמידע הרב הנצבר ברשותנו, בין היתר בהסתמך על מידע שהועבר לידינו על ידי ארגון Caregivers Israel  ו/או פורסם על ידי  רשויות ציבוריות שונות. אין בתוכן לעיל להוות ייעוץ משפטי או אחר, ואין להסתמך על התוכן ללא ייעוץ מתאים.  המידע הוא כללי ועלול לא לשקף באופן מלא ו/או עדכני את הרגולציה, התקנון והנהלים הרלוונטיים. החברה תפעל לעדכן את המידע המוצג באתר זה ככל שהעדכונים יובאו לידיעתה.

במידה ומצאת כי התוכן ו/או חלק ממנו אינו מדויק או מטעה, אנא צרו איתנו קשר

שתפו מאמר זה

כתבות נוספות בנושא

ארבעת הרופאים שחשוב להכיר בגיל השלישי

ארבעת הרופאים שחשוב להכיר בגיל השלישי

חשוב לדעת: זכויות דיירים במוסדות הגריאטריים

חשוב לדעת: זכויות דיירים במוסדות הגריאטריים

הבדיקות התקופתיות שחשוב לבצע אחרי גיל 65

הבדיקות התקופתיות שחשוב לבצע אחרי גיל 65

הבדל של יום ולילה? מה בין אשפוז מלא לאשפוז יום?

הבדל של יום ולילה? מה בין אשפוז מלא לאשפוז יום?

משחק הזיכרון: כיצד נתמודד עם אשפוז בן משפחה המתמודד עם דמנציה

משחק הזיכרון: כיצד נתמודד עם אשפוז בן משפחה המתמודד עם דמנציה

זכויות המאושפז וזכויות בני המשפחה המטפלים – מה צריך לדעת?

זכויות המאושפז וזכויות בני המשפחה המטפלים – מה צריך לדעת?

מה חשוב לדעת כבן משפחה מטפל לפני השחרור מהאשפוז?

מה חשוב לדעת כבן משפחה מטפל לפני השחרור מהאשפוז?

מתלבטים בין אשפוז לטיפול בבית?

מתלבטים בין אשפוז לטיפול בבית?

ההורים שוחררו מבית חולים – ומה עכשיו?

ההורים שוחררו מבית חולים – ומה עכשיו?

אתם לא לבד. הצטרפו אלינו לקהילת "דואגים למטפלים" בפייסבוק

אנחנו מחכים לכם, הקליקו כאן